2018. szeptember 23., vasárnap

Monica McCarty - A Vadász


Monica McCarty Felföld rettegett fiai sorozata valós történelmi eseményekre, tényekre alapozott fikció. A skót trónviszály véres harcait egy-egy romantikus-szerelmes történettel édesíti meg. A sorozat hetedik részében Ewen Lamonton, a Vadászon van a sor, hogy izgalmas kalandjai közepette párra találjon. A Blogturné Klub három bloggerét követve megtudhatod, ők mit gondolnak a történetről, és ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a könyv egy példánya.


Monica McCarty: A Vadász

Kiadó: General Press
ISBN: 9789634521631
Oldalszám: 368 oldal
Fordító: Ács Eleonóra

Fülszöveg:
William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva megszerezze a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Ewen Lamontot, a Felföld legjobb nyomolvasóját nem mindennapi feladattal bízzák meg. Meg kell találnia Robert egyik küldöncét, aki fontos küldetést teljesít – álruhában. Ewennek egyszer már volt szerencséje a tüzes Genna nővérhez, aki egy ártatlan, lopott csókkal örökre az emlékezetébe véste magát. Most azonban, hogy a férfi már tudja, ki ő, és miféle feladatot vállalt, még fontosabbnak érzi, hogy mindenáron gondoskodjon a biztonságáról. Csakhogy a gyönyörű apáca igen makacs és vad természetű – meglehet, hogy a felföldi harcos élete legnehezebb kihívásával találja szembe magát?
Miután Lady Janet – azaz Genna nővér – három esztendővel korábban sikertelenül próbálta kiszabadítani a testvérét az angolok markából, úgy dönt, küldöncként segíti Robert ügyét – egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a szörnyen jóképű, ám kérges szívű harcossal. Kettejük között valósággal izzik a levegő, és minden nappal közelebb kerülnek egymáshoz. Amikor azonban Janet árulást sejt, merész tettre szánja el magát. Az üzenetnek ugyanis, amelynek a birtokába jut, minél előbb célba kell érnie, mert az nemcsak a tárgyalások kimenetelére lehet hatással, hanem a király életére is… A Felföld rettegett fiai-sorozat hetedik kötetében folytatódnak a skót harcosok és szerelmeik történetei.

Saját véleményem:
Az elit felföldi harcosok csapata az én titkos gyenge pontom, minden évben epekedve várom, hogy elmerülhessek a soron következő tag történetében. Idén Vadászon, az alakulat felderítőjén - és fejvadászán - volt a sor, hogy végre megtalálja a hozzá illő párt, s megmutassa képességeit, miközben továbbfolytatódik a skótok és angolok közti háború.

"A magas, széles vállú, izmos felföldiek minden porcikájukban olyan kemények, szigorúak és zabolátlanok voltak, mint a vad és fenyegető vidék, amely felnevelte őket."

1310. áprilisának idusán Ewen Lamont azt a megbízást kapja, hogy kerítsen elő egy Genna nevű apácát, aki dacolva minden veszéllyel, küldöncként segíti Robert ügyét. A hír, miszerint egy nő(vér)t bevontak a háborúba, mélyen megbotránkoztatja a felföldi férfit, hisz pontosan tudja, hogy az angolok nem kímélnek senkit, lett légyen az nő vagy egyházi személy, ha skótbarát.
Vadász épp időben érkezik társával, ugyanis Gennát és a vele tartó nővért megerőszakolni készülnek az angol katonák. Főhősnőnket azonban nem kell félteni, anyaszült meztelenül is képes kivágni magát a lehetetlennek tűnő szituációból.

"- Nem minden nő vágyik arra, hogy dédelgessék és védelmezzék. Vagyunk néhányan, akik nagyon jól meg tudjuk védeni magunkat.
- Az éles nyelvnek nincs esélye a penge ellen."

Ahogy a fentebbi idézetből látható, két erős jellemű, ámde merőben más nézeteket valló főszereplő feszül egymásnak. Ewen vérbeli harcos; úgy olvassa a nyomokat, mint senki más, ám vaskalapos felföldiként meggyőződése, hogy az asszonyoknak semmi keresnivalójuk a háborúban. Míg Genna nővér, aki valójában Lady Janet, egészen másként látja ezt, s mindent meg is tesz azért, hogy segítse sógora, Robert ügyét.
A szőke szépség csak külsőleg tűnik gyönge virágszálnak, valójában talpraesett, éles eszű nő, aki mind fizikálisan, mind verbálisan képes megvédeni magát. E tulajdonságai okán fontos szerepet tölt be a háborúban. Ám az, hogy ő is a csapat részét képezi, rendre próbára teszi Ewen türelmét.
A két főszereplő között rengeteg szenvedély feszül, első perctől kezdve izzik körülöttük a levegő. Annál is inkább, mert Janet nem ismeri a nemet, mint opciót, Vadász személyében viszont méltó ellenfélre akad. Innentől kezdve csatáik hol mosolyfakasztóak, hol perzselőek, de minden formájukban szórakoztatóak. Jól működnek együtt és külön-külön is.
 
A Vadász izgalmas elegye a történelemnek és romantikának. Monica McCarty hetedszerre is szórakoztató, titkokkal és veszélyes kalandokkal teli történetet alkotott, két erős karakterrel a főszerepben. Én a magam részéről imádtam! Képtelen vagyok ráunni arra, ahogy a szerző vegyíti a fikciót a valósággal, miközben a történelmi romantikus műfaj alapját képező románcot is szépen egyengeti. Tökéletes mű, tökéletes háttéranyaggal.
(Jó hír azok számára, akik most hallanak először a sorozatról, hogy az egyes kötetek önállóan is olvashatóak.)


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Ewen, Janet
Kedvenc jelenet: Janet és Ewen első közös lovaglós útja
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Felföld rettegett fiai #7, de önállóan is olvasható




Helyszínek









Nyereményjáték


Nyereményjátékunkkal Skócia múltjában kalandozunk. Minden állomáson a bejegyzés kiemelt betűit összeolvasva egy-egy skót nemzetiségű híresség nevét kell kitalálni és a Rafflecopter megfelelő dobozába beírni.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

09/18 Betonka szerint a világ…
09/20 Kristina blogja
09/22 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése