2015. január 17., szombat

Megfilmesített könyvek 2015-ben


Tavaly volt már egy összefoglaló bejegyzés az eddig megfilmesített könyvekről, ahol futólag ugyan, de szó esett a jövőben bemutatásra kerülő művekről is. Ám idén minden eddiginél nagyobb számban képviseltetik magukat az adaptációk, ezért összeszedtem, hogy pontosan miket is várhatunk. 
Sajnos hazánkban egyelőre nem mindegyiknek vették meg a jogait, de reméljük, hogy ez nem sokáig marad így, és számunkra is elérhetővé válnak. Illetve ugyanez érvényes a könyvekre is.

Bővebben a törés után...


Vadregény

Könyv(ek): Stephen Sondheim – James Lapine: Into the Woods (magyarul nem jelent meg, de a szereplők egytől-egyig Grimm mesehősök)
Film hossza: 124 perc           
Bemutató: 2015. január 1. (Fórum Hungary)
Szereplők:
Emily Blunt (A pék felesége)
Meryl Streep (A boszorkány)
Johnny Depp (A farkas)
Anna Kendrick (Hamupipőke)

Ismertető:
A Vadregény több ismert mese modernizált "remixe", amelyben számos történetszál keveredik a különféle szereplők kívánságainak és kalandjainak eredményével. Ez a humoros, szívmelengető musical olyan mesehősök történetét eleveníti fel, mint Hamupipőke (Anna Kendrick), Piroska (Lilla Crawford), Babszem Jankó (Daniel Huttlestone) és Aranyhaj (Mackenzie Mauzy) - mindezt egy pék (James Corden) és felesége (Emily Blunt) élete foglalja keretbe. Miután mindketten arra vágynak, hogy családot alapítsanak, találkoznak a titokzatos boszorkánnyal (Meryl Streep), aki átkot szór a fejükre. Hogy megtörjék az átkot, kalandos útra indulnak a sötét titkokat rejtő közeli erdőbe.

Előzetes:





Az ifjúság végrendelete

Könyv(ek): Vera Brittain - Testament of Youth (nálunk nem jelent meg)
Film hossza: 129 perc           
Bemutató: 2015. január 12. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Kit Harington (Roland Leighton)
Hayley Atwell (Hope)
Emily Watson (Mrs. Brittain)
Dominic West (Mr. Brittain)
Miranda Richardson (Miss Lorimer)
Alicia Vikander (Vera Brittain)

Ismertető:
Vera Brittain, az intelligens, szabadszellemű fiatal nő a 20. század elején fittyet hányva a családi előítéletekre ösztöndíjat szerzett az Oxfordi Egyetemre, hogy megvalósítsa irodalmi álmait. Az I. világháború kitörésekor azonban bátyját és szerelmét elvitték a frontra. Vera ekkor ráébredt, ő sem tud ölbe tett kézzel otthon ülni, amikor szerettei a hazájukért harcolnak. **

Előzetes:





Megmaradt Alice-nek

Könyv(ek): Lisa Genova - Megmaradt Alice-nek (Könyvmolyképző)
Film hossza: 101 perc           
Bemutató: 2015. január 16. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők: 
Julianne Moore - Alice Howland
Alec Baldwin - John Howland
Kristen Stewart - Lydia Howland
Hunter Parrish - Tom Howland
Kate Bosworth - Anna Howland-Jones

Ismertető:
A háromgyerekes, boldog házasságban élő harvardi professzorasszony, Alice a karrierje csúcsán van, amikor azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb. Az idő haladtával gondolatai is összekuszálódnak, memóriája egyre gyakrabban hagyja cserben. A diagnózis: Alzheimer-kór, korai stádiumban. A függetlenségére mindig büszke Alice összeszorított foggal igyekszik ugyanúgy élni az életét, mint korábban, és csak a jelennel foglalkozni, de a betegség lassan úrrá lesz rajta. Helyenként szívszorító, néhol felemelő, ugyanakkor ijesztő történet arról, milyen az, amikor valaki szó szerint elveszíti az eszét.*

Előzetes:





Mortdecai

Könyv(ek): Kyril Bonfiglioli - Mortdecai (GABO kiadó)
Film hossza: 106 perc           
Bemutató: 2015. január 22. (InterCom)
Szereplők:
Johnny Depp (Charles Mortdecai)
Ewan McGregor (Martland felügyelő)
Paul Bettany (Jock Strapp)
Gwyneth Paltrow (Johanna)
Alec Utgoff (Dmitri)
Carly Steel (Mrs. Krampf)

Ismertető:
Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Tommy Mortdecai (Johnny Depp), a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt.
Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátoldalára jegyezték fel annak idején a titkos kódot, melynek segítségével hozzá lehet jutni a nácik elrabolt kincseihez.
Elképesztő kalandokba keveredik - de ő természetesen arcrezzenés nélkül veti bele magát a legnagyobb őrületbe is.

Előzetes:





A mindenség elmélete

Könyv(ek): Jane Hawking - Utazás a végtelenbe (Libri Kiadó)
Film hossza: 123 perc           
Bemutató:  2015. január 22. (UIP-Duna Film)
Szereplők:
Eddie Redmayne (Stephen Hawking)
Felicity Jones (Jane Hawking)
Charlie Cox (Jonathan Hellyer Jones)
Harry Lloyd (Brian)
Enzo Cilenti (Kip Thorne)

Emily Watson (Beryl Wilde)

Ismertető:
1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy "egyszerű, meggyőző magyarázatot" az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni. Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan, és a pár összeházasodik. Újdonsült feleségével az oldalán Stephen nem hajlandó tudomásul venni a diagnózist. Jane arra bátorítja Stephent, hogy fejezze be doktorátusát, melynek tárgya első elmélete az univerzum keletkezéséről. Családot alapítanak, és frissen szerzett és széles körben ünnepelt doktori címével felfegyverkezve Stephen belevág legambiciózusabb tudományos munkájába, melynek tárgya az, amiből neki oly kevés adatott: az idő. Miközben a teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyal az elméleti fizika határain.

Előzetes:





Kódjátszma

Könyv(ek): Graham Moore - Kódjátszma (GABO kiadó)
Film hossza: 114 perc           
Bemutató: 2015. január 29. (Fórum Hungary)
Szereplők:
Benedict Cumberbatch (Alan Turing)
Keira Knightley (Joan Clarke)
Matthew Goode (Hugh Alexander)
Charles Dance (Commander Denniston)
Mark Strong (Stewart Menzies)

Ismertető:
A film Alan Turing brit matematikus figuráján keresztül mutatja be a második világháború színfalak közötti küzdelmét, az angol és a német hírszerzés, illetve kódfejtők harcát.

Előzetes:






A szürke ötven árnyalata

Könyv(ek): E. L. James - A szürke ötven árnyalata (Ulpiuh-ház)
Film hossza: 124 perc           
Bemutató: 2015. február 12. (UIP-Duna Film)
Szereplők:
Dakota Johnson (Anastasia Steele)
Jamie Dornan (Christian Grey)
Luke Grimes (Elliot Grey)
Jennifer Ehle (Carla May Wilks)
Max Martini (Jason Taylor)
Eloise Mumford (Kate Kavanagh)

Ismertető:
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint.
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Előzetes:





Ahol a szivárvány véget ér

Könyv(ek):  Cecelia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér (Athenaeum)
Film hossza: 102 perc           
Bemutató: 2015. február 12. (Big Bang Media)
Szereplők:
Lily Collins (Rosie Dunne
Sam Claflin (Alex Stewart)
Art Parkinson (Gary Dunn)
Christian Cooke (Greg)
Tamsin Egerton
Jaime Winstone

Ismertető:
Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és egy életre szóló véd- és dacszövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Az izgalmas órai levelezések alatt még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így fogják eltölteni: egymással levelezve… A sors fura szerzet: újra és újra elválasztja egymástól Rosie-t és Alexet, hogy próbára tegye barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket. A gyerekek komoly felnőtté cseperednek: mindketten dolgoznak, házasodnak, gyereket nevelnek, válnak, de az a varázslatos kötelék, ami összekötötte őket, életük minden öröme és bánata közepette megmarad.
Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?*

Előzetes:




  

A kör

Könyv(ek): 
Film hossza: 143 perc           
Bemutató: 2015. február 18.(magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Leona Axelsen - Linnéa Wallin 
Irma von Platen - Minoo Falk Karimi 
Miranda Frydman - Vanessa Dahl 
Hanna Asp - Ida Holmström 
Josefin Asplund - Rebecka Mohlin
Helena Engström - Anna-Karin Nieminen 

Ismertető:
Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.
Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott fiút találnak az iskola egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg… *

Előzetes:







Amerikai mesterlövész

Könyv(ek): Chris Kyle - Amerikai mesterlövész (GABO Kiadó)
Film hossza: 132 perc           
Bemutató: 2015. február 19. (InterCom)
Szereplők:
Bradley Cooper - Chris Kyle
Sienna Miller - Taya Renae Kyle
Kyle Gallner - Winston
Jake McDorman - Ryan Job
Brian Hallisay - Gillespie kapitány

Ismertető: 
A háború borzalmas. Chris Kyle (Bradley Cooper) pedig a borzalom nagymestere. Gyerekkorában Texasban járt az apjával vadászni, 2011 szeptembere után pedig úgy érezte, a hazájának szüksége van rá. Tengerészgyalogos-kommandós lett, és Irakban vált mesterlövésszé: az első vonalban harcolt, de mindig egyedül volt; kilométeres távolságokból ugyanúgy, mint közelharcban, egy szál pisztollyal a kezében. A Pentagon dokumentációja szerint 150 ellenséges katonával végzett. Nem csoda, hogy úgy hívták: "el Shaitan", az ördög. A háború azonban nem diadalmenet: a film nemcsak a győzelmekről, hanem a szörnyű megpróbáltatásokról, sebesülésekről és a bajtársak haláláról is szól.

Előzetes:






Vadon
Könyv(ek): Cheryl Strayed - Wild (magyarul egyelőre nem jelent meg)
Film hossza: 115 perc           
Bemutató: 2015. február 19. (InterCom)
Szereplők:
Reese Witherspoon (Cheryl Strayed)
Gaby Hoffmann (Aimee)
Laura Dern (Bobbi)
Michiel Huisman (Jonathan)
Brian Van Holt (Ranger)
Charles Baker (Tj)

Ismertető:
Cheryl Strayed édesanyja halála és zátonyra futott házassága miatt teljesen elkeseredett. Éveken át meggondolatlanul viselkedett, de egyszercsak úgy döntött, nekivág a vadonnak. 1100 mérföldet tett meg egyedül, amely egyúttal lelkileg is rendbe tette.**

Előzetes:


 


DUFF - A pótkerék

Könyv(ek): Kody Keplinger - The DUFF: A pótkerék (Könyvmolyképző)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. február 20. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Bella Thorne (Madison)
Mae Whitman (Bianca)
Robbie Amell (Wesley)
Allison Janney
Ken Jeong (Mr. Arthur)
Skyler Samuels (Jess)

Ismertető:
A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői között. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mint hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai.
Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli ezt a srácot.
Amikor pedig Wesley Duffnak nevezi őt, egyszerűen ráborítja a kóláját.
Ám Bianca élete otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát a fiúval egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba.
És ez egészen addig működik is, amíg ki nem csúsznak a dolgok az irányítása alól: kiderül, hogy Wesley nem is olyan rossz hallgatóság, ráadásul az ő élete is elég kiábrándító. Bianca elborzadva veszi észre, hogy kezd beleszeretni abba a srácba, akiről úgy gondolta, mindenkinél jobban utálja.*

Előzetes:






Hamupipőke

Könyv(ek): Hamupipőke (számtalan feldolgozása készült és jelent meg magyarul)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. március 13.(Fórum Hungary)
Szereplők:
Lily James (Cinderella/Hamupipőke)
Richard Madden (Prince Charming)
Cate Blanchett (Lady Tremaine)
Helena Bonham Carter (Fairy Godmother)
Stellan Skarsgard (Grand Duke)

Ismertető:
A Disney tovább folytatja a klasszikus meséinek újabb változatainak elkészítését, így Hamupipőke is kap egy modern látványos élőszereplős alkotást. A történet egy fiatal lányról szól, aki elveszti az anyját és mostohaszülőkhöz kerül, ahol vele végeztetnek el minden házimunkát, ráadásul a két új nővére kegyetlenül bánik vele. Eközben pedig a király meg szeretne házasodni, ezért bált tart, ahova minden fiatal hajadon lány meg van hívva.

Előzetes:





A tenger szívében

Könyv(ek): Nathaniel Philbrick - A tenger szívében (Park kiadó)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. március 13. (InterCom)
Szereplők: 
Chris Hemsworth - Owen Chase
Cillian Murphy - Matthew Joy
Ben Whishaw - Herman Melville
Michelle Fairley - Mrs. Nickerson


Ismertető: 
A 238 tonnás Essex 1819-ben futott ki a tengerre, és 15 hónappal később a Csendes-óceán déli övezetében egy feldühödött bálna támadása miatt süllyedt el. A húszfőnyi legénység igazi megpróbáltatásai azonban csak ezután kezdődtek. Három lélekvesztővel vágtak neki a több ezer kilométeres tengeri útnak. Meg kellett küzdeniük az elemekkel, önnön félelmeikkel, és eszük ágában sem volt összeakadni a tőlük nyugatra eső szigetek kannibál hajlamú lakosaival.
Előzetes:






A lázadó

Könyv(ek): Veronica Roth - A lázadó (Ciceró)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. március 19. (InterCom)
Szereplők:
Shailene Woodley - Beatrice 'Tris' Prior
Ansel Elgort - Caleb
Theo James - Négyes
Kate Winslet - Jeanine
Naomi Watts - Evelyn
Jai Courtney - Eric

Ismertető: 
Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel. *

Előzetes:





Serena

Könyv(ek): Ron Rash - Serena (Könyvmolyképző)
Film hossza: 109 perc           
Bemutató: 2015. március 26.(egyes országokban már bemutatták, de hazai megjelenésről nincs hír)
Szereplők:
Jennifer Lawrence (Serena Pemberton)
Bradley Cooper (Serena Pemberton)
Rhys Ifans (Galloway)
Sean Harris (Campbell)
Toby Jones (Sheriff McDowell) 

Ismertető:
A kapzsiság, a korrupció és a bosszú gótikus meséjét varázsolja elénk, amelynek középpontjában egy könyörtelen, erős és feledhetetlen asszony áll. A cselekmény az 1930-as évek Amerikájában, az észak-karolinai hegyvidék vadonjában játszódik, hátterében az épp kibontakozóban lévő környezetvédelmi mozgalommal.*

Előzetes:





Hosszú utazás

Könyv(ek): Nicholas Sparks - Hosszú utazás (General Press)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. április 10. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Scott Eastwood (Luke Collins)
Britt Robertson (Sophia Danko)
Jack Huston (Ira)
Oona Chaplin (Ruth)
Melissa Benoist (Marcia)
Alan Alda (Ira Levinson)

Ismertető: 
Két szerelem. Két szívbe markoló történet az örök reményről és mindarról, ami igazán fontos az életben…
Ira Levinson egy hideg téli reggelen balesetet szenved: autójával átszakítja az út menti szalagkorlátot, és az árokban landol. A kilencvenegy éves, rákbeteg férfi a lassan behavazódó autóban kényszerülne szembenézni a halállal, ha imádott felesége, Ruth nem sietne a segítségére. Az asszony kilenc éve meghalt, ám Ira valósággal úgy érzi, Ruth még mindig mellette van, és ez arra készteti őt, hogy felelevenítse egy nem mindennapi szerelem és házasság történetét. Sophia Danko művészettörténetet tanul a Wake Forest Főiskolán, és életében először – baráti unszolásra – részt vesz egy rodeón. Itt ismerkedik meg Luke Collinsszal, az egyik rodeóssal, és a két fiatal között hamarosan szerelem szövődik. Sophia nagyvárosi lány, okos és ambiciózus, míg Luke egy farmon él az édesanyjával, és kőkeményen dolgozik a megélhetésért, még súlyos sérülése miatt sem adja fel a rodeózást. Kérdéses, hogy két ennyire különböző, ilyen eltérő családi háttérrel és érdeklődéssel rendelkező ember megtalálhatja-e egymás mellett a boldogságot. A sors úgy hozza, hogy a két pár története különös módon egybefonódik, és az események innentől kezdve nem várt fordulatot vesznek. 

Előzetes:







Far from the Madding Crowed

Könyv(ek): Thomas Hardy - Far from the Madding Crowd (magyarul nem jelent meg)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. május 1. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Juno Temple (Fanny Robin)
Carey Mulligan (Bathsheba Everdene)
Michael Sheen (William Boldwood)
Matthias Schoenaerts (Gabriel Oak)
Tom Sturridge (Troy)

Ismertető: 
Finom lélekrajzokkal megjelenített történet a XIX. század második feléből. Középpontjában a hirtelen módos farmerré lett, öntörvényű Bathsheba, akinek csalódásoktól és váratlan megrázkódtatásoktól sem mentes életét három férfi határozza meg: a szomszédos gazda, a körülrajongott William, később a városban állomásozó katonaság egyik tisztje, Troy őrmester, majd az állandóságot képviselő, vonzódó és menekülő birkapásztor, Oak. (1967-es film ismertetője)

Előzetes:





Significance

Könyv(ek): Shelly Crane - Bizonyosság (Könyvmolyképzőnél fog megjelenni)
Film hossza: sorozat          
Bemutató: 2015. május 18. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Hollie Shay - Maggie 
Justin James Hughes - Caleb
Jama Williamson - Rachel Jacobson
Garrett Backstrom - Kyle


Ismertető:
Maggie tizenhét éves. Nehéz évet tudhat maga mögött: épphogy átcsúszott az érettségin, az anyja elhagyta, az apja depressziós, a barátja pedig három év után szakított vele egy főiskolai futballösztöndíj miatt. Maggie úgy érzi, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok, de minden erejével megpróbál a felszínen maradni.
Aztán találkozik Calebbel.
Megmenti a fiú életét, és azonnal érzi, hogy van benne valami veszélyesen vonzó, ráadásul Maggie-nek éppen randija lenne, méghozzá Caleb unokatestvérével. Ám a dolgok váratlan fordulatot vesznek, amint egymáshoz érnek. Szó szerint szikrázik közöttük a levegő. Bevésődnek egymás iránt, és a lány szeme előtt lepereg a közös életük. Ráébred, hogy ő a fiú lelki társa, ezért érzi annak szívverését a saját mellkasában. Caleb oldalán egy olyan, különleges adottságokkal és képességekkel rendelkező emberekkel teli világ tárul fel előtte, amelynek létezéséről eddig nem is tudott. Ő maga is természetfeletti, eddig soha nem tapasztalt változásokat észlel magán, például szüksége van a fiú érintésére az életben maradáshoz. Azonban kapcsolatuk nem mentes a nehézségektől: egyrészt Maggie apja végre kilábal a depresszióból, és megpróbál igazi apaként viselkedni a maga idegesítő módján, másrészt Maggie-nek Caleb ellenségeivel is meg kell küzdenie, akik tudomást szereznek a kapcsolatukról. Az ismeretlenek üldözőbe veszik Maggiet, hogy elszakítsák őt Calebtől, így megakadályozhatják a fiatalokat abban, hogy elnyerjék a képességeiket. Vajon Caleb képes lesz-e megmenteni a lányt, vagy örökre elszakadnak egymástól pont akkor, amikor végre egymásra találtak? *

Előzetes:





Paper Towns

Könyv(ek): John Green - Paper Town (GABO kiadónál jön a filmmel egy időben)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. június 5.(magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Cara Delevingne - Margo Roth Spiegelman 
Nat Wolff - Quentin Jacobsen 
Halston Sage - Lacey Pemberton
Caitlin Carver - Becca Arrington

Ismertető: 
Margo egyik éjszaka beállít Quentinhez és elrángatja őt, hogy segítsen neki bosszút állni pár emberen. Ez után az este után Margo eltűnik, de hátrahagy néhány nyomot Q-nak, aki igyekszik is megfejteni azokat. Vajon sikerül neki? (forrás: Reader with Thousand Lives)




Pán

Könyv(ek): Pán Péter (több változat is megjelent magyarul)
Film hossza: ???  perc           
Bemutató: 2015. július 24. (InterCom)
Szereplők:
Levi Miller (Peter Pan)
Hugh Jackman (Feketeszakáll)
Garrett Hedlund (Hook)
Amanda Seyfried (Mary)
Rooney Mara (Tiger Lily)

Ismertető:
Ki ne vágyna arra, hogy örökre gyerek maradhasson, indiánok, kalózok és tündérek között élhessen a mesés szépségű Sehol-szigeten? Wendy és testvérei Pán Péter jóvoltából, ha csak egy rövid időre is, de eljutnak erre a mesebeli szigetre, ahol számtalan kaland vár rájuk.*

Előzetes:






Tűzpróba
 
Könyv(ek): James Dashner - Tűzpróba (Cartaphilus)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. szeptember 16.(InterCom - magyar bemutatóról még nincs hír)
Szereplők:
Dylan O'Brien (Thomas)
Thomas Brodie-Sangster (Newt)
Kaya Scodelario (Teresa)
Ki Hong Lee (Minho)
Aidan Gillen (Janson)

Ismertető:
A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk…




Victor Frankenstein

Könyv(ek): Mary Shelley - Frankenstein (több kiadónál is megjelent)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. október 2. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
James  McAvoy - Victor Frankenstein
Daniel Radcliffe - Igor
Jessica Brown Findlay - Lorelei


Ismertető:
Victor Frankenstein, a szépreményű tudós ifjú elhatározza, hogy embert alkot a tudomány eszközeivel. Az eredmény irtózatos: torz teremtmény születik. A sorsára hagyott lény szenved a magánytól, a megalázottságtól, de műveli magát, szeretetre, megértésre vágyik, amit nem kap meg. Bosszút esküszik tehát, hogy számon kérje szörnyű sorsát teremtőjén…*




Éhezők Viadala: A kiválasztott II.

Könyv(ek): Suzanne Collins - A kiválasztott (Agave)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. november 19.(Fórum Hungary)
Szereplők:
Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen)
Josh Hutcherson (Peeta Mellark)
Liam Hemsworth (Gale Hawthorne)
Woody Harrelson (Haymitch Abernathy)
Elizabeth Banks (Effie Trinkett)
Donald Sutherland (Snow elnök)

Ismertető:
Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: a Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. Körzet lakói.
De közeledik a végső forradalom ideje. Amikor a nép végre szembeszáll a zsarnoksággal. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz. Az ő bátorságától, kitartásától és eltökéltségétől függ Panem jövője. Mert ő a kiválasztott. De maradt-e elég ereje hozzá, hogy megvívja az utolsó, mindent eldöntő harcot?*




A marsi

Könyv(ek): Andy Weir - A marsi (Fumax)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. november 25.(magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Matt Damon - Mark Watney
Sean Bean - Mitch Henderson 
Jessica Chastain - Melissa Lewis


Ismertető:
Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg.
Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.
Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”.
De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit, és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a látszólag leküzdhetetlen akadályok sorozatával szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?*




Fallen

Könyv(ek): Lauren Kate - Fallen: Kitaszítva (Könyvmolyképző)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. ??? ??? (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Addison Timlin - Lucinda Proce
Jeremy Irvine - Daniel Grigori
Harrison Gilbertson - Cam Briel
Joely Richardson - Ms Sophia
Lola Kirke - Penn

Ismertető:
Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézetben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz, és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá is tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani…
A veszedelmesen izgalmas és sötéten romantikus regény letehetetlen olvasmány és felülmúlhatatlan szerelmi történet.*




Sötét helyek

Könyv(ek): Gillian Flynn - Sötét helyek (Alexandra)
Film hossza: ???  perc           
Bemutató: ??? (magyar bemutatóról nins hír)
Szereplők:
Chloë Grace Moretz - Diondra
Charlize Theron - Libby Day
Nicholas Hoult - Lyle

Ismertető:
Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes. Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja – egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság – felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül.




Mielőtt megismertelek


Könyv(ek): Jojo Moyes - Mielőtt megismertelek (Cartaphilus)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. augusztus 21. (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők: 
Emilia Clarke - Louisa
Sam Claflin - Will

Ismertető:
Louisa Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait…
Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes…
Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?




Fény az óceán felett

Könyv(ek): M. L. Stedman - Fény az óceán felett (General Press)
Film hossza: ???  perc           
Bemutató: ??? (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Michael Fassbender - Tom
Alicia Vikander - Isabel
Rachel Weisz - Hannah

Ismertető:
A Janus-szikla egy sziget, messze kint az óceánon, ahová csak háromhavonta jön hajó. Két ember lakja: Tom és a felesége, Isabel. A férfi négy keserves harctéri év után nyugalmat keres, a nő családi boldogságra, gyermekkacajra vágyik. Terveik azonban nem válnak valóra, az asszony újra és újra elvetél. Búskomorságában egész nap csak a parton bolyong, emlékei, vágyai fájdalmasan összegubancolódnak, amíg már nem eldönthető, mi a valóság és mi a fantázia világa. Egy nap gazdátlan csónak tűnik fel az óceán közepén, és a lélekvesztő felől Isabel egyre csak gyermeksírás hangját hallja…




Válaszúton

Könyv(ek): Nicholas Sparks - Válaszúton (General Press)
Film hossza: ??? perc           
Bemutató: 2015. ??? ??? (magyar bemutatóról nincs hír)
Szereplők:
Teresa Palmer - Gabby Holland
Bejamin Walker - Travis Parker
Maggie Grace - Stephanie Parker
Alexandra Daddario - Monica
Tom Welling - Ryan

Ismertető:
A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte…*



Várható filmek még:
- Macbeth
- A szoba
- Into the Forest
- Álomlista
- Pitch Perfect
- A fekete ruhás nő 2.
- Egy eltitkolt élet
- The Revenant

Sorozatok:
- Outlander 1. évad 2. fele, és 2. évad első fele
- Trónok harca 5. évad
- Valaki ismeri a nevemet (The Book of Negroes - magyar bemutatóról nincs hír)


*-gal jelölt ismertetők a könyvek fülszövegei, nem pedig a film leírása
**-gal jelölt ismertetők cikkekből származó összefoglalók

6 megjegyzés:

  1. Óóó, annyi jót találtam! :) Köszönöm/köszönjük, hogy összesítetted. ^^

    VálaszTörlés
  2. Fúúú, ez jó menet lesz, remélem minél több megjelenik a magyar mozikban is :)

    VálaszTörlés
  3. Azta mennyi jó lesz. Jojo Moyes:Mielőtt megismertelek, wow, na erre nagyon kíváncsi leszek!!! Köszi az összesítőt! :-)

    VálaszTörlés
  4. Húú ez nem semmi, majdnem mindet megnézném. Köszi hogy feltetted. Reméljük tényleg sok jön a magyar mozikba is.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Az Ifjúság Végrendelete nem jelent még meg magyarul könyvben ugye?

    VálaszTörlés