2021. október 8., péntek

Blogturné extra - Truthwitch


A Könyvmolyképző elhozta nektek Susan Dennard New York bestseller listás sorozatának, a Boszorkaföldének az első részét, az Igazságboszorkát. Tartsatok a Blogturné 7 bloggerével, olvassátok el az értékeléseket, a sorozathoz tartozó extrákat és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét!




Borítók a világ minden tájáról


Női alak - A szerb (bal felső), román (jobb felső), angol/olasz (bal alsó), valamint a UK Hardback (jobb alsó) kiadások fókuszában az eredeti borítóhoz hasonlóan egy fegyveres női alak látható vizes közegben. A hölgy testtartása ugyan mindegyiknél eltérő, ám ugyanúgy az erőt és az elszántságot sugározzák, mint ahogyan maga a háborgó tenger is. Összességében egyik sem rossz, bár nekem személy szerint a román verzió túl mű és a lány arca is fura, míg az angol/olasz verzió maszkulin hatású, az UK Hardbackről pedig folyamatosan az ugrik be, hogy Saroise Roman közelít felém karddal... Viszont a szerb kifejezetten szép.


Szimbólum - Mind a UK Mass Market Paperback (bal), mind pedig a német (jobb) kiadáson a sárkányos/tengerikígyós szimbólum kapott főszerepet. A maguk egyszerűségében szerintem elképesztően szépek, csodásan beleillenek a manapság oly' divatos trendbe, miszerint a fantasy kötetek elején csak egy szimbólum jelenjen meg a maga lényegre törő mivoltában. Noha nem cserélném le a saját kiadásomat ezekre, azt azért el kell ismernem, hogy jól néznek ki.




Kakukktojás - A Truthwitch rajongói többé-kevésbé elégedettek lehetnek világszerte, ugyanis a legtöbb saját készítésű borító jól sikerült, vagy legalábbis messze állnak a tragikustól... egyet kivéve. A németeknél megjelent egy hardback verzió, ami főként a minimalizmusra törekszik, s ellentétben a többivel, két női alakot ábrázol, ahogy kirobbannak a nagy fekete füstből.
Nekem személy szerint annyira nem jön be, de aki az egyszerűbb külsőt kedveli, az minden bizonnyal odáig lesz érte. Ti mit gondoltok?





Nyereményjáték


A sorozat első részében a főszereplőink sok időt töltenek tengeren. Így a játékunk is a tengerekhez kapcsolódik. Minden blogon találtok egy leírás egy tengerről. Megfejtésül a tengerek nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Afrika és Ázsia között helyezkedik el. A Földközi-tengerrel a Szuezi-csatorna köti össze, délen pedig az Indiai-óceánba nyílik. A Hét tenger egyike.




Nézzetek be a többi állomásra is

10/04 Kelly & Lupi olvas - Interjúfordítás
10/06 Hagyjatok! Olvasok!
10/08 Dreamworld - Borítók
10/10 Utószó
10/12 Kelly & Lupi olvas
10/14 Sorok között
10/16 Spirit Bliss Sárga könyves út
10/18 Könyv és más
10/20 Dreamworld
10/22 Hagyjatok! Olvasok! - Idézetek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése