2014. október 29., szerda

Calderon, avagy egy nem mindennapi férfihoz blogturné dukálA Blogturné Klub ezúttal egy minden szempontból rendhagyó turnéval jelentkezik! Hogy miért lesz rendhagyó? Nos, először is nem egy, hanem rögtön két könyvvel foglalkozunk majd október 25-től nyolc állomáson át: On Sai két Calderon kötetével. De ez még nem volt elég nekünk, úgyhogy még néhány dologban más lesz ez a turné, mint amihez eddig szoktatok. Az egyes állomásokon ezúttal az extrákon kívül nem értékelést olvashattok, hanem válaszokat olyan kérdésekre, amelyeket egymásnak tettünk fel a könyvekkel kapcsolatban. És mivel a történetben fontos szerep jut a teakultúrának, minden állomáson ajánlunk nektek egy-egy finom teát is.
Viszont nem szeretnénk teljesen értékelés nélkül sem hagyni Titeket, ezért a turné első napján beharangozó posztot olvashattok, amelyben a korábban írt értékeléseink egy-egy részletét és linkjét találjátok meg.
És még egy dolog miatt lesz különleges a turné: On Sai volt olyan kedves és felajánlotta nekünk a segítségét, így a turné során nem csak vele, de néhány karakterével is olvashattok interjút.
Tehát izgalmas turnénak nézünk elébe, de azért a jól megszokott dolgok sem maradnak el! Ezúttal is lesz nyereményjáték, amelynek keretében egy példányt nyerhettek a két könyvből! Ne feledjétek: hullajelölt kerestetik és felségáruláshoz bricsesz dukál!


On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789632459851
Oldalszám: 288 oldal
Értékelésem: ide kattintva elérhetitek
Rendelési link: puha - kemény

Fülszöveg:
Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633734643
Oldalszám: 512 oldal
Értékelésem: Még várat magára, előbb be kell szereznem. :)
Rendelési link: puha - kemény

Fülszöveg:
Calderon kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.
Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…
Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.
Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?
Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?
Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.
A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.
Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól?
De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard?A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik várva várt folytatása.
Kérdések


Fummie-tól egy nagyon jó kis kérdést kaptam, azokkal a kikötésekkel, hogy 1) "pozíció alatt semmi szexuális dologra nem kell gondolni", 2) "nem válaszolhatod azt, hogy Calderon alatt szolgálnál legszívesebben - bár mindenki azt a helyet töltené be -", 3) és felette sem. Nos, ennek fényében, íme a kérdés... és a válasz.


Ha a Wellstonon szolgálhatnál, milyen pozíciót töltenél be szívesen?
Nos, erre a kérdésre kapásból legalább három válasszal tudtam volna szolgálni, de... Nem, ne gondoljatok semmi rosszra. Ennek a de-nek abszolút semmi köze Fummie kikötéseihez, egyszerűen csak úgy éreztem, egy ilyen fontos dolog, gondos mérlegelést igényel. *bekapcsolja a glóriáját*
Tehát. Hosszas gondolkodást követően végül három posztot is találtam magamnak, amit szívesen kipróbálnék a Wellstonon. Az első egy stylist pozíció lenne Calderon szolgálatában, hisz esetében (is) rettentően fontos a megjelenés. Attól még, hogy néhanapján terroristák lepik el az űrhajót, vagy belekeverednek egy-két csatába, számít a megjelenés. Elvégre is ott az a rengeteg festmény meg fotó az újságokban, (tan)könyvekben, múzeumokban és egyéb helyeken, amik egy-egy harcjelenetet örökítenek meg az utókor számára. Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy a jövő generációjának elméjében milyen ruhában tündökölve jelenik meg drága kapitányunk.
Második állásként örömmel lennék Calderon kardvivője, amennyiben megengedi, hogy hozzáérjek. Ha nem, úgy a bordó, aranyszegélyű selyempárnát, és egy fehér kendőt cipelnék utána. Előbbit arra az esetre, ha mégis meggondolná magát és letenné pihenni fegyverét. Utóbbit pedig a különféle testnedvek, úgy mint vér, nyál, eltávolítására.
Végül, de nem utolsósorban: a legcélszerűbb egy kadétpozíció lenne (főleg hétvégén, Calderon társaságában). Így az alapoktól kezdve tanulhatnék meg mindent - ami nem árt, ugyanis egy kicsit hadilábon állok az űrhajókkal és a tisztségekkel.


Milyen teát ajánlanál az olvasáshoz?
Őszintén szólva nem vagyok az a nagy teázó, de alapvetően az édes, gyümölcsös teákat preferálom jobban, úgy, mint barackos, erdei vegyes, málna, cseresznye vagy áfonya. De ha csak egyet mondhatok, akkor a cseresznyét választom, ami némiképp a japán kultúrára emlékeztet.

Kardszertartás


A kardszertartás legalapvetőbb tudnivalója, hogy mindig a fegyver választja a harcost, és nem fordítva. Emellett nagyon óvatosan kell bánni vele. Elég egy rossz mozdulat és a harcos átszúrhatja a combját vagy egyéb testrészét. Ám, hogy az ilyen jellegű baleseteket elkerüljék, a fegyverkovácsok száz évvel ezelőtt hőérzékelőkkel látták el a kardokat. 

"Úgy mondják, a szertartás közben a kardot nem a test, hanem a lélek nyitja ki."

A kard és a harcos első egyesülése veszélyes, van, aki nem tudja uralni fegyverét. Továbbá az első egyesülésnek minden alkalommal öléssel kell végződnie. Ha a harcos megölte a bikát vagy bármilyen másik állatot, akkor beindul a levezető rituálé az imával és a kard megtörlésével.

A kardszertartások minden alkalommal önhipnózishoz kötődnek, melynek az első lépése a helyes póz felvétele. Ilyenkor a harcos mezítelen talppal és felsőtesttel leül törökülésbe, lehunyja a szemét, ezáltal kirekesztve a külvilágot, majd felfelé fordított bal tenyerét a térdére helyezi, míg a jobb kezében, vízszintesen, a másik felé tartva fogja a kardmarkolatot.
Második lépésként jön a koncentráció - Calderon például a vívócsarnokra gondolt, a mozdulatokra: szúrásra, hárításra és visszalépésre - és a némán suttogott rituális szavak: harc, halál, hősiesség. Ezek a mondatok, imák megnyugtatják a harcost, lecsendesítik a testet.

"Calderon a falevelek árnyékaira összpontosított, a hajladozásra és az érzésre, ahogy kecsesen eltáncol a mester kardja elől. Szisszent a penge, ahogy előcsusszant, pontosan a bal tenyerére érkezve. Nem vette észre, hogy megnyomta a gombot. Minden lebegő volt, csak az emlékek maradtak, a mozdulatok. A pillanatok, ahogy gyerekkorában az edzőterem padlóján megül a fény, és benne úsznak a porszemcsék. Csak lebegnek, libegnek..."

Ha a kardszertartás felcsigázta az érdeklődéseteket, akkor még többet olvashattok róla a könyvekben. :)
Trailer


Másfél évvel ezelőtt készítettem egy trailert a Calderonhoz, amit gondoltam, most megosztok veletek. A videó minősége - finoman szólva - nem a legjobb, nézzétek el nekem. :)


Nyereményjáték


Ezúttal nem szerettük volna nagyon megnehezíteni a dolgotokat, ezért csak egy egyszerű játékra invitálunk titeket. Calderon nagyon sokszor szavak mögé rejti a valós céljait és bravúrosan bújtatja mögöttük a manipulációit. Mi természetesen nem vagyunk olyan ravaszak, mint ő. Tizenkét nevet azért mi is elrejtettünk, nektek nincs is más dolgotok, mint megtalálni a tizenkét Calderon szereplőt a betűhalmazban, majd ezeket beírni a Rafflecopter doboz soraiba.
Plusz pontot szerezhettek On Sai, a Blogturné Klub, valamint a résztvevő blogok Facebook oldalainak lájkolásával is.
Mielőtt azonban ezt megtennétek, még egy információra szükségünk van tőletek. Ha ügyesek vagytok, megnyerhetitek a sorozat első vagy második részét. Mivel azonban két nyertest sorsolunk, egy-egy kötetet, tudnunk kell, az első vagy a második részt szeretnétek-e megnyerni. Írjátok meg nekünk! A jó hír, hogy már ezért is kaptok egy pontot a nyereményjátékban!
Már akár egy név kitalálásával is nyerhettek, de minél többet kitaláltok, annál nagyobb esélyetek van a győzelemre! Viszont legalább egy név kitalálása kötelező!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Illetve ha 72 órán belül nem válaszoltok az e-mailre, automatikusan új nyertest sorsolunk!


Nézzetek be a többi állomásra is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése