2021. október 26., kedd

Penelope Bloom - Her Bush


A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom A vonzalom tárgyai sorozatának hatodik része a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a Her Bush - Megöntözném regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.

 
Penelope Bloom: Her Bush - Megöntözném
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634995326
Oldalszám: 240 oldal
Fordító: Szaszkó Gabriella

Fülszöveg:
Valahogy minden rosszul alakult, amikor a sövényét nyírtam. Véletlenül kissé… félreérthető alakúra formáltam, olyasmire, amit nem biztos, hogy szívesen látna bárki a kertjében. Amikor először találkoztam Harry Barnidge-dzsal, az agyam azonnal átkapcsolt ősi, ösztönös üzemmódba. Nevetséges fantáziaképek villantak be: hogy Harry fejbe billent egy kőbunkóval, becipel a barlangjába stb. A szókincsem erőteljesen lecsökkent, és talán kissé nyáladzani is kezdtem. De nem foglalkozhatok ezzel! Az egyetlen fontos dolog az életemben az, hogy a húgom álmait valóra váltsam. És eddig valahogy mindent sikerült elbaltáznom, úgyhogy most sikerülnie kell. Szóval, amikor Mr. Szívtipró felajánlja nekem, hogy segít egyengetni a véletlennek köszönhető művészkarrieremet, nem mondhatok nemet. Ahogy a régi mondás tartja, ha már felállítottad, minden megoldódik magától. Vagy valami ehhez hasonló.
Az új kertészem mindent fogott, és teljesen a feje tetejére állította. Rengeteg nő próbálkozott már azzal, hogy felkeltse az érdeklődésemet, de Nell sövénye volt a legmerészebb. Mármint beszélgettünk, aztán egyszer csak a háromméteres növényből… Az lett, ami. Aztán meg az ország legnagyobb művészkritikusa kikiáltotta a sövényt művészeti alkotásként, így felajánlottam, hogy az ügynöke leszek… most már csak arról kell meggyőznöm, hogy többre vágyom munkakapcsolatnál. Nem számít, milyen árat fizetek érte. És az sem, ha a legnagyobb riválisom megfenyeget, hogy tönkretesz, ha elmondom róla az igazságot.

Saját véleményem:
Utolsó részéhez érkezett A vonzalom tárgyai sorozat, melynek részei természetesen önállóan is olvashatóak. A Megöntöznémben (amit én rendszeresen Megkötöznémnek olvasok) az előző részből megismert szerző, Peter Barnidge milliomos testvére és egyben ügynöke, Harry kap főszerepet. Harry egy különleges személyiség, szerteágazó tevékenységi körrel, melynek következtében különböző "álarcokat" visel mások előtt: van sportrajongó énje, vadász és milliomos is. Egy valami azonban mindegyikben közös: Harry tudatosan kerüli a nőket.
A huszonkétéves, kiégés szélén álló Nell azonban fenekestül felforgatja az életét, amikor első munkanapján nem egy hóembert építő pingvint formál a férfi sövényből, hanem.... nos valami egészen mást. Ráadásul egy fontos üzleti parti előtt néhány órával.

"Ha mindent egybevettem, az út elég tisztán rajzolódott ki előttem: haladj előre, még akkor is, ha a vége egy újabb katasztrófa lesz."

Annak idején, mielőtt megjelent volna a sorozat első része, kisebb botrány tört ki itthon, mondván ez megint egy erotikától sikamlós történetfolyam lesz, ám az akkori fújolók ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna. A vonzalom tárgyai sorozat részei címükben talán valóban pikánsak és perverzek, tartalmukat tekintve viszont sokkalta nagyobb hangsúly helyeződik bennük a humorra. Különösen igaz ez a Her Bushra, ami képtelensége mellett egy végtelenül szórakoztató történet. Persze ahogy a korábbi kötetek esetében, úgy itt sem kell egy vérkomoly sztorival számolni, Harry és Nell egymáshoz vezető útja meglehetősen sok képtelen és eszement elemet tartalmaz.
Ha tehát realitás nem is várható a kukiszobrász Nelltől és az őt kerülgető Harry-től, móka annál több. Olyan ez, mint egy igazi csajos limonádé, ami álomba ringat, füledig húzza a szádat és kiragad a szürke hétköznapok mókuskerekéből. A Her Busht csak úgy lehet olvasni, ha kikapcsolod az agyadat, bepattansz Nellel az ecet- és sajtszagú kertészbuszba, és meg sem állsz a milliomos Harry Barnidge kertjéig. 

No, de kanyarodjunk vissza a történethez.
Nell egy igazi művészlélek, aki kétségbeesetten szeretne alkotni és bizonyítani, hogy igenis tehetséges. Próbálkozásai viszont rendre balul sülnek el. Azonban Nell nem adja fel könnyen, eltökéli, hogy a végső kiégés előtt, sikereket fog elérni új szakmájában és munkahelyén, még akkor is, ha annyit ért a sövénynyíráshoz, amennyit előző este magába szívott egy YouTube videóból. De nem csak sikerre, hanem pénzre is szüksége van, hogy finanszírozni tudja szeretett húga jövőbeli tanulmányait. Így amikor megérkezik a Barnidge birtokra, mániákus odafigyeléssel vág bele a munkába... és a fantáziálásba. Hősnőnk fantáziája ugyanis előszeretettel szárnyal messzire... nagyon-nagyon messzire, aminek rendszerint valami kalamajka a vége.
Különcsége viszont sorsdöntő szerepet játszik abban, hogy Harry sokévnyi önmegtartóztatást sutba hajítva, társalgásba elegyedjen vele, majd pedig megpróbálja felkarolni és ügynökként egyengetni a tehetségtelenül tehetséges lányt. Mi több, még egy vetélytárssal is szembe száll azért, hogy megszerezze magának a narancssárga hajú kukiszobrászt. 

A Her Bush rövidsége miatt kissé összecsapott hatást kelt, ám az ebből fakadó hiányosságokat kellő mértékben kompenzálja humorával: vicces párbeszédekből és szitukból nincs hiány. Így hát bátran ajánlom, amennyiben egy agykikapcsolós, lazítós limonádét kerestek. Ha pedig valakit az erotikus tartalom tartana vissza, akkor elárulom, kár miatta parázni, említésre sem méltó mennyiségben fordul csak elő.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Nell, Harry, Will, Nagyi
Kedvenc jelenet: a sövénybeesés és az elkészült "hóembert építő pingvin"
Negatívum: összecsapottság
Borító: 5/4
Sorozat: A vonzalom tárgyai #6, de önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A különlegesen formált bokrok a játékunk tárgyai, nagyon egyszerűen csak fel kell ismernetek, milyen állatot formáznak a képen látható bokorszobrok. Minden állomások írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába az állatneveket.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

10/19 Kelly és Lupi olvas
10/22 Betonka szerint a világ...
10/25 Dreamworld
10/28 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése