2015. április 18., szombat

Jamie McGuire - Az éden



A Maxim Kiadó a könyvfesztiválra jelenteti meg A Sötétség és Fény anyalai trilógia befejező részét Jamie McGuire tollából, mely Az éden címet viseli. Végre megtudhatjuk, hogyan végződik Nina és Jared küzdelme a Pokol követeivel. 
Tarts velünk a három állomásos blogturnénkon és a játék helyes megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyv egy példányát.


Jamie McGuire: Az éden

Kiadó: Maxim
ISBN: 9789632616179
Oldalszám: 290 oldal
Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Fülszöveg:
Látta az elmondhatatlant. Ismeri a megismerhetetlent. És most harcba száll a legyőzhetetlen ellen. Nina Grey ahhoz megy feleségül, akihez nem lett volna szabad, olyan gyermeket hord a szíve alatt, akinek sosem szabadna megszületnie, és olyan háborút visel, amiben nem győzhet. Jared Ryel pedig, akinek újdonsült feleségét és meg nem született gyermekét kell megvédenie a Pokol dühétől, nem hibázhat. Miközben sürgeti az idő, hogy visszavigye Jeruzsálembe a varázskönyvet, újból felkeresi a Szent Anna templomot, és ráébred, hogy a válaszok mindvégig a szeme előtt voltak. Ninának és Jarednek egymásba kapaszkodva kell addig életben maradniuk, amíg a gyermekük megmenti őket és a világot.

Saját véleményem:
A történet nagyjából ott folytatódik, ahol A jóslat befejeződött. Nina és Jared közös kis szigetükre utazik, hogy összeházasodhassanak. De nem is Jaredről lenne szó, ha nem próbálná meg a sebtében megálmodott nászt, élete szerelme leggyönyörűbb napjává varázsolni.
Ninához sorra érkeznek a meglepetések. Elsőként legjobb barátnője, Beth állít be a nagy nap reggelén, hogy segítsen felöltözni, sminkelni és fodrászkodni, ráadásul egy olyan ajándékkal, amire a terhes lány legmerészebb álmaiban sem gondolt volna, majd édesanyja kopogtat, s végül, de nem utolsó sorban a templomban lévő násznép csal mosolyt a szőkeség arcára. 
Ám az ifjú pár nem élvezheti ki önfeledten a mézesheteket, hiszen a Nina pocakjában fejlődő gyermekük óriási veszélynek van kitéve. Tudják, hogy a Pokol minden erejével azon fog munkálkodni, hogy Babszem ne születhessen meg. Ráadásul el kell érniük, hogy a végső, mindent eldöntő csatában a Menny az ő oldalukra álljon, és elfogadja a picit. Ez pedig nem könnyű feladat...

"A szívemben mindig menedéket találsz, a karomban lesz az otthonod."

Jamie McGuire úgy látszik, még mindig meg tud lepni. Eddig is kedveltem a sorozatot, de azért bőven akadt vele problémám, így óriási meglepetésként ért ez a kötet, mindenféle tekintetben.
Ha jól tudom, a Sötétség és Fény angyalai trilógia volt az írónő első "gyermeke", és bár már a második részben látszott, hogy Az őrzőhöz képest mennyit fejlődött, mégis ez az a kötet, amire beért az a Gyönyörű sorscsapásból jól ismert Jamie-stílus.

Az éden az első szótól az utolsóig megbabonázott. Teljesen magába szippantott, és már-már fizikai fájdalmat jelentett, ha néhány percre le kellett tennem a könyvet. Rengeteget nevettem a szereplők közti ugratásokon, tövig rágtam a körmömet az izzasztó, kilátástalan helyzetekben, és egy-egy gyönyörű vallomásnál/jelenetnél a hideg futkosott a karomon. Az esküvő során például kapásból részem volt mind a három érzésben.
Jamie viszonylag nagy teret adott a ceremóniának. Ninát végigkísérhetjük a készülődéstől, a házasságkötésen át a nászéjszakáig, és az egész, úgy ahogy van, tökéletes. Azáltal, hogy Beth segít a terhes lánynak felöltözni, megszépülni, újra a kettejük közt lévő szoros barátság kerül fókuszba, mintegy keretbe foglalva a trilógiát. Nem mellesleg az egész annyira szép, bájos, csajos, mégis vicces. Hát még az út, ahogy a dzsungelen keresztül eljuttatják a menyasszonyt Cynthiával és Bex-szel a templomig, úgy hogy össze ne koszolódjon a ruha!
Maga az esküvő pedig rendkívül megható. Jaredbe újra és végérvényesen belezúgtam az esküje során, de Nináé is gyönyörű. És van benne egy kis csavar, állókép, amit nem lőnék le, viszont ott még néhány könnycseppet is elmorzsoltam.
Egyedül a nászéjszakát megelőző kis félelmük az, aminél felszaladt a szemöldököm, tekintve, hogy Nina már állapotos, tehát a testiség semmikép sem újdonság az életükben...

"Minden, ami én vagyok, már régen e pillanat előtt a tiéd volt, és hosszú idővel e pillanat után is az lesz. Követlek bárhova és mindenhova, ahova csak vezetsz."

Nina és Jared kapcsolata mostanra elérte a létező legmagasabb szintet. Olyanok egymás számára, mint a levegő. Rengeteg aranyos, közös pillanatot élnek át most is, és Jared újra és újra bebizonyítja, mennyire csodálatos lélek. Féltőn óvja szerelmét és babájukat. Amikor éppen nem démonok által megszállt testeket lyuggat ki, akkor minden figyelmét a családjának szenteli. Állandóan simogatja Nina pocakját, ügyel a kényelmére, és teszi mindezt úgy, hogy abszolút nem lesz tőle nyálas. Amivel viszont teljesen levett a lábamról, az a Babszemezés. Haláli, ahogy a babát már magzatkorának kezdeti stádiumában elnevezi.
Ugyanakkor Jarednek egy váratlan fordulattal is számolnia kell. A baba miatt Nina sokat változik, minden szempontból. Új képességei fejlődnek ki a terhesség idejére, és ezek bizonyos része negatív irányba befolyásolja Jaredet, aki emiatt rengeteget hibázik. Megzavarodnak az érzékei, ami több alkalommal is majdnem tragédiába torkollik. S őt ismerve sejthetjük, mennyire kikészíti, hogy képtelen 100 százalékosan teljesíteni védelmező pozícióját.
Ám aki teljesen, sőt totálisan ledöbbentett, az Nina. Nem tudom, hogy az anyaság miatt vagy mi okból, de teljes fordulatot vett. Önző, hisztis, elkényeztetett libából, talpraesett, erős, okos nővé érett. Komolyan megszerettem. Mi több, kedvenccé lépett elő!
A többieket illetően örültem, hogy Bex, Claire és Ryan ennyire intenzíven jelen volt. Bex egyfelől ifjú férfivá, s ügyes harcossá érett, másfelől viszont ugyanolyan lökött maradt. Igazi üde színfoltja a történetnek.
Ami pedig a Claire-Ryan páros illeti... hát ők halálosak. Két önfejű, makacs, szenvedélyes alak, akik szerelmi huzavonájukkal millió vicces pillanatot okoznak. Míg Ryan kitartóan ostromolja szerelmével Claire-t, addig az felpaprikázva sértegeti, sőt egy-egy alkalommal még péppé is veri. Olyanok, mint a Mr. és Mrs Smith-ből Brad és Angelina.
De nem csak romantikát kapunk bőven, hanem akciót is. Nina terhességének köszönhetően, a várandósság minden másodperce kész izgalom. Kedvenceink sosem tudhatják, melyik percben támadnak rájuk, s a kezdeti nyugalom egy idő után őrült, eszelős, kiszámíthatatlan versenyfutássá válik az idővel, amikor a démonok sorra kezdik megszállni az embereket. Ahogy haladunk a végső összecsapás felé, úgy sűrűsödnek meg a támadások. Bombák, golyók repkednek, megszállottak üldözik Nináékat városokon és kontinenseken át.
Összességében tehát úgy vélem, Az éden egy roppant izgalmas, adrenalindús, mégis édes, vicces történet. Méltó befejezése a sorozatnak. Nálam hatalmas kedvenc lett, és rettentően sajnálom, hogy véget ért. Abban viszont reménykedem, hogy Jamie egyszer megörvendeztet minket egy Claire-Ryan és/vagy Bex könyvvel.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Jared, Claire, Bex, Nina
Kedvenc jelenet: az esküvő
Negatívum: Nina egyetlen hisztije
Borító: 5/2
Tetszett? Rendeld meg!




A regény színterei


Little Corne:





Providence:


 
 Woonsocket, St. Anne templom:





Myrtle Beach, Grande Dunes:





Jeruzsálem és a Szent Sír:







Nyereményjáték


Ezúttal azoknak szeretnénk kedvezni, akik már olvasták az eddigi részeket. Nem lesz nehéz a játék most sem, a bloggerek kedvenc sorozatbéli mellékszereplőjét kell kitalálnotok a kiemelt betűk helyes sorrendbe helyezésével. 
Kérjük a neveket a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be! 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre. Sok szerencsét!!




Nézzetek be a többi állomásra is

04/16 Kelly Lupi olvas - Szereplők ruhái
04/18 Dreamworld - A regény színterei
04/20 Insane Life - Borítók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése