2014. október 31., péntek

Haláli Halloween Blogturné



Üdvözlet minden szellemnek, ghoulnak, vámpírnak, boszorkánynak és minden egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján.

Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Nekünk van ötletünk: OLVASS!
Jó, jó…Na, de mit?
Segítünk:
Kövesd az egész napos turnét és tudd meg ki milyen könyvet ajánl a félelmetes estére! Széles választék, nem csak horror kedvelőknek! Különleges könyvajánlatok mellett még különlegesebb ünnepi recepteket, dekorációkat (és mindent, ami szem, szájnak ingere) találhatsz.
Tarts velünk, ha mersz! 




Melyik könyved ajánlod Halloweenra?
Kelly Creagh: Nevermore - Soha már

Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra.
Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a világ, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?




Miért ezt a könyvet választottad?
Hosszas mérlegelést követően arra jutottam,  hogy a Nevermore több szempontból is tökéletes olvasmány lehet erre a különleges, misztikus hangulatú éjszakára. Pontokba szedve lássuk, hogy miért:

1) Edgar Allan Poe - Poe már önmagában is egy nagyon rejtélyes figura, meglehetősen szürreális és hátborzongató történetekkel. Kelly Creagh pedig zseniális módon keverte bele Poe-t és az ő életének, halálának, valamint műveinek sejtelmes mivoltát saját regényébe.

2) Varen - Most tekintsünk el attól, hogy mint pasi, mennyire szerethető és helyes, stb., és nézzük csak a személyiségét. Varen egy különleges, goth fiú. Saját álomvilágot teremtett maga köré, és sugárzik belőle a veszély. Ráadsul saját történetet ír, és képes egyszerre két helyen is jelen lenni. 

3) Mindszenteki buli - Ennél stílusosabb olvasmánnyal nem is találkozhatna az olvasó. Isobel, Varen és Gwen ellátogat egy halloween partiba, ami minden képzeletet felülmúl.

4) Álomvilág - Kelly Creagh Tim Burton-szerű (rém)álomvilága hátborzongató! Garantált a para. Vörös halál, töredező démonok, kísérteties éjféli bál, élve eltemetés, köd, stb, stb.

5) Pinfeathers - Vörös tollas hajú, hosszú, vörös karmú, töredező, fűrészfogú démon? Hello 'ween!




Minek öltöznének be a szereplők?


Most, ha azt mondanám, hogy Isobel pomponlánynak, Varen pedig goth hercegnek, az túl sablonos lenne? :D Oké, oké. Fordítsuk komolyra a szót. Mivel, mint már említettem, Kelly Creagh szürreális világa meglehetősen hajaz Tim Burtonére, ezért jelmezválasztás terén nem mennék messzebb Burton bácsi filmjeinél. Isobel tökéletes Halott Mennyasszony lehetne, Varen pedig Jack a Karácsonyi lidércnyomásból. Mondja valaki, hogy nem lennének szép pár?! ^^





Milyen italt ajánlanál hozzá?
 Fekete özvegy koktélt! 

Hozzávalók:
- 4,5 cl vodka
- 3 cl Creme de Cassis (feketeribizli gyümölcslikőr)
- 1,5 cl Triple Sec
- 1,5 cl citromlé
- 1,5 cl gránátalmalé

Elkészítés:
Az összes hozzávalót, jéggel shakerben összerázzuk, majd leszűrve egy hűtött martinis pohárba öntjük. Végül a pohárba rakott medvecukorral szervírozzuk.




Minek öltözöl/öltöznél be egy Halloween kosztüm versenyen? 

Isobelnél sajnos előttem a Halott Mennyasszony patronomat, így magamnak csak valami sablonosat tartogatnék. Mondjuk szívesen lennék kalóz, vagy vámpír. De nem Twilight-féle, inkább olyan klausos pszichopata, csipkés, gótikus jelmezzel. Utóbbi elhanyagolható, ha a jelmez mellé jár egy Joseph Morgan, vagy esetleg maga Klaus Mikaelson. Fenébe a díjjal, ha ott van ő!







Denevér süti


Hozzávalók:
- 2 x 2db tojás
- 2 x 10dkg puha vaj
- 2 x 10dkg liszt
- 2 x 10dkg cukor
- 2 x 2,5dkg kakaó
- 2 x 2tk. sütőpor
- 250 ml tejszín

Elkészítés:
1) Előkészítünk egy vagy két darab 20-24cm átmérőjű kerek sütőformát.
2) Összekeverjük a tojásokat, a vajat, lisztet, cukrot, kakaót, sütőport, és addig keverjük, míg egy homogén masszát nem kapunk.
3) Két adagra szedjük a masszát, majd beöntjük a tortaformá(k)ba, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
4) A denevér összeállításához az egyik torta középső vonalában 7 cm átmérőjű, kerek formával vágjunk ki három kör kört. A megmaradt két, nagy fél rész lesz a két szárny. Az egyik kör pedig a denevér feje.
5) Az épen maradt tortát megkenjük a tejszínnel, amit előzetesen felverünk (adhatunk hozzá egy kis cukrot is).
6) Ferdén rátesszük a megkent lapra a két szárnyat, majd alul a szárnyakra jön a fej (a fej alját, valamint a szárnyak között is megkenhetjük egy kicsit). Ezután szemet, szájat csinálunk neki, és piros ételfestékkel vércseppeket is tehetünk rá.




Nyereményjáték


Egy turné sem maradhat nyeremény nélkül. Ismét nyerhettek, csupán pár csepp vért a lelketeket kérjük cserébe. Na jó, vért nem...
Nem Halloween a Halloween töklámpás nélkül. Mi is faragtunk pár virtuális tököt, méghozzá népszerű könyvek szimbólumait faragtuk ki. A Ti feladatotok, hogy kitaláljátok melyik tök melyik könyvet vagy könyvsorozatot reprezentálja. Három szerencsés játékos jutalma nem csoki, hanem egy-egy könyv lesz ezúttal is, méghozzá a.) Richelle Mead - A szukkubusz dala c. könyve (a felajánlást köszönjük Kellynek!), b.) Lara Adrian - A vámpír vére c. könyv (köszönet érte Toffynak!). c.) Tarryn Fisher: The Opportunist - Kihasznált alkalom (köszönet érte Lupinak!)





Nézz be a többi állomásra is


Függővég
Roni olvas
Kelly Lupi olvas
MFKata gondolatai
Deszy könyvajánlója
Dreamworld
Bibliotheca Fummie
Zakkant olvas
Könyvgalaxis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése