2015. január 3., szombat

J. Lynn - Wait for You



A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent a Wait for You - Várok rád című könyv, mely a sokak számára ismert írónő, J. Lynn (Jennifer L. Armentrout) egy újabb sorozatának nyitókötete. 
A blogturnés állomásokon különböző értékelések mellett számos extrát találtok és akár megnyerhetitek a három példány egyikét is!


J. Lynn: Wait for You - Várok rád

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633990223
Oldalszám: 496 oldal
Fordító: Császár László

Fülszöveg:
Vannak dolgok, amikre megéri várni...
A 19 éves Avery Morgansten életét egy öt évvel korábbi halloween-buli mindörökre megváltoztatta. Az események hatása elől csak úgy menekülhet, ha az otthonától több ezer kilométerre lévő egyetemre jelentkezik. Nem szeretne mást, mint minden feltűnést kerülve elvégezni az iskoláit – de már az első napon összeakad egy sráccal, aki képes darabokra törni a maga számára, gondosan felépített jövőt.
Vannak dolgok, amiket át kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, amolyan leányálom – szikrázóan kék szemmel és valami megfoghatatlan képességgel arra, hogy Avery megint olyasmikre vágyjon, amiktől évekkel korábban megfosztották. Veszedelmes dolog lenne közelebbről is megismerkedni vele, de lehetetlen figyelmen kívül hagyni a kettejük között vibráló feszültséget, ami felszínre hozza Avery személyiségének egy mindeddig ismeretlen oldalát.
Vannak dolgok, amiket nem lehet elhallgatni…Aztán Avery egyre több fenyegető e-mailt és hívást kap, és kénytelen szembenézni a múltjával, amit annyira szeretett volna mindörökre elfelejteni. Rádöbben, hogy van valaki, aki nem fogja egykönnyen elengedni. Vajon ha kiderül a rettenetes igazság, ezzel Avery is elindulhat a gyógyulás útján? És Cam akkor is mellette marad majd, ha megtudja, mi történt? Vannak dolgok, amikért megéri harcolni…

Saját véleményem:
Avery egy több ezer kilométerre levő egyetemre menekül, maga mögött hagyva szüleit, unokatestvérét, egykori osztálytársait, és az öt évvel korábban történt halloween buli emlékét, mely egy életre megváltoztatta őt.
Az egyetem közelében lakást bérel, és a meglehetősen szép összeggel rendelkező banki keretének köszönhetően igyekszik saját lábára állva élni életét, elzárkózva mindentől, ami és aki a múltjával kapcsolatos.
Megrögzött pontosságának megfelelve, már az első tanítási nap előtt felméri és gondosan kiokoskodja a suliig vezető út időtartamát, hogy még véletlenül se késsen el, hiszen utálja, ha minden szem rászegeződik. Csupán két dologgal nem számol, mégpedig a forgalommal, és a zsúfolt parkolóval. Ám még így is sikerülne elérnie első óráját, a csillagászatot, ha siettében nem futna bele - szószerint - egy észveszejtően helyes, magas, sötét hajú, kék szemű félistenbe, Cambe, aki mindemellett még pimasz és egoista is, ráadásul a lányhoz hasonlóan szintén a potyatárgyat jelentő csillagászatra indult.
Avery hirtelen felindulásból megfutamodik - mint mindig -, és kiront az épületből. Csakhogy a sors furcsa fintoraként a nap végén újból összefut Cammel, és később az is kiderül, hogy szomszédok... Avery mindent megtesz, hogy elkerülje a megye legjobb pasiját, ám hiába, az nem hagyja magát. Állandóan ostromolja és randira hívja őt, a lány barátai pedig folyamatosan vele ugratják.
Mindeközben azonban Avery múltja is felbukkanni látszik, amikor egy ismeretlentől fenyegető tartalmú hívásokat és e-maileket kezd kapni tömegével...

A Wait for You egy igazi lélekmelegítő-facsaró regény, aminek minden sora kész élvezet! Ha rövid és tömör akarnék lenni, azt mondanám, úgy képzeljétek el, mintha a Hopeless-t és a Luxen sorozatot egybegyúrták volna. Én ezt, annyira, de annyira imádtam, hogy arra nincsenek is szavak! *összekaparja magát*
Jennifer stílusa lehengerlő. Üde, fiatalos, gördülékeny, könnyed, mint egy falatnyi pillecukor. Mintha az ember nem is egy könyvet olvasna, hanem ott lenne, vagy legalábbis filmként látná peregni lelki szemei előtt az eseményeket. 
Ami az alapötletet illeti, érdekes, ugyanakkor tökéletesen beleillik a New Adult könyvek átlagos sémájába. Adott egy fiatal lány, aki sötét titkokat rejteget, és megpróbál elmenekülni ezek elől. Ám az őt ért sérülések ilyen vagy olyan formában újból és újból visszaköszönnek életében és kihatnak bizonyos dolgaira. Avery-nél ez a menekülésben nyilvánul meg. Képtelen szembenézni és feldolgozni mindazt, ami történt. Ha egy bizonyos szituáció/élethelyzet kezd kicsúszni a kezei közül, vagy olyan területekre téved, ami számára ingoványos, akkor elmenekül.
Avery egyébként egy aranyos, szerethető figura, és mint Jennifer női karaktereivel általában, úgy vele is könnyű azonosulni. Imádja a törit - a főszakja is ez -, humoros, többnyire talpraesett, okos csaj.
Szerettem a kis monológjait, beszólásait, és a Cammel való civakodását. Illetve nagyra értékeltem, hogy bár bejött neki Cam, mégsem olvadt egyből a karjaiba. (Megjegyzem, ez óriási lelkierőt igényelhetett, én a helyében egyből ráugrottam volna Camre, és magammal hurcoltam volna, hogy hét lakat alatt őrizve elzárjam a külvilágtól - és minden nőnemű lénytől. Sőt a pasiktól is.) Ezt egészen addig bírtam, ameddig tényleg arról szólt, hogy megdolgoztassa a srácot. Egy bizonyos szintig az utána lévő huzavonáját is megértettem (sejtettem, mi áll a dolgok hátterében - igen, a csattanó kiszámítható, de nem von el az élvezeti értékből), de akadtak részek, amikor szívesen megráztam volna. Szerencsére én nem estem át azon a szörnyűségen, amin ő, így nem tudhatom, ténylegesen mit vált ki egy ilyen az emberből, de olvasóként a sok titkolózása a végére őrületbe kergetett. Főleg annak tudatában, mit meg nem tett érte Cam.

Oh, Cam. *pocsolyává olvad* Kérlek, vegyél el! MOST!
Cam tökéletes álompasi, és minden lány álma, de legalábbis a Daemon Black rajongók tutira imádni fogják.
A könyv elején számos egyezést véltem felfedezni a Luxen sorozat és e között. Valószínűleg nem véletlenül, ha már ugyanaz a hölgyemény írta. Na, de kanyar vissza Camhez. Piszkosul szexi (Daemon is), vakító kék szeme van (oké, oké, Daemoné zöld, de Cam szemét is legalább annyira kiemelte Jennifer, mint a luxen fiúét), Avery szomszédja, szarkasztikus, egoista, imádja a tejet és a csokis sütit, és amit egy tollal képes művelni... Maradjunk annyiban, nem hittem, hogy egy toll képes ennyi erotikus töltetet adni valaminek... Mindemellett kedves, segítőkész, okos, pimasz, érzéki, romantikus, és... jó, leálltam.
Cam Avery-hez képest szintén rejteget egy titkot a múltjával kapcsolatban. És azt kell mondanom, az övé sokkal nagyobb meglepetést okozott, mint hősnőnké. Kiszámíthatatlanabb volt.

Kettejük kapcsolata életszerű, mégis meseszerű, egyszerre boldog, vidám és fájdalmas. A kezdeti nem mindennapi találkozásaiktól a regény végéig gyönyörű ívet tesz meg. A macska-egér párharcuk sziporkázó szócsatákból szép lassan átfordul vonzódássá, majd képlékeny alapokon nyugvó barátságból egy mélyebb, intenzívebb, érzelmektől és érzékiségtől fűtött viszonnyá. Mindeközben pedig rettentő aranyosak, édesek együtt.
A kémia nagyon is észrevehetően dolgozik, szikrázik köztük a levegő. Számtalan forró pillanatnak lehetünk tanúi, amelyeket Jennifer a maguk nemében csodálatosan tár elénk. Az intimitás bensőséges, melegséggel teli, nem pedig állatiasan nyers. 
Külön kiemelném a kis randira hívós játékukat. Az valami fenomenálisan vicces és cuki!

A történet fő vonalát kettejük kapcsolata, annak alakulása, valamint az általuk rejtegetett titkok képezik. Ám ezek mellett akad még bőven más érdekesség is. Például Avery lökött, de nagyon is szerethető barátai, a mindig rossz fiú mellett kikötő Brit, és a homoszexuális Jacob, valamint a különböző családmodellek.
Brit és Jacob tökéletes barátok. Mindig ott vannak, ha szükség van rájuk. Bajban és hülyeségben egyaránt társak. Ráadásul olyan humoruk van, hogy én kidőltem tőlük (is).
Ami pedig a családokat illeti...  Avery és Cam révén bepillanthatunk egy szerető, összetartó, egymást ugrató, kissé bolond család életébe, és egy rideg, sterilbe is, ahol a szülők meg sem érdemlik, hogy anyának és apának nevezzék őket.

Mindent egybevetve tehát azt tudom mondani, hogy ez egy remek romantikus New Adult történet, fantasztikus karakterekkel, rengeteg humorral, gyönyörű és keserédes pillanatokkal, és némi erotikával fűszerezve. Jennifer rajongóinak egyenesen kötelező! Ó, és mindenki másnak is!
Téli, bekuckózó- vagy nyári, tóparti lazuláshoz is tökéletes. Bájos, szenvedélyes, vicces, fiatalos. Tökéletes választás a kikapcsolódáshoz. Ráadásul van benne egy cuki teknős is! És az sem elhanyagolható szempont, hogy önálló, lezárt történet. Garantáltan nem fogjátok tudni letenni. A Wait for You egy igazi gyöngyszem!


Pontszám: 5/5***
Kedvenc szereplő: Cam & Raffaello
Kedvenc jelenet: az összes, amiben Cam benne volt
Negatívum: Avery szülei
Borító: 5/5




Véres Ösvény 
(Antientami Csata Nemzeti Emlékhely)


Cam és Avery kapcsolatában fontos szerepet játszik az Antientami Csata Nemzeti Emlékhely, azon belül is a Véres Ösvény. Azt nem árulom el, mi történik itt, vagy hogy miért jönnek ide, de hogy el tudjátok képzelni, hogy is néz ki, íme néhány fotó a Véres Ösvényről és az ott található toronyról.











Nyereményjáték


Itt a karácsony és a szilveszter is, ezért nem lesz túl nehéz dolgotok, ígérjük! :)
Minden turné állomáson egy szereplő nevének a betűi keveredtek össze és a kiemelt betűk alapján kell kitalálnotok, melyik szereplők bújtak el az állomásokon.
Minden egyes helyes megfejtéssel növelitek az esélyeteket, hogy megnyerjétek a három példány egyikét.
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére szállít!A nyerteseket e-mailben értesítjük, az értesítéstől számított 72 órán belül kérjük válaszolni az e-mailre, amennyiben ez nem történik meg, újabb nyertest sorsolunk.)




Nézzetek be a többi állomásra is

12/15 Kelly Lupi olvas - Idézetek
12/18 Deszy könyvajánlója - Trailer
12/21 Angelika blogja - Playlist
12/23 Insane Life - Interjú
12/27 Kristina blogja - Borítók
12/30 CBooks
12/03 Dreamworld - Véres Ösvény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése