2021. november 26., péntek

Blogturné extra - Dirty


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kylie Scott legújabb regénye, a Dirty, mely itthon a Húzós címet kapta. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Dive Bar sorozatból ismert, immár csaposként dolgozó Vaughan, és az oltárnál faképnél hagyott menyasszony, Lydia szenvedéllyel teli történetét.




Borítók


Karba font kezek - Idahoban (jobb) megtartották az eredeti borítómodellt, viszont a kocsmai beütés és a koktél helyett egy nagy cégérszerű logóra került a kötet szerzőjének, címének és a sorozatnak a neve, amitől jócskán megváltozott a kép. Ezzel szemben a franciák (bal oldali) teljesen újraalkották a fedlapot - egyedül az ikonikus pózt hagyták meg, és inkább a textúrákkal játszottak.
Őszintén szólva nekem egyik verzió sem nyerte el a tetszésemet, mind a kettő túl fura ahhoz, hogy borítóként megállják a helyüket.



Koktél - A szlovén (bal) és lengyel (jobb) kiadások esetében maradtak a macsós vonal mellett, illetve a koktél is megjelenik a fedlapokon, mint ismerős elem. Ennek ellenére szerintem az előbbi elég élettelen, mű és olcsó hatást kelt. Ugyan a másik sem sokkal életszerűbb, összbenyomás tekintetében mégis nyerőbb. Hozzáteszem, én azért el tudtam volna képzelni ehhez egy másik srácot.



Különcök - A német (bal) és olasz (jobb) grafikusok egészen eltérő módon értelmezték újra a borítót. Míg a németnél megjelenik a bár, ránézésre mégis sokkal lágyabb hatást kelt, mint az original változat. Ezzel szemben az olaszok... hát, khm... merészebbre vették a figurát. Talán egy kicsit túlságosan is.
Ha tehát választanom kellene, egyértelműen a németeké mellett tenném a voksomat.

Kedvenc - Az ausztrál kiadás igazán ütős borítót kapott, első ránézésre talán az eredetinél is ütősebbet. Nekem nagyon bejönnek a színei, illetve maga a bár-hangulata is. Továbbá az is tetszik, ahogy megjelenik rajta a két főszerepló. Ti mit gondoltok?






Playlist


1) Led Zeppelin: Four Sticks - Remaster    
2) The Saint Johns: Your Head and Your Heart     
3) Kings of Leon: On Call     
4) Johnny Cash, June Carter Cash: Jackson    
5) Black Rebel Motorcycle Club: Ain't No Easy Way   
6) Lady A: Need You Now   
7) Jack White: Love Interruption   
8) Gillian Welch: Revelator





Nyereményjáték


Mostani játékunk során olyan könyveket keresünk, melyekben valamelyik főszereplő Vaughanhoz hasonlóan pultosként dolgozik. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig ki kell találnotok, melyik könyvből származhat.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Szerinted illenék én oda, Ciklon?
– Kibírod, ha szex, pia és egy csomó pénz vesz körbe?
Megrántom a vallani.
– Ez nagyon úgy hangzik, mint a tinédzserkorom, leszámítva a pénzt.
– Meg tudnál tanulni egy kicsit többet mosolyogni? – kérdezi idegesen kuncogva.
Megvillantom neki a legszebb művigyoromat.
Helyeslőén bólint.
– Helyes. Szerintem elleszel a pult mögött. Olyan a külsőd, amit szeretni fognak. “




Nézzetek be a többi állomásra is

11/26 Dreamworld - borítók,playlist
11/28 Könyvvilág
11/30 Sorok Között
12/02 Dreamworld
12/04 Hagyjatok! Olvasok! - idézetek
12/06 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése