2021. november 1., hétfő

Sabrina Jeffries - A csábítás iskolája


Újabb történelmi romantikus könyv jelent meg Sabrina Jeffries tollából idén ősszel a General Press Kiadó jóvoltából. A csábítás iskolája A Hercegi kör sorozat első része, amelyben a hírhedten nőcsábász Greycourt herceg és a szókimondó Beatrice története elevenedik meg. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a könyv egy példányáért.
 
 
Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája
 
Kiadó: General Press
ISBN: 9789634525134
Oldalszám: 336 oldal
Fordító: Harcsa Henrietta

Fülszöveg:
Miután a bizalmatlan, irigylésre méltóan gazdag, ám igazi nőfaló hírében álló Greycourt herceg anyja megözvegyül, a herceg megismerkedik a mostohaapja temetését intéző hölggyel. A legnagyobb meglepetésére azonnal közel érzi magát Beatrice-hez, ezért teljesíti anyja kérését, hogy készítse fel a közvetlen, ám az etikettet nem ismerő lányt az első báljára. Ahogy Beatrice egyre jobban megismeri a herceget, egyre nehezebbé válik számára tartani az illő távolságot a férfitól. Amikor pedig a Greycourt a lány családi titkaiba üti az orrát, Beatrice-nek el kell döntenie, merre halad a kapcsolatuk…

Saját véleményem:
A történelmi romantikus zsáner rajongójaként előszeretettel csapok le minden újonnan megjelenő regényre - kiváltképp igaz ez abban az esetben, ha a szerző közel áll a szívemhez. Sabrina Jeffries munkásságát pedig nem csupán kedvelem, hanem egyenesen imádom, olyannyira, hogy minden egyes évben gyermeki lelkesedéssel várom a soron következő könyvét. 
Idén úgy esett, hogy A csábítás iskolája egyben egy új sorozat kezdetét is magával hozta: egy új család megismerését, annak minden rejtélyével és titkával egyetemben.

"– Tudod, vannak előnyei is annak, ha az ember szerelemből megy férjhez."

A Hercegi kör első részében a nőcsábász hírében álló, arrogáns Greycourt herceggel, és a kissé szabadszájú Bearice kisasszonnyal ismerkedhetünk meg, akik látszólag egy családfához tartoznak, mégsincs köztük vérrokonság. Joggal merül fel a kérdés, mégis hogyan lehetséges ez, a válasz azonban roppant egyszerű: a sorozat egy meglehetősen szövevényes családi kapcsolatokkal rendelkező családot (Greyét) állít középpontba, sok-sok mostohatestvérrel, unokatestvérrel és nagybácsival/nénivel a főszerepben, hála Greycourt édesanyjának. Az asszony ugyanis háromszor megy férjhez egy-egy herceghez és nemz mindegyiknek gyermeket, s háromszor özvegyül meg. Tehát három hercegi sarj és három balesetben elhunyt herceg áll a mérlegen, ami nem csak szokatlan, de roppant furcsa is. Így miután Grey sokévnyi távollét után hazatér mostohaapja temetésére, benne és fivéreiben is felmerül a gyanú, vajon valóban véletlen balesetről van-e szó... 
Az egyik gyanúsított a felvágott nyelvű Beatrice furcsán viselkedő bátyja, aki testvérével egyetemben a birtokon él - minthogy Grey mostohaöccsének az unokatestvérei. Nem mellesleg Beatrice az a lány, aki az elhunyt herceg temetését intézi, miközben arra vár hogy részt vehessen élete első bálján.

Nem fogok hazudni, a szokatlanul kusza és szerteágazó családi kapcsolatok átlátásához kell némi idő (bár a kötet elején található családfa sokat segít), de maga a történet kellemes kikapcsolódást nyújt. Beatrice úrinőhöz nem méltó nyitottsága, valamint Grey arroganciája  és gyanakvása bombasztikus elegyet alkot: a kezdeti beszólogatások, majd az azt követő évődések és maga az intimitás is nagyon spontán és érzelemdús. Kettejük dinamikája pedig meglehetősen erőteljesen gördíti előre a cselekményt. Arról nem is beszélve, hogy nem egy szokványos főszereplőpárosról van szó. Beatrice rendre kihívás elé állítja a herceget.
Természetesen egy valamire való történelmi romantikusból sem hiányozhatnak az akadályok, mint ahogyan a szereplők múltjában leledző démonok sem, azonban azt kell mondanom, hogy a nyomozás egészen más mederbe tereli az eseményeket: kesergés, reménytelenség és mélabú helyett egy fordulatokban gazdag, pergő történetet tár az olvasó elé. 
Fontos azonban megjegyezni, hogy A csábítás iskolája főként Beatrice és Grey egymásra találásáról szól, míg a nyomozás a sorozat váza, az az elem, ami összeköti az egyes részeket. 

Én a magam részéről nem csalódtam, mindent megkaptam, amire vágytam: egy olvasmányos közegbe ágyazott édes-szenvedélyes románcot, ami humorával és váratlan fordulataival tökéletesen levett a lábamról.
 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Beatrice, Grey
Kedvenc jelenet: nem jelenet, de imádtam Beatrice szabadszájúságát
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Hercegi kör #1, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani nyereményjátékunkban Sabrina Jeffries könyveket kell felismernetek borítórészletek alapján. A feladat, hogy az adott állomáson található borítórészlet alapján kitaláljátok, hogy az írónő melyik könyvéről van szó, és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is
10/24 Könyvvilág
10/27 Betonka szerint a világ...
10/30 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése