2018. június 24., vasárnap

Elizabeth Hoyt - Szívembe zárva


A Romantikus Regények sorozat kétszázadik kötetét jelentette meg a General Press Kiadó az idei Könyvhétre. 
A Blogturné Klub hét bloggerét követve pedig megtudhatjátok, ők mit gondolnak Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozatának legújabb részéről, mely a Szívembe zárva címmel került a boltokba.
Ha velünk tartotok, játszhattok is a könyv egy példányáért.


Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva

Kiadó: General Press
ISBN:
Oldalszám: 296 oldal
Fordító: Fügedi Tímea

Fülszöveg:
A ​csinos és életvidám Lady Phoebe Batten minden vágya, hogy egy herceg húgaként a pozíciójához illő társasági életet élhessen. Ez azonban nem kivitelezhető egykönnyen, lévén a fiatal nő szinte teljesen vak, és a bátyja utasítására mindenhová elkíséri egy felfegyverzett testőr – a meglehetősen idegesítő, ámde felettébb vonzó Trevillion kapitány.
James Trevillion azután szerelt le a királyi dragonyosoktól, hogy megsérült a lába. A sántasága ellenére mégis ördögien ügyesen lő és lovagol, egyszóval nem lenne szabad nehézséget okoznia számára, hogy megvédelmezze az őrjítő Lady Phoebe-t. A csábító nő azonban egyre gyakrabban tereli el a figyelmét a feladatáról; így amikor Lady Phoebe emberrablók célpontjává válik, a kapitány merész lépésre szánja el magát, hogy megvédelmezze a szívének egyre kedvesebb hölgyet… Elizabeth Hoyt a Maiden Lane-sorozat nyolcadik részében egy ártatlan, fiatal nő és egy megkeseredett katona történetét meséli el, akik hosszú utat járnak be, mire rájönnek: együtt teljesebb életet élhetnek, mint külön-külön.

Saját véleményem:
Elizabeth Hoytban nem lehet csalódni, ő a műfaj koronázatlan királynőinek egyike, aki pontosan tudja, mi a jó regény titka: némi rejtély, sok szenvedély, és persze az elmaradhatatlan kaland.

A Maiden Lane sorozat nyolcadik kötetében a Batten testvérek harmadik, egyben utolsó tagjával ismerkedhetünk meg.
Phoebe a legkisebb testvér, ráadásul látássérült, mely miatt bátyja, Maximilian úgy őrzi őt, mint egy kalitkába zárt madarat. A lány minden mozdulatát gondos szemek figyelik, felügyelet nélkül pedig nem mehet sehová, és még úgyis jócskán korlátozva van a személyi szabadsága. Testőre, a lesántult dragonyos exkapitány árnyékként követi mindenhová, noha ennek egyikük sem örül igazán. Ám amikor Phoebe-t kis híján elrabolják, minden megváltozik. Testőr és védence között a kényszerűség egyre szorosabb kapcsolat alakít ki, mely akaratlanul is megváltoztatja viszonyukat.
Csakhogy a lány nemesi származású, és jóval fiatalabb, mint a harmincas évei elején járó férfi, mely Trevillion becsületkódexével párosulva hatalmas gátat képez kettejük között. Érzelmi vonalon legalábbis mindenképpen. A történet pedig tulajdonképpen ezen alapszik. Minden akciódús töltelék dacára Phoebe és a kapitány kapcsolata, pontosabban a férfi nyakasságából adódó galibák azok, amelyek a cselekmény központi elemét jelentik.

James Trevillion talpig becsületes férfi; elv- és kötelességhű, feladatában megingathatatlan. Phoebe pedig pont az ellentéte. Vaksága ellenére egy életigenlő, nyílt természet, számára semmi más nem jelent akkora örömet, mint a szabadság. Csakhogy Max megfosztja ettől; a szeretet nevében olyan görcsösen óvja, mintha húga egy porceláncsésze lenne.
Phoebe karakterében nagyon szerettem az életigenlést, azt, hogy látásának elvesztése nem hatalmasodott el rajta, sőt! Ugyanúgy vágyott a sétára, kertészkedésre, baráti összejövetelekre, vásárolgatásra, mint bárki más, és attól még, hogy megvakult, nem szűnt meg kevesebbnek lenni. Ugyanolyan ember marad. A kapitány ezt ismerte fel.
Elizabeth Hoyt gyönyörűen ábrázolta, ahogyan a kötelességtudó, hibákat nem tűrő férfi, önmagát is meglepve, szép lassan felengedett Phoebe mellett, és megtanult elesni, hibázni, majd felállni és továbbmenni. Számomra ez volt a kötet legértékesebb üzenete.

A Szívembe zárva talán az eddigi legjobb kötet a sorozatban. A bonyodalmat okozó rablások izgalmasak, majd amikor (az olvasó számára) kiderül, ki áll a hátterükben, egészen más módon válnak azzá, míg a romantikus szál nem csupán humorban és szenvedélyben bővelkedő, hanem szép is. Két látszólag különböző, mégis nagyon hasonló ember egymásra találásáról, családról és a szabadságról szól, szívhez szóló módon. Phoebe vaksága új lehetőségeket nyit meg az ismerkedés terén; az ő fejezetei során mi, olvasók sem a szemünkkel, hanem a szívünkkel és egyéb érzékszerveinkkel látunk, tapasztalunk.
A Maiden Lane nyolcadik része megható, aranyos és rettentően bájos tagja a sorozatnak, tiszta szívből ajánlom a műfaj kedvelőinek.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Trevillion, Phoebe
Kedvenc jelenet: első éjszaka férj és feleségként, a távoli vidékeken játszódó részek
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Maiden Lane #8, de önállóan is olvasható




Batten családfa


nagyobb méretért katt a képre



Nyereményjáték


A történet hősnője vak. Játékunk minden állomásán egy-egy olyan regényhős nevét keressük, aki élete egy szakaszában, vagy akár az egészben, szintén ezzel kell/kellett együtt élnie. A ti dolgotok csupán annyi lesz, hogy a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


J.R. Ward: Éjsötét szerető




Nézzetek be a többi állomásra is

06/24 Dreamworld
06/25 Kristina Blogja
06/26 Könyvvilág
06/27 Insane Life 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése