2024. április 10., szerda

Catherine Doyle & Katherine Webber - Ikerkoronák


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Doyle és Katherine Webber közösen írt romantikus fantasy regénye, a Twin Crowns - Ikerkoronák. Légy részese te is Wren és Rose, a két hercegnő kalandjainak, és tudd meg, ki ül végül Eana trónjára! És ha velünk tartasz, követed az állomásokat, akkor lehetőséged nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott könyvpéldányt is!
 
 
Catherine Doyle & Katherine Webber: Twin Crowns - Ikerkoronák
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635976737
Oldalszám: 416 oldal
Fordító: Cseh Réka Zsuzsanna

Fülszöveg:
Két ​hercegnő. Egy trón. Mi baj lehet belőle?
Nagy tét forog kockán az ikerhercegnőkről szóló fantasy-romkomban. A lányokat születésükkor elválasztották egymástól – az egyiket koronahercegnőként nevelik, a másikat pedig még csecsemőként elrabolják.
Wren Greenrock mindig is tudta, hogy egy napon majd csellel fog trónra lépni. Születésétől fogva arra képezték ki, hogy visszatérjen a palotába, és megbosszulja szülei halálát, ezért mindent megtesz, hogy királynő legyen, és megvédje a boszorkányok közösségét, ahol felnőtt. Vagyis megtenne, ha egy bizonyos katona vonzó külseje nem terelné el folyton a figyelmét, és ha a vakmerő varázslatai nem sodornák állandóan bajba…
Rose Valhart hercegnő tudja, hogy a hatalommal felelősség is jár – és nem hagyja, hogy olyan apróságok a kötelessége útjába álljanak, mint hogy a sivatagban ébred egy rendkívül szemtelen (és nagyon jóképű) bandita társaságában. A palotán kívüli élet azonban szebb és zabolátlanabb, mint azt valaha is képzelte volna, és még az is lehet, hogy a rettegett boszorkányok személyében megkapja azt a családot, amire mindig is vágyott.
Ám ahogy közeledik a koronázás napja, egy régi ellenségük azon munkálkodik, hogy egyik hercegnőnek se sikerüljön elérni a célját.
Vajon végül ki ragadja magához a hatalmat, és kinek a fejére kerül a korona?
Avass vele új kedvencet!

Saját véleményem:
Az Ikerkoronákra a külföldi megjelenés idején figyeltem fel, főként a meseszép borítója miatt, de önmagában az ikres vonal is kellően izgalmasan hangzott. Véleményem szerint ez egy olyan trope, amit még nem csépeltek el, hazai viszonylatban pláne nem. 

"– A bosszú kegyetlen dolog, Tor. És ami azt illeti, a szerelem is az. – Wren ismét elindult, és a karját lóbálva átkelt a hídon. – És ez a legigazabb dolog, amit mondhatok neked."

Wren és Rose testvérek. Ám míg Rose erről mit sem sejtve arra készül, hogy tizennyolcadik születésnapján trónra lépjen, s királynőként megszabaduljon a boszorkányoktól (akikről úgy véli, szülei gyilkosai), addig Wren nagyon is tisztában van húga létezésével. Mi több, arra készül, hogy elrabolja és a helyébe lépve visszaemelje oda a boszorkányok közösségét, ahová valóak. 
A csere megtörténik: Rose-t elviszik nagyanyjához, a boszorkányok földjére, Wren pedig igyekszik magára ölteni a másik lány szerepét... csakhogy annak közelgő esküvőjével nem számolt. Na meg a vonzó katonával sem. Mindkettejük számára rengeteg izgalmat, felfedezést és felismerést tartogat az új helyzet. A szabálykövető Rose akarva-akaratlanul is rájön, hogy talán nem minden úgy van, ahogy a palota falain belül tanulta, vagy ahogyan a királykéz elhitette azt vele, míg szabadabb szellemű nővére ugyancsak olyasmiket tapasztal, amik újak számára. 
A történet egyébként két szálon halad, sokáig egymástól külön. Ez viszont lehetőséget kínál arra, hogy megismerjük a lányokat, képbe kerüljünk helyzetükkel, s hogy beinduljon náluk egyfajta jellemfejlődés. Ez utóbbi talán Rose esetében látványosabb, ő az, akinek több újdonság jut, s neki kell alapjaiban megkérdőjeleznie mindent, amit addig gondolt, ám Wren is folyamatosan fejlődik. 
Egyébként mind a két lány nagyon szerethető, esendő és emberi karakter. Nem tökéletesek, de pont ettől különlegesek. 

Az Ikerkoronák elsősorban két testvér, egy ikerpár története, ettől függetlenül viszont nem hiányozhat belőle a mágia, cselszövés és természetesen a romantika sem. Ez utóbbi szigorúan YA kereteken belül marad, ami el sem tudom mondani, mekkora megkönnyebbülés volt szàmomra. Visszaidézte azokat a régi romfantasy regényeket, amik sokkal többről szóltak annál, minthogy ki kivel, hol, mikor, hányszor és hogy csinál valamit. Szóval elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy a szerzőpáros megmaradt az oldschool YA fantasynél. Véleményem szerint ez nagyon jól állt a történetnek, már csak azért is, mert így a fókusz folyamatosan a családon tudott maradni. 
Azt, hogy végül kinek a fejére kerül vagy nem kerül korona, és hogy milyen szerepet is töltenek be a boszorkányok a történet során, nem árulom el, olvassátok el!
Az Ikerkoronákat nagyon ajánlom minden fantasy rajongónak (senkit ne rettentsen el a vörös pötty), aki szeretne egy olvasmányok, aranyos, izgalmas, fordulatos regényt olvasni. Én pedig alig várom, hogy kezemben tarthassam a folytatást!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Wren, Rose
Kedvenc jelenet: nem spoilerezek
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Ikerkoronák #1
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A történet főszereplője egy ikerpár: Wren és Rose. Ezért a nyereményjáték során nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy melyik könyvből való az idézet, amiben szintén megjelenik fő- vagy mellékszereplőként egy-egy ikerpár. A megoldást pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Az egyetlen értékünk az életünk, ezt az egy érmét kaptuk. És arra költjük, amire akarjuk.”




Nézzetek be a többi állomásra is

04/03 Kitablar
04/05 This is my (book) universe
04/07 Könyv és más
04/09 Dreamworld
04/12 Csak olvass! - extra
04/15 Hagyjatok! Olvasok!
04/17 Csak olvass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése