2015. április 24., péntek

Wendy Higgins - Angyali győzelem



A Maxim kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Wendy Higgins Angyali győzelem című regénye, mely az Angyali gonosz trilógia zárókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere bemutatja az Óriások és hercegek végső, epikus összecsapását.

2015. április 14-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Wendy Higgins: Angyali győzelem

Kiadó: Maxim
ISBN: 9789632616193
Oldalszám: 392 oldal
Fordító: Béresi Csilla

Fülszöveg:
Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár.
A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat. A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat.

Saját véleményem:
Az Angyali győzelem nagyjából - néhány nap eltéréssel - ott veszi fel a fonalat, ahol a második kötet véget ért. Anna és Kaidan távol vannak egymástól, amit, ha tehetnek, chat beszélgetésekkel próbálnak áthidalni. De vigyázniuk kell, le ne bukjanak a démonszellemek és az árulást sejtő hercegek előtt. 
Anna mindeközben arra vár, hogy beköltözhessen az édesapja által szerzett egyetemi kollégiumba, ám addig is meg kell húznia magát, ezért nevelőanyjától különválva rója az országutakat, nehogy a nyomára akadjanak. Néha-néha azonban összefut régi barátaival is. 
A probléma akkor kezdődik, amikor a házasságtörés hercegének egyik lánya teherbe esik Anna barátjától, a másik pedig felszívódik haragjában. Az ikrek óvatlansága viszont jelentősen veszélyezteti az óriásszövetségesek tervét. S ha felelőtlenségük nem lenne éppen elég probléma, még a hercegek is egyre inkább úgy vélik: Anna az áruló, és nála van az Erény Kadja is. Így hát mindent elkövetnek annak érdekében, hogy kiderítsék, a lány valóban szűz-e, vagy nem, ami a jóslatban foglaltatott tisztaság kérdése miatt fontos.

Wendy Higgins trilógiája rögtön az első kötettel betornázta magát a kedvenceim közé. Kaidan Rowe, a bujaság hercegének ördögien szexi fia teljesen levett a lábamról szenvedélyes, szarkasztikus stílusával, akárcsak maga, a merész, szókimondó és igencsak kényes témákat boncolgató történet. Kifejezetten tetszett, hogy az írónő a démonibb oldalról próbálta bemutatni az angyalok-démonok-nefilimek harcát, és hogy ehhez egy olyan hősnőt választott, aki képes volt fejlődni. A kötet végén pedig kaptunk egy olyan szituációt/problémát, ami igencsak feladta a leckét, mind a szereplőknek, mind nekünk, olvasóknak. Emlékszem, akkoriban rengeteget agyaltam azon, vajon mi sül ki végül ebből az egész Pokol vs. Menny küzdelemből. Több elméletem is volt, de az biztos, hogy arra, amit a harmadik kötet tartogatott, nem számítottam. 
Most kettős érzések bujkálnak bennem. Egyfelől romantikus énem tapsikolva ugrál, másrészt viszont haragszom. Annyi, de annyi potenciál rejlett ebben a háborúban, és úgy egyáltalán a karakterekben is, és Wendy Higgins nem aknázta ki a lehetőségeit. Nem teljesen.

A történet a végső összecsapásra fókuszál. Hercegek, óriások egyaránt készülnek a mindent eldöntő csatára. Pontosabban, a hercegek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy meghiúsítsák az ősi jövendölésben foglaltakat, míg óriásaink a háttérben várakoznak a megfelelő pillanatra. Ez az őrjítő, balsejtelmekkel és fenyegetésekkel teli várakozás pedig a könyv nagyjából háromnegyedét teszi ki.
Annának és társainak nem pusztán lapulniuk kell, és vigyázni, nehogy lebukjanak, de egymás társaságát is amennyire csak lehet, kerülniük kell. Főként Annának és Kaidannek nem szabad együtt mutatkozniuk. Csakhogy amikor Kai apja döntő lépésre szánja el magát - ki akarja deríteni, szűz-e Anna, és erre a feladatra fiát szánja -, akkor a kis csapatnak mérlegelnie kell. A választás nem könnyű, amikor Kaidan vagy a világ megmentése áll a mérleg két nyelvén.

Anna és Kaidan továbbra is nagyon szenvedélyes páros, kapcsolatuk pedig egyre hevesebb. Rengeteg közös jelenetük van, akadnak köztük viccesek, pimaszak, de szomorúak, meghatóak, sőt igencsak fülledtek is. 
Romantikus pici szívem minden olyan résznél, ahol együtt voltak, valósággal olvadozott. Még a sziruptartalom sem igazán érdekelt. Egyszerűen a ragaszkodásuk, a szerelmük és a vágyaik annyira uralták az adott jeleneteket, hogy teljesen kikapcsoltam és csak lubickoltam a boldogságban (vagy a fájdalomban).
Ellenben az már kevésbé tetszett, hogy szép lassan megcserélődtek a szerepek. Kai a féltésével egy egészen más oldalát mutatta meg, és hazudnék, ha azt mondanám, néha nem éreztem papucsnak. Én a magam részéről jobban szerettem azt a Kai-t, aki kezdetben volt. Bár azért azt elárulom, hogy Kaidanból nem veszett ki minden bujaság és pimaszság. Huh, de meleg itt a levegő... 
Ami Annát illeti, ő viszont rengeteget fejlődött. A trilógia végére kemény, badass csajszi lett, határozott véleménnyel.

A fináléban fontos szerep jut a többi óriásszövetségesnek is, akik egytől-egyig imádni valóak. Zania, Kopano, Blake, Ginger és Marna mind-mind megcsillogtatják azt az oldalukat, amiért kedveljük őket. Az ikrek egymáshoz fűződő viszonya pedig minden eddiginél jobban megmutatkozik, miután egyikük teherbe esik (nem árulom el, melyikük). A baba miatti kétségbeesés, fájdalom, aggodalom és a közelgő elmúlás tudata mélyen átszövi a történetet, s intenzív részét képezi annak. Minden egyes pillanat, legyen az boldog vagy keserű, torokszorító annak tudatában, hogy a kedvenceid egyikének lehet, hogy már csak hónapjai vannak hátra.
Az írónő ezen húzása rettentően meglepett. Folyamatosan kerestem a kiutat, vártam, hogy mikor bukkan fel egy kiskapu. És hogy van-e? Nem árulom el.
De az ürömbe öröm is vegyül, mert kedvenceink révbe érni látszanak. Legalábbis szerelmi téren. Nagyjából mindenki párra lel, ami eleinte nem is zavaró, én például még örültem is neki, de amikor 10-20-30 oldalon keresztül nem történik semmi, csak szívecskék repkednek a levegőben, hát az kicsit sok tud lenni. Mintha Upendibe csöppenne az olvasó.Ám tény, hogy ennek megvannak a maga előnyei is - főként ha az a sok-sok hormonoktól fűtött pár egy légtérbe kerül, kiváló hallással és szülői felügyelettel megspékelve.

Amivel viszont egyáltalán nem tudtam mit kezdeni, az a végső összecsapás. Az írónő egészen jól kezdte el felvezetni azt a részt. Megvolt a maga dramaturgiája, ami miatt még a logikai bakikat is elnéztem. Ott zizegett a feszültség, a várakozás és az előkészületek izgalma, a hercegek általi nyomás, az árulások és miután az idegeim pattanásig feszültek, mit kaptam? Egy kis csihi-puhit. Jó, volt akció, meg veszteségek, de egyszerűen nem akartam elhinni, hogy az a sok várakozás, őrlődés köteteken át, ilyen módon és ennyivel elintéződött! Mintha Wendy Higgins megfáradt volna. És az a legbosszantóbb, hogy tudom, többre képes ennél. Ebben a részben is megmutatta egy-egy korábbi összecsapásnál, vagy a hoteles résznél.

Az Angyali győzelem az akció helyett inkább az érzelmekre, valamint a különféle (testvéri, baráti, szülői, szerelmi) kapcsolatokra és az azokban felbukkanó kérdésekre lett kihegyezve, ami egyáltalán nem gond, mivel ezek mindegyike képes volt érzelmileg megmozgatni. Együtt sírtam, nevettem, izgultam vagy éppen olvadoztam a szereplőkkel. Számtalan gyönyörű pillanatnak lehettem tanúja, amik pihe-puha takaróként ölelték körbe a szívemet. Imádtam a közös vacsorát, a Patti-Anna vagy Belial-Anna jeleneteket, akárcsak a...hmmm.... szexi chatelést. De legnagyobbat azon a helyen dobbant a szívem, ahol és ami keretbe foglalta a trilógiát. A helyszín és az ok, amiért ott voltak, akik ott voltak... lehet rózsaszínnek nevezni, ám én teljesen elolvadtam tőle. 
Most pedig fáj búcsút venni a történettől és a szereplőktől. Minden hibája ellenére, élveztem az utolsó nagy kalandunkat, mely azért jócskán követelt áldozatokat, akiknek hiányában jelenleg óriási űr tátong a szívemben. Az igazi édes szúrást mégis az epilógus vége vitte be. Libabőröztetően szép!
Köszönök minden mosolyt, könnycseppet, lerágott körmöt, szívdobogást, és köszönöm, hogy megismerhettem Kaidan Rowe-t.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő:  Kaidan, Anna, Marna, Blake, Patti, Belial
Kedvenc jelenet: ott és az akkor történtek, a chatelés Kai meztelen hátsójával, közös vacsi
Negatívum: a nagy összecsapás
Borító: 5/5



10 hely, ahol Kaidan megcsókolná Anna-t


"Hello. Szóval, szórakozzunk egyet. Anna, mint tudjátok elég lelkes tud lenni, ha új dolgokról vagy helyekről van szó. Könnyű a kedvére tenni, hiszen átkozottul hálás mindenért, így arra gondoltam összegyűjtök néhány olyan helyet, ahol kettesben eltölthetnék egy kis időt... ööö.... romantikus hangulatban. Mindannyian tudjuk, mennyire "romantikus" vagyok... vagyis ezt értsétek úgy, hogy egy kicsit csókolózgatnák. Satöbbi. :) Remélem, tetszik a listám. Tudom, hogy igen."


10) Az Eiffel-torony tetején (és a liftben, ami felvisz...)



9) Privát sífelvonóban, az Alpokban



8) Egy vitorláshajón Bora Borán



7) Egy vonaton Európán keresztül (igen, átsmárolnánk az egész kontinenst)



6) Egy vízesés alatt Horvátországban



5) Egy dél-afrikai vadrezervátumban



4) Egy londoni szórakozóhelyen a fal mellett (Visszatérnénk a gyökereimhez.)



3) A svédországi Jég Hotelben



2) Egy sátorban az ausztráliai vadonban.



És az első számú hely, ahol meg akarom csókolni Anna-t (a miértet majd megértitek az Angyali győzelem után):

1) Egy gondolában az olaszországi Velencében




Nyereményjáték


Mostani játékunk során úgy döntöttünk, nem térünk el az Angyali gonosz sorozat turnéinak megszokott, keresztrejtvényes feladványaitól, így ezúttal is némi agytornára lesz szükségetek ahhoz, hogy megnyerhessétek a kiadó által felajánlott 3 darab Angyali leszámolás c. regény egyikét.
Méghozzá nem is akármilyen agytornára! Az egész sorozatot érintő kérdésekkel találkozhattok az egyes állomásokon. De pánikra semmi ok, ha emlékeitek kicsit megkoptak volna, a korábbi turnéinkon megtaláljátok a válaszok zömét.
10+1 kérdés nem állhat Kaidan és közétek!

Feladat:
1) Az állomásokon található kérdések megfejtését írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.
2) Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
3) A keresztrejtvény főmegfejtését írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába.
4) Csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 10 kérdést, plusz a főmegfejtést is megcsinálja! 
5) A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!


Mai kérdés:
10. Mi volt abban a dobozban, amit az elhunyt nővér hagyott Anna-ra?






Nézzetek be a többi állomásra is

04/14 Deszy könyvajánlója
04/15 MFKata gondolatai
04/17 Insane Life
04/18 Kelly Lupi olvas
04/19 Angelika blogja
04/20 Always Love a Wild Book
04/21 CBooks
04/22 Függővég
04/24 Dreamworld
04/25 Könyvszeretet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése