2014. október 29., szerda

Calderon, avagy egy nem mindennapi férfihoz blogturné dukál



A Blogturné Klub ezúttal egy minden szempontból rendhagyó turnéval jelentkezik! Hogy miért lesz rendhagyó? Nos, először is nem egy, hanem rögtön két könyvvel foglalkozunk majd október 25-től nyolc állomáson át: On Sai két Calderon kötetével. De ez még nem volt elég nekünk, úgyhogy még néhány dologban más lesz ez a turné, mint amihez eddig szoktatok. Az egyes állomásokon ezúttal az extrákon kívül nem értékelést olvashattok, hanem válaszokat olyan kérdésekre, amelyeket egymásnak tettünk fel a könyvekkel kapcsolatban. És mivel a történetben fontos szerep jut a teakultúrának, minden állomáson ajánlunk nektek egy-egy finom teát is.
Viszont nem szeretnénk teljesen értékelés nélkül sem hagyni Titeket, ezért a turné első napján beharangozó posztot olvashattok, amelyben a korábban írt értékeléseink egy-egy részletét és linkjét találjátok meg.
És még egy dolog miatt lesz különleges a turné: On Sai volt olyan kedves és felajánlotta nekünk a segítségét, így a turné során nem csak vele, de néhány karakterével is olvashattok interjút.
Tehát izgalmas turnénak nézünk elébe, de azért a jól megszokott dolgok sem maradnak el! Ezúttal is lesz nyereményjáték, amelynek keretében egy példányt nyerhettek a két könyvből! Ne feledjétek: hullajelölt kerestetik és felségáruláshoz bricsesz dukál!


On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789632459851
Oldalszám: 288 oldal
Értékelésem: ide kattintva elérhetitek
Rendelési link: puha - kemény

Fülszöveg:
Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?



On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633734643
Oldalszám: 512 oldal
Értékelésem: Még várat magára, előbb be kell szereznem. :)
Rendelési link: puha - kemény

Fülszöveg:
Calderon kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.
Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…
Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.
Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?
Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?
Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.
A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.
Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól?
De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard?A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik várva várt folytatása.




Kérdések


Fummie-tól egy nagyon jó kis kérdést kaptam, azokkal a kikötésekkel, hogy 1) "pozíció alatt semmi szexuális dologra nem kell gondolni", 2) "nem válaszolhatod azt, hogy Calderon alatt szolgálnál legszívesebben - bár mindenki azt a helyet töltené be -", 3) és felette sem. Nos, ennek fényében, íme a kérdés... és a válasz.


Ha a Wellstonon szolgálhatnál, milyen pozíciót töltenél be szívesen?
Nos, erre a kérdésre kapásból legalább három válasszal tudtam volna szolgálni, de... Nem, ne gondoljatok semmi rosszra. Ennek a de-nek abszolút semmi köze Fummie kikötéseihez, egyszerűen csak úgy éreztem, egy ilyen fontos dolog, gondos mérlegelést igényel. *bekapcsolja a glóriáját*
Tehát. Hosszas gondolkodást követően végül három posztot is találtam magamnak, amit szívesen kipróbálnék a Wellstonon. Az első egy stylist pozíció lenne Calderon szolgálatában, hisz esetében (is) rettentően fontos a megjelenés. Attól még, hogy néhanapján terroristák lepik el az űrhajót, vagy belekeverednek egy-két csatába, számít a megjelenés. Elvégre is ott az a rengeteg festmény meg fotó az újságokban, (tan)könyvekben, múzeumokban és egyéb helyeken, amik egy-egy harcjelenetet örökítenek meg az utókor számára. Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő generációjának elméjében milyen ruhában tündökölve jelenik meg drága kapitányunk.
Második állásként örömmel lennék Calderon kardvivője, amennyiben megengedi, hogy hozzáérjek. Ha nem, úgy a bordó, aranyszegélyű selyempárnát, és egy fehér kendőt cipelnék utána. Előbbit arra az esetre, ha mégis meggondolná magát és letenné pihenni fegyverét. Utóbbit pedig a különféle testnedvek, úgy mint vér, nyál, eltávolítására.
Végül, de nem utolsósorban: a legcélszerűbb egy kadétpozíció lenne (főleg hétvégén, Calderon társaságában). Így az alapoktól kezdve tanulhatnék meg mindent - ami nem árt, ugyanis egy kicsit hadilábon állok az űrhajókkal és a tisztségekkel.


Milyen teát ajánlanál az olvasáshoz?
Őszintén szólva nem vagyok az a nagy teázó, de alapvetően az édes, gyümölcsös teákat preferálom jobban, úgy, mint barackos, erdei vegyes, málna, cseresznye vagy áfonya. De ha csak egyet mondhatok, akkor a cseresznyét választom, ami némiképp a japán kultúrára emlékeztet.





Kardszertartás


A kardszertartás legalapvetőbb tudnivalója, hogy mindig a fegyver választja a harcost, és nem fordítva. Emellett nagyon óvatosan kell bánni vele. Elég egy rossz mozdulat és a harcos átszúrhatja a combját vagy egyéb testrészét. Ám, hogy az ilyen jellegű baleseteket elkerüljék, a fegyverkovácsok száz évvel ezelőtt hőérzékelőkkel látták el a kardokat. 

"Úgy mondják, a szertartás közben a kardot nem a test, hanem a lélek nyitja ki."

A kard és a harcos első egyesülése veszélyes, van, aki nem tudja uralni fegyverét. Továbbá az első egyesülésnek minden alkalommal öléssel kell végződnie. Ha a harcos megölte a bikát vagy bármilyen másik állatot, akkor beindul a levezető rituálé az imával és a kard megtörlésével.

A kardszertartások minden alkalommal önhipnózishoz kötődnek, melynek az első lépése a helyes póz felvétele. Ilyenkor a harcos mezítelen talppal és felsőtesttel leül törökülésbe, lehunyja a szemét, ezáltal kirekesztve a külvilágot, majd felfelé fordított bal tenyerét a térdére helyezi, míg a jobb kezében, vízszintesen, a másik felé tartva fogja a kardmarkolatot.
Második lépésként jön a koncentráció - Calderon például a vívócsarnokra gondolt, a mozdulatokra: szúrásra, hárításra és visszalépésre - és a némán suttogott rituális szavak: harc, halál, hősiesség. Ezek a mondatok, imák megnyugtatják a harcost, lecsendesítik a testet.

"Calderon a falevelek árnyékaira összpontosított, a hajladozásra és az érzésre, ahogy kecsesen eltáncol a mester kardja elől. Szisszent a penge, ahogy előcsusszant, pontosan a bal tenyerére érkezve. Nem vette észre, hogy megnyomta a gombot. Minden lebegő volt, csak az emlékek maradtak, a mozdulatok. A pillanatok, ahogy gyerekkorában az edzőterem padlóján megül a fény, és benne úsznak a porszemcsék. Csak lebegnek, libegnek..."

Ha a kardszertartás felcsigázta az érdeklődéseteket, akkor még többet olvashattok róla a könyvekben. :)




Trailer


Másfél évvel ezelőtt készítettem egy trailert a Calderonhoz, amit gondoltam, most megosztok veletek. A videó minősége - finoman szólva - nem a legjobb, nézzétek el nekem. :)






Nyereményjáték


Ezúttal nem szerettük volna nagyon megnehezíteni a dolgotokat, ezért csak egy egyszerű játékra invitálunk titeket. Calderon nagyon sokszor szavak mögé rejti a valós céljait és bravúrosan bújtatja mögöttük a manipulációit. Mi természetesen nem vagyunk olyan ravaszak, mint ő. Tizenkét nevet azért mi is elrejtettünk, nektek nincs is más dolgotok, mint megtalálni a tizenkét Calderon szereplőt a betűhalmazban, majd ezeket beírni a Rafflecopter doboz soraiba.
Plusz pontot szerezhettek On Sai, a Blogturné Klub, valamint a résztvevő blogok Facebook oldalainak lájkolásával is.
Mielőtt azonban ezt megtennétek, még egy információra szükségünk van tőletek. Ha ügyesek vagytok, megnyerhetitek a sorozat első vagy második részét. Mivel azonban két nyertest sorsolunk, egy-egy kötetet, tudnunk kell, az első vagy a második részt szeretnétek-e megnyerni. Írjátok meg nekünk! A jó hír, hogy már ezért is kaptok egy pontot a nyereményjátékban!
Már akár egy név kitalálásával is nyerhettek, de minél többet kitaláltok, annál nagyobb esélyetek van a győzelemre! Viszont legalább egy név kitalálása kötelező!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Illetve ha 72 órán belül nem válaszoltok az e-mailre, automatikusan új nyertest sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése