2021. szeptember 17., péntek

Vi Keeland - Nagy játékos


Vi Keeland: Nagy játékos
 
Kiadó: Álomgyár
ISBN: 9789635701995
Oldalszám: 368 oldal
Fordító: Márton Andrea

Fülszöveg:
Brody Eastonnal a férfiöltözőben találkoztam először, az első munkanapomon mint profi sportriporter. A hírhedt irányító úgy döntött, lecsupaszítja magát előttem. Ezen nem azt kell érteni, hogy felfedte előttem a titkait. Nem. Ez az arrogáns alak a legelső kérdésem után leejtette a törülközőjét. Élő adásban.
A Szuperkupa legsikeresebb játékosa új hobbit talált ki magának – hogy minél jobban megszorongasson engem. Amikor visszavágtam neki, már nem csak szakmailag akart megszorongatni. Azonban én nem randizok játékosokkal. És nem azért, mert azon ritka nők közé tartozom, akik a profi foci világában dolgoznak. Sportolóval szívesen járnék. De más típusú játékossal nem. Mindenki tudja, mire gondolok. Ez a típus jóképű, erős, öntelt, és mindig azon jár az esze, hogy kit tud ágyba vinni.
Brody Easton pedig a legnagyobb játékos.
Minden nő arra vágyott, hogy sikerüljön megváltoztatnia őt. De igazság szerint neki csak egy vágya volt: megtalálni azt a lányt, akiért érdemes megváltozni.
Kiderült, hogy én voltam az a lány.
Egyszerű, nem? Lássuk be: soha nem az.
Az „egyszer volt, hol nem volt” és a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” között elég sok minden történik.
A New York Times és a USA Today bestsellerszerzője, Vi Keeland szexi, különálló történettel jelentkezik egy férfiról és egy nőről, akiknek a játék az élete, de be kell látniuk, hogy a szerelem pályáján a legbonyolultabbak a játékszabályok.

Saját véleményem:
Vi Keeland könyvet olvasni olyan, mint nehéz nap után elmerülni egy kád forró vízben: ellazít és feltölt.
Nincs ez másként a Nagy játékos esetében sem, mely egy sportriporter és profi focis egymásra találását mutatja be a szerzőtől megszokott könnyed, humoros stílusban, némi mélységgel és még annál is több vággyal fűszerezve.
 
"Nem hagyunk rá mindent a sorsra, megharcolunk azért, amit akarunk!"

A nőfaló hírében álló Brody Eastonról az a hír terjed, hogy az ágyban is épp akkora játékos, mint a pályán - képtelen lehorgonyozni valaki mellett. Amikor pedig megjelenik Delilah, a sportriporter, hogy interjút készítsen vele az öltözőben, nem hazudtolja meg magát, rögtön az első kérdés után ledobja törölközőjét, így hozva zavarba a másikat. Sorsuk ezt követően összefonódik, a lány riporterként folyamatosan nyomon követi a csapat életét, Brody pedig minden lehetőséget megragad a cukkolására. A történet alapját tehát ez a játékos adok-kapok viszony képezi, melynek következtében a páros éles szócsatái-ugratásai végigkísérik a nagy egymásra találásig vezető rögös útjukat. Merthogy a humor mellett Vi Keeland előszeretettel csempész történeteibe mélyebb témákat is, mely ezúttal főként Brody múltjában csúcsosodik ki. 
A pimasz szexisten álca mögött valójában érző szív lakozik. Brody számára fontosak a barátai, mindent elkövet a jólétük érdekében, s történjen bármi, végsőkig kitart mellettük, óvja-védi-támogatja őket. Különösen azóta, mióta megtapasztalta, milyen érzés elveszíteni valakit...
Szerettem, ahogy a szerző apránként tárta fel a múltját, és azt, ahogyan a jelen és a régmúlt eseményei hatottak egymásra. Izgalmas, egyben rendkívül érdekfeszítő szálként indult el a kalandvágyó, majd rossz útra tévedt szomszédlány, Willow szála, s fejlődött valami sokkal nagyobbá, komplikáltabbá a történet előrehaladtával. Vi Keelandnek egy ponton pedig komolyan sikerült meglepnie.

"Magának akkora az arca, hogy kész csoda, hogy talál rá sisakot!
Elvigyorodott.
– Nagy arc. Nagy sisak."

A múlt árnyai ellenére egy végtelenül szórakoztató, pimasz és szexi történetről beszélhetünk a Nagy játékos esetében, melyben a főszereplő páros között kezdettől fogva izzik a levegő. A bunkó, szexéhesnek tűnő amerikai focibajnok, aki folyamatosan adja az íveket és perverz utalásokat tesz a cuki sportriporterlánynak, kimondottan jó és nem mellesleg működő felállás. Brody és Delilah között pedig elképesztően jól működik a  kémia, sok esetben arcpirítóan jól, mindegy, hogy épp ugratásról vagy elemi vágyról van szó. Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy Vi Keeland milyen őrült randikba és szituációkba keverte ezt a két lököttet! A nagymamaruhás randinál, a kidobott labdáknál vagy a Disney hercegnős kérdéseknél majdnem lefordultam az ágyról, de a történetben szereplő üzenetváltásoktól is kifeküdtem. Mindez szerencsére kellő mértékben kárpótolt az itt-ott kicsit vontatottabb részekért. De egyébként ugyanennyire megérintett érzelmileg a Brody titkos életéhez tartozó néni, és az őt körülvevők jelenléte is. Vi Keeland nagyon szép párhuzamot képezett a híres sportoló tündöklése és húsba-vágóan emberi oldala között.

"Ha már egyszer zuhanok, jöjjön a szabadesés, és élvezni akarom magát a zuhanást!"

Mindent egybevetve tehát most sem csalódtam a szerzőben, mindent megkaptam, amit a történeteitől vagy akár a zsánertől elvárok. A Nagy játékos egy vérpezsdítően jó, humorban és szenvedélyben bővelkedő romantikus történet, olyan, amit a sportrománcok rajongóinak kifejezetten ajánlok. 
Fájdalmas múlttal rendelkező, perverz fantáziájú focijátékos, aki nem fél megszerezni azt, amire vagy akire vágyik - hát kell ennél több?


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Brody, Delilah
Kedvenc jelenet: a nagyiruhás randi és a hercegnős kérdések-válaszok
Negatívum: néha picit ellaposodott a történet
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése