2021. október 20., szerda

Blogturné extra - Truthwitch II.


A Könyvmolyképző elhozta nektek Susan Dennard New York bestseller listás sorozatának, a Boszorkaföldének az első részét, az Igazságboszorkát. Tartsatok a Blogturné 7 bloggerével, olvassátok el az értékeléseket, a sorozathoz tartozó extrákat és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét!



Fanartok

Susan Dennard Igazságboszorka c. regénye számos művészt megihletett, melynek köszönhetően szebbnél-szebb fanartok születtek a történethez. Ezek közül igyekeztem nektek összeválogatni párat, amik mind szépségükkel, mind tartalmukkal hűen képviselik a könyv által közvetítetteket vagy azok szereplőit.

Iseult és Safiya - "Iseult válaszul bólintott, és hátrébb tolta barna köpenye csuklyáját. A napfény megvilágította az arcát. Safi tökéletes ellentétje volt: míg Safi haja búzaszőke volt, az övé éjfekete; a bőre napbarnított helyett hófehér; a szeme kék helyett mogyoróbarna." (Artok: Nipuni)


Fonáltestvérek - "Iseult azonban fonálboszorka volt, ami azt jelentette, hogy nem látta a saját fonalait – sem a többi fonálboszorkáét.
Amikor Iseult varázsereje kilencéves korában működésbe lépett, a szíve olyan szaporán vert, hogy félő volt, mindjárt darabokra hullik. A lányt szinte összezúzta a milliónyi fonál súlya, amelyek közül egyik sem az övé volt. Bármerre nézett, a fonalakat látta, a létrejövő fonalakat, az embereket összekötő fonalakat, és az elszakadó fonalakat. A saját fonalait azonban sosem láthatta, sem azt, hogy hol van a helye a világ szőttesében. "
(Kép 1.: melaniemichelart, Kép 2.: sncinderart, Kép 3.: reebardin)



A csapat

Merik:
"Merik Nubrevna a szülőhazája képviseletében volt jelen. Igazándiból három héttel korábban érkezett új üzletkötések, vagy legalább a régi céhkapcsolatok felfrissítése reményében. De az egész csak időpocsékolás volt."
"Elvégre Merik maga is elemboszorka volt, csakúgy, mint Boszorkafölde szinte összes olyan lakosa, aki fontos volt számára."

Safi:
"Huzatos, omladozó falak között nőtt fel az Orhin-hegység mélyén… Ha Eron bácsira rájött az ötperc, még a keleti szárnyba is bezárták őt, ezért Safi a Hasstrel-kastélyban töltött évek alatt sok ablakot betört, és sokszor nézte a réseken belibegő hópelyheket. A kastélyt fagyos szél, és nedves, alattomos penész tette még kellemetlenebbé. Bármerre nézett, egy, a Hasstrel-dinasztia hegyi denevérét ábrázoló faragványt, festményt vagy szőttest látott. Groteszk, sárkányszerű lény volt ez, aminek a karmai között a „Szeretet és Félelem” szavak tekergőztek. "

Iseult:

"Elhagyni Veñazát… Iseult képtelen volt rá. A Dalmotti Birodalom fővárosa volt az otthona. Az északi kikötőnegyed lakói mostanra megszokták sápadt nomatsi bőre és mandulavágású nomatsi szeme látványát."

Vivia:
"Vivia az a fajta ember volt, aki nem elégszik meg csupán a föld vagy a tenger feletti uralkodással. Mindkettőt – és még többet – az uralma alá akarta hajtani, és nem is leplezte a szándékát. "

Aeduan (a magyar kiadásban Éduánként szerepel):
"Ekkor egy fehérbe öltözött alak bukkant elő a hintó hátsó kereke mögül. Nehéz köpenyt viselt, és bár az arcát csuklya takarta, a mellkasára feszülő kardszíjat és a derekán lógó kardot nem tudta elrejteni.
Karavénus szerzetes volt – azaz zsoldos katona, akit gyermekkora óta gyilkolásra képeztek. "
"Fiatal volt, és mégis volt benne valami taszító. Túl kegyetlen, túl veszélyes volt ahhoz, hogy bizalmat érdemeljen.
A zsoldos hátratolta a csuklyáját, felfedve rövidre nyírt barna hajjal keretezett, sápadt arcát. Aztán a szerzetes beleszimatolt a levegőbe Safi mellett, és a pupillája körül vörös örvény jelent meg.
Safi ereiben megfagyott a vér.
Vérboszorka. A szerzetes egy átokverte vérboszorka volt. Egy mitikus teremtmény, aki képes kiszagolni az emberi vért – a varázserőt –, és kontinenseken át követni azt."

Merik, Safi, Iseult, Vivia, Aeduan (alkotó: Merwild)


Merik, Safi, Iseult és Aeduan (alkotó: Freiheit)


Kedvencek - Végül, de nem utolsósorban megmutatom nektek a két személyes kedvenc fanartomat. A bal oldalin Iseult és Safiya láthatóak a maguk puritán egyszerűségében. Mégis... van valami megkapó a lányok ábrázolásában, valami, amitől élővé válnak. (A kép alkotója C. J. Merwild, akitől talán ismeritek a híres Üvegtrón vagy A kegyetlen herceg alkotását is.)
A jobb oldalon látható art emberalakjai ezzel ellentétben elrugaszkodnak a realitástól, talán kicsit meseszerűek is, ám az összkép csodálatos, nem mellesleg minden benne van, ami ezt a történetet jellemzi. Ráadásként pedig elárulom, hogy a művész nem más, mint Bujdosó Gabriella.





Nyereményjáték


A sorozat első részében a főszereplőink sok időt töltenek tengeren. Így a játékunk is a tengerekhez kapcsolódik. Minden blogon találtok egy leírás egy tengerről. Megfejtésül a tengerek nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Az Indiai-óceán része, Indiától nyugatra, Pakisztántól és Irántól délre, az Arab-félszigettől keletre található. A Hét tenger egyike.




Nézzetek be a többi állomásra is

10/04 Kelly & Lupi olvas - Interjúfordítás
10/06 Hagyjatok! Olvasok!
10/08 Dreamworld - Borítók
10/10 Utószó
10/12 Kelly & Lupi olvas
10/14 Sorok között
10/16 Spirit Bliss Sárga könyves út
10/18 Könyv és más
10/20 Dreamworld - Fanartok
10/22 Hagyjatok! Olvasok! - Idézetek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése