2012. december 21., péntek

Sárközi Erika - Három akkord az élet

Sárközi Erika: Három akkord az élet

Kiadó: united p.c.
ISBN: 9786155232312
Oldalszám: 276 oldal


Fülszöveg:
Ha egy húr megpendül, szól vele a lelkem, s ilyenkor hallod, mi lakozik bennem.”
Mesélek neked egy lányról, lerajzolod? A haját fesd vörösre, a szemét szürkére, olyan kavicsszínűre, a pólóját zöldre, a nadrágját feketére. A lelkébe színezz sok-sok érzelmet, keserűt és édest, elhaltat és elevent.
Ha ezzel megvagy, ülj nyugodtan, és szemléld néhány percig: figyeld, hogy elevenedik meg előtted az élete, ahogy izzik a sok érzelem…
Aztán cseréld fel a színeket, a külsőt és belsőt: már nem számít sem a szem- és hajszíne, csak a lelkét lesd, a kavicsszürkét, amelyből lassan lángoló vörös lesz…
Ez a lány Violet.
Zenész New Yorkban.
És szerelmes.

Saját véleményem:
Violet Brightmore
Ez az egész regény az életről szól, a maga szépségeivel és buktatóival.
  A történet főszereplője Violet, egy zenész lány, aki New Yorkban él. A Flyz zenekar egyik tagja, gitározik és énekel is egyaránt. Mellette még ott van Nate, a dobos és Derek, a másik gitáros, aki nem mellesleg Violet legjobb barátja.
  Violet élete többnyire a zenéből és a barátaiból áll. A szerelem számára egyet jelent a csalódással, hisz előző barátja csúnyán átverte, viszont barátai mindvégig kitartottak mellette, és kirángatták őt a kátyúból ahová jutott. Mígnem egy nap Drake, a banda menedzsere közli vele, hogy jelenése van egy kávézóban, ahol egy Colin nevű fickóval kell találkoznia, mert a srác könyvet szeretne írni, és jobban átszeretné látni a zenészek világát.
  Az első pillanattól kezdve elindul köztük valami, és ez teszi ki a főcselekményt is. Szinte minden egyes nap találkoznak, beszélgetnek, hogy Colin beláthasson a kulisszák mögé. Egészen addig, míg ez a munkakapcsolat át nem csap egy teljesen új érzésbe.
  A történet két olyan ember megismerkedéséről, kapcsolatáról szól, akik nagyon sokban hasonlítanak egymáshoz. Mondhatnám stílusosan azt is, hogy egyikük a dallam, míg másikuk a szöveg. Kettejükből pedig megszületik egy csodálatos szám.
Colin Cooper Eastman
  Viszont ott van Derek, aki nem nézi jó szemmel Violet új románcát. Számtalan alkalommal igen feszült helyzetek alakulnak ki a két srác között. Ennek ellenére mindvégig Violet mellett marad, ha kell összekaparja a darabjaira hullott lányt, elviszi kikapcsolódni, vagy egyszerűen csak őszinte barátként viselkedik vele.
De vajon létezik férfi és nő között igaz barátság, ahol az egyik fél ne akarna többet? Nos, a válaszról mindenki másként vélekedik, de olvassátok el a történetet, akkor megtudjátok, hogy Nilla miként alakította ezt a barátságot.
  Azok a női olvasók, akik kezükbe veszik majd a Három akkor az életet, egészen biztos, hogy vagy két táborrá szakadnak, vagy ugyanolyan döntésképtelenek lesznek, mint én.
  Amikor megjelent Colin, megremegett a lábam. Nem tökéletes, vannak hibái, de pont ez benne a jó. Örülök, hogy Nilla nem csinált belőle plakátfiút, mert sokkal szerethetőbb így, és jobban megdobogtatja a hölgyek szívét is. Na és a mosolya, a nézései, a tettei és a gondolatai. Hűűűha... Annyi aranyos részt tudnék kiemelni vele kapcsolatban, hogy órákig sorolhatnám, de nem teszem, majd rájöttök Ti is.
  És akkor itt van nekünk Derek. Tőle elolvad az ember lánya. Igazán laza srác, hatalmas humorral és még nagyobb emberséggel. Egy igaz cukimókus :) Van egy nagyon aranyos szokásuk/mondásuk Violettel, ami nekem rettentően tetszett. TeésÉn. És, ha már itt tartunk, akkor a kedvenc fejezetem is ez.
Derek Goldhawk
  Külön ki kell emelnem azt a hangulatot, légkört, amit azok a részek teremtenek, mikor a bandáról van szó. Lenyűgöző, valóságos, érezhető. Az olvasó valósággal szeretne köztük lenni.
  A röplabdás és kosaras rész mutatja leginkább, hogy mennyire fantasztikus kis csapat is ők... na meg a végén egy jelenet, amit szándékosan nem árulok el.
  A vége olyannyira ütősre sikeredett, hogy az olvasó még órákkal, sőt napokkal később is töri rajta a fejét.
  És még valami, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Tele van szebbnél szebb gondolatokkal, amiket érdemes átgondolni, elraktározni, mert hatalmas igazságtartamuk van.
  Örülök, hogy ennyire életszagú, és nem egy elképzelhetetlen, rózsaszín mese, ahol mindenki egyformán jó és tökéletes.

  Bátran merem ajánlani azoknak, akik nem vágynak világot romba dönteni készülő főgonoszokra, viszont annál inkább kíváncsiak az emberi érzésekre, szerelemre, barátságra, csalódásokra, felépülésre. ha szeretitek a Sarah Dessen típusú könyveket, akkor ez a Ti történetetek!

Ez a könyv színtiszta érzelem, szívvel kell olvasni, mert csak úgy érti igazán az ember.

Szereplők:
Violet: okos, aranyos, olykor vicces, érző szívű lány, akivel könnyen lehet azonosulni
Nate: igazi barát típus, jó szöveggel, nem lehet nem szeretni
Derek: laza, vicces, imádnivaló pasi
Ricky: a kétajtós szekrény, aki a testvére sminkjét keresi :D (hogy miért? olvassátok el :) ) 
Colin: hűűűha... :)


Szereplők - Nilla készítette

Pontszám: 5/5 pont
Kedvenc szereplő: Derek
Kedvenc jelenet: Szabadság szobor
Negatívum: HOGY LEHET ÍGY BEFEJEZNI??? :D kevés Derek :( (mert belőle sosem elég)
Borító: 5/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése