2021. december 8., szerda

Colleen Hoover - Regretting You



A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover legújabb regénye, a Regretting you. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják az anya-lánya páros generációkon átívelő, érzelmekkel teli történetét, melynek legnagyobb kérdése: vajon sikerül-e visszatalálniuk egymáshoz?
Tartsatok velünk, ismerjétek meg Morgan és Clara sztoriját, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

 
Colleen Hoover: Regretting You - Elrontott életek
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635619641
Oldalszám: 416 oldal
Fordító: Moldova Júlia

Fülszöveg:
HOGY ​SZEDD ÖSSZE A SZILÁNKOKAT, HA NINCS RAGASZTÓ, AMI EGYBEN TARTJA?
Morgan Grant és tizenhat éves lánya, Clara, a legkevésbé sem szeretne hasonlítani egymásra.
Morgan elszántan meg akarja óvni a lányát attól, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, mint ő maga: túl fiatalon teherbe essen és férjhez menjen. Morgannek akkor félre kellett tennie az álmait.
Clara nem akar anyja nyomdokaiba lépni. És az ő kiszámítható anyukájával amúgy sincs bennük semmi közös, fikarcnyi sem.
Harcos természetükkel és egymásnak ellentmondó céljaikkal Morgan és Clara rettentő nehezen tud együtt élni. Csak Chris tud békét hozni a családi otthonba, Morgan férje, Clara apukája, a család oszlopa. De ez a béke darabokra törik, mikor Chris karambolozik – tragikusan és sok kérdést felvetve. A szívet tépő és tartós következmények jóval túlnyúlnak Clarán és Morganen.
Morgan küszködik, hogy megint felépítsen mindent, ami összetört körülöttük, és végül annál talál vigaszra, akitől a legkevésbé várná. Közben Clara egy olyan fiú felé fordul, akitől eltiltották. Minden egyes nap újabb titok, neheztelés, félreértés választja el anyát és lányát. Már-már annyira, hogy talán lehetetlen visszatalálniuk egymáshoz.
A RÉMÁLMOD, AMIT MÉGIS TÚL LEHET ÉLNI? NÉZZ A MÉLYÉRE!

Saját véleményem:
Colleen Hoover számomra a nagybetűs szerző, ennélfogva írjon bármit, én azt mindenképp olvasni szeretném. Ráadásul ő az, aki minden egyes regénye során olyan tabudöntögető vagy épp nagyon is valós témákat feszeget, amiket mások nem - vagy nem ennyire hitelesen. CoHo egyedisége a sorai közt megbúvó erőteljes érzelmekben rejlik - és tulajdonképpen ez az az extra érzelmi töltet, ami miatt a regényei annyira ütősek és szerethetőek lesznek. Többek puszta történeteknél.

"- (...) A kamaszok azt hiszik, hogy a szüleik már minden tudnak, de valójában a felnőttek sem tudják, hogy éljék az életüket, pont, mint a tinédzserek."

A Regretting You egy generációkon átívelő történet, ami egy anya-lánya páros szemszögén keresztül mutatja be, mennyi minden csesződhet el az ember életében - függetlenül attól, melyik életszakaszában jár -, ha nem őszinte, és nem meri felvállalni az érzéseit.
Egyfelől ott van Morgan, aki tizenhét évesen - épp csak az érettségi után járva - véletlenül teherbe esik, ezzel pedig belekényszerül egy olyan kapcsolatba, ami bár jó, de mégsem teszi boldoggá. Ahelyett, hogy megélné az álmait, vagy lehetősége adódna megtapasztalni a valódi szerelmet, otthonülő anyává és feleséggé válik, aki magát leszámítva mindenkit támogat, ellát és kiszolgál. Pontosan úgy, ahogy világéletében tette a húgával is.
Másfelől pedig ott van Clara, Morgan tinédzser lánya, akit szülei féltőn óvnak mindentől és mindenkitől, s nem veszik észre, hogy túlzott féltésükkel teljesen megfojtják és lekorlátozzák őt. 
Két külön generáció, két külön természet.
Morgan és Clara közé éket ver a sok jellem- és felfogásbeli ellentét. Míg Morgan saját hibáiból tanulva óvja gyermekét, és biztonságra, stabilitásra inti, addig Clara szabadságra, spontaneitásra vágyik, arra hogy élhessen, tapasztalhasson, s hogy követhesse álmait. Esze ágában sincs anyja nyomdokaiba lépni, s kiszámíthatóan élni. Erre pedig rendre fel is hívja a nő figyelmét, akit valósággal mellbe vág a felismerés: harmincnégy évesen kiüresedett, cél nélküli senki, akinek nincsenek álmai, nincs karriere, és éppenséggel boldognak sem lehetne nevezni. Arról nem is beszélve, hogy szíve húga vőlegényétől ver hevesen immár tizenhét esztendeje.

A vezérszál, ami mentén a Regretting You halad, egyértelműen az anya és lánya viszonya. Váltott szemszögeik által bepillanthatunk múltjukba, jelenükbe, abba az életbe, amit élnek és megismerhetjük mindazon problémák összességét, amivel küzdenek. Tiltott szerelem, bűnös viszony, hazugságok, gyász, önkifejezés, önkeresés, karrier - csak néhány azok közül a témák közül, amivel a két főszereplőnek meg kell küzdenie, miközben egyre távolabb sodródnak egymástól. Vajon van az a pont, ahonnan nincs tovább? Vagy sosincs túl késő ahhoz, hogy az ember felálljon, célokat találjon magának, és helyrehozza azon kapcsolatait, amik valahol félresiklottak? 
Érzelmi hullámvasút ez a javából, amit a szerző rá jellemző módon tesz még szívet tépőbbé. 
 
Colleen Hoover könyvei egytől-egyig csodálatosak, én mégis azokat szeretem leginkább, amikbe egy kicsit bele akarok halni. És ez határozottan olyan. A legelső fejezettől kezdve a legutolsóig úgy éreztem, mintha a szereplőkkel együtt az én szívemet is kitépték volna: együtt sírtam és sóvárogtam velük. Ráadásul a szerző olyan mesteri módon szövögeti a szálakat, s alakítja úgy az eseményeket, hogy minden mindennel összefüggésben álljon, hogy arra szavak sincsenek. Gyönyörű, érzelmes utazás ez, mély karakterdrámákkal, szeretettel, szerelemmel és büdös nagy pofonokkal, amit az élet osztogat. Az üzenete pedig egyértelmű: sosincs túl késő.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Morgan, Jonah, Miller, nagypapi
Kedvenc jelenet:  Morgan és Jonah közös jelenete a múltbeli bulin (az valamiért érzelmileg nagyon behúzott)
Negatívum: a fordító orbitális és ciki bakija, miszerint a ship name=hajónév
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során Colleen Hoover hősnőié lesz a főszerep. Minden állomáson láthatjátok valamelyikük kissé hiányos nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a meglévő betűk alapján kitalálni, kire gondolhattunk. Ha minden állomást teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


S_O_N




Nézzetek be a többi állomásra is

11/19 Sorok Között
11/20 Könyvvilág
11/22 Dreamworld - Idézetek
11/24 Dreamworld - Borítók
11/26 Veronika's Reader Feeder
11/28 Fanni’s Library
11/30 Readinspo
12/02 Szaffi polca
12/04 Csak olvass!
12/06 Csak olvass! - Könyvjelzők, printek
12/08 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése