2012. december 13., csütörtök

Lylia Bloom: Ellopott életek


fan borító
 Lylia Bloom: Ellopott életek




Te mit tennél, ha a nővéred eltűnne?
Mit tennél, ha mindenki a vállát vonogatná, mert szerintük egyszerűen csak megszökött?
Nincs senki, aki segítsen, senki, akire számíthatnál…

Emma kénytelen egyedül a nővére keresésére indulni a budapesti éjszakában. Nem tudja, mi vár rá és nem számol a következményekkel, csak egy cél lebeg a szeme előtt: megtalálni Alexát, aki mindenkinél fontosabb neki.

Te mit tennél, ha úgy éreznéd, megfojt az otthonod?
Mit tennél, ha nem akarnál unalmas munkát vagy értelmetlen tanulást?
A könnyebb út sokkal vonzóbb…

Olivér nem akar beállni a sorba. Gyorsan jött pénzre és kötöttségek nélküli életre vágyik. De a könnyebb út sem zökkenőmentes, ráadásul távol áll a helyestől.

Találkozásuk menekülést jelenthet; valóságos és átvitt értelemben is.
Emma képes megbízni egy ismeretlenben, amikor már úgy érzi, nincs kiút a pokolból?
És Olivér hajlandó felismerni, hogy az életben fontosabb dolgok is vannak a jólétnél?


Saját véleményem:
  Furcsa most erről a történetről írnom, mert nem is olyan régen még arról beszélgettünk Lyliával, hogy van egy ötlete, egy történet a fejében, amit szeretne megírni, és most alig telt el egy kis idő és megszületett az egész, életre keltek a szereplők és az események.
Emma
  Két szemszögből ismerhetjük meg az eseményeket, a főszereplők által. Az egyik, és az elején leginkább hangsúlyos szereplő Emma, aki nővérével, Alexával ellentétben, visszahúzódóbb, csöndesebb lány. Nem szeret kirívóan öltözködni, míg testvére igen. Viszont ez cseppet sem jelenti azt, hogy ne lennének jó testvérek, sőt. Megvan a maguk kis rituáléja. Közös filmezés, stb. Míg egy este Alexa elmegy otthonról bulizni, de megígéri húgának, hogy másnap találkoznak, ám a lány nem kerül elő. Napok telnek el, de Alexának semmi nyoma. Emma pedig érzi, hogy valami történt.
  Hiába próbálja meggyőzni szüleit, hogy a testvére nem csak úgy lelépett, azok nem törődnek vele, mert nagyobbik lányuk sorsáról már régen lemondtak. Így hát Emma elhatározza, hogy, ha kell a föld alól is előkeríti szeretett testvérét.
   Végül egy szórakozóhelyen köt ki, ott, ahova a testvére is ment. Emma ekkor még nem tudja, de onnantól kezdve örökre megváltozik az élete...
Olivér
   A másik szemszög Olié, egy nagyon link, nagyon laza srác, aki könnyen szeretne sok pénzhez jutni. Eleinte szereti a vad és féktelen bulikat, nem veti meg a piát, sőt az egyéjszakás kalandokat sem.A szüleivel való viszonya pedig a béka popója alatt van.
  Azért, hogy valami pénzhez jusson, beáll egy gyorsétterembe dolgozni, de hamar rájön, hogy ebből nem fog meggazdagodni, így barátja, Döme felé fordul, könnyebb pénzkereseti lehetőség reményében. Sőt Oli még oda is költözik a sráchoz.
  A történet elején Olivér szemszögei elég rövidek, de ahogy fokozatosan összefonódik a sorsuk Emmával, ő is úgy kap egyre hangsúlyosabb szerepet.
  Az egész cselekmény mozgatórugója a testvéri szeretet. Emma kizárólag Alexa miatt nem adja fel, küzd, hogy megtalálhassa nővérét. Közben pedig elviseli a legszörnyűbb dolgokat, amiken egy nő átmehet. Ezért nagyon csodálom őt. (Nem tudom, hogy hasonló helyzetben én hogy bírnám ezt elviselni)
  Lyliának sikerült annyira valóságosan és átérezhetően átadni a lány érzelmeit, hogy olvasás közben komoly lelki megterhelést jelentett olvasni, vérzett Emma miatt a szívem. Az a sok mocsok, amin átesik és megpróbálja józan ésszel túlélni szörnyű, és sajnos ilyen a való életben is van.
Emma
  Ami külön óriási plusz pont, hogy a férfikaraktert úgy tudta megformálni, hogy mindvégig megmarad Oli sármja. A rosszfiú, bár folyamatosan változik, és rájön, hogy az eddig hitt dolgok talán nem is olyan lényegesek az életben, mint azt eleinte gondolta, mégis megmarad pasisnak. Hiába az érzelmek, ő még sem lesz csöpögős.
  Az utolsó fejezetek annyira pörögnek, hogy azt veszed észre, hogy egyre gyorsabban és gyorsabban akarnád olvasni, de képtelenség olyan ütemben, mint amilyen késztetést érzel rá.
  Hogy egy ilyen történet véget érhet-e Happy End felirattal, azt nem árulom el. Annyit viszont igen, hogy az én szemem nem maradt szárazon. :)



Szereplők:      
Emma - nagyon jó női karakter, akivel az olvasó együtt tud érezni
Oli - minden lány álma, tipikus bad boy, akinek a stílusát olvasóként hamar képes átvenni az ember
Lóri - bár utáltam, mégis hiteles negatív figura


Nilla által készített kép a történethez

Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Oli
Kedvenc jelenet: amikor Oli nem nyúl Emmához
Negatívum: gyorsan elfogytak a lapjaim :D
Különlegessége: Magyarországon játszódik
Megjegyzés: ez a regény az Aranymosáshoz készült, ahol őszintén remélem, hogy kimossák :)


Ezúton is köszönöm, hogy én lehettem az egyik előolvasó, és, hogy meg mertél írni egy ilyen kemény témát, amit nem sokan mernek bevállalni!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése