2019. november 15., péntek

Sabrina Jeffries - Csalfa csábító



A General Press jóvoltából hazánkban is megjelent A herceg emberei sorozat harmadik része, a Csalfa csábító. A Blogturné Klub négy bloggere ennek örömére bemutatja a pimasz Lady Zoe és Tristan Bonnaud izgalmakkal, szenvedéllyel és humorral teli történetét.
Tartsatok velünk, kövessétek figyelemmel az állomásokat, és a turné végén vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egyik példányát.


Sabrina Jeffries: Csalfa csábító

Kiadó: General Press
ISBN: 9789634523055
Oldalszám: 320 oldal
Fordító: Bánki Vera

Fülszöveg:
A gazdag és pimasz Lady Zoe Keane-t kételyek gyötrik a származását illetően. Elhatározza, hogy mielőtt feleségül menne kiszemelt jövendőbelijéhez, utánajár a gyökereinek. A tét pedig nem kevés: az, hogy megtudja, valóban jogot formálhat-e az Olivier grófnője címre, vagy sem. Úgy dönt, a környék legjobb nyomozóit, A herceg embereiként elhíresült irodát keresi meg a feladattal.
Tristan Bonnaud-nak, a nyomozóiroda egyik emberének jut a megbízatás - ő azonban bármire hajlandó lenne, hogy ne kelljen együtt nyomoznia a minden lében kanál Lady Zoéval. A kényszer szülte együttműködésben, a múlt sötét titkainak kifürkészése közben a két fiatal mind közelebb kerül egymáshoz, és a szenvedély megélése közepette nem is sejtik, hogy a végső titok, amely leleplezésre vár, miként változtatja meg az életüket.
Sabrina Jeffries sorozatának, A herceg embereinek harmadik részében ismét rengeteg izgalom, szenvedély és humor várja a romantikus regények kedvelőit.

Saját véleményem:
Sabrina Jeffries kedvenc történelmi romantikus szerzőim egyike, írásai megtestesítik mindazt, amit ettől a zsánertől várok: lendületes stílus, szerethető karakterek, pergő cselekmény, némi rejtéllyel és szenvedéllyel. A herceg emberei sorozat pedig különösen kedves számomra. No, de lássuk a történetet.

" – Amikor egy emberre bízzák azt, ami a földön a legértékesebb, akkor azzal tisztában van. És annak kijáró szeretettel és tisztelettel bánik vele."

A Victor jelképezte kitérő után, a Csalfa csábítóban visszatérünk a Manton nyomozóirodát működtető, meglehetősen bonyolult családi háttérrel rendelkező testvérekhez, kiknek története a múltba vezethető vissza. Azok, akik olvasták az első részt, a fattyú Lisette történetét, emlékezhetnek arra, milyen viszály szakította szét az édes- és féltestvéreket, ám a szerző ezúttal gondolt az újonnan csatlakozókra is. Egy ismételt időutazás során újra bemutatja, miért kellett a szintén fattyú Tristannak anyjával és húgával együtt Franciaországba menekülnie édesapja halála és az új örökös színre lépése után. Úgyhogy, ha valakit a sorozat jellege tartana vissza, azt tanácsolom, ne féljen, ez a könyv teljes mértékben megállja a helyét önmagában is, annál is inkább, mivel a gyorstalpalót követően, immár a jelenben követhetjük figyelemmel, miként alakul Tristan és Lady Zoe kapcsolata, valamint, hogy miként végződik a négy testvér ügye.

"– Édes szívem, a test olyan, mint a zongora. Egy jó szeretőnek tudnia kell lejátszani minden hangot úgy, hogy maga hallja és érezze a szimfóniát."

A történet hősnője, Lady Zoe, egy - sokad-unokatestvérével kötendő - esküvő előtt álló, intelligens fiatal hölgy, aki apja egyetlen örököseként nagy vagyon és rangos cím várományosa, csakhogy nagynénje állítása szerint nem vérszerinti gyermek. E tény a házasság szempontjából igen sarkalatos kérdés (férje könnyen kisemmizheti), ennélfogva Lady Zoe eltökéli, hogy felbérel egy nyomozót, derítse ki valódi származását.
Egy régebbi szívességet behajtandó, A herceg embereit választja, ám amikor a kiállhatatlan, rosszhírű Tristan Bonnaud-t kapja, visszakozni szeretne, tudniillik, ki nem állhatja a férfit. Szerencsétlenségére Tristan a legalkalmasabb a feladatra, minthogy a szálak a romákhoz vezetnek, ő pedig nem csupán ismeri őket, de a nyelvüket is kiválóan beszéli. Nem mellesleg saját nyomozása kapcsán is kapóra jön számára a lány megbízása, hisz szeretné végre megtorolni és tisztázni kegyetlen bátyja vádait és gaztetteit. Ráadásul a lady bosszantása is ínyére való. Némi ráhatással, és egy felzaklatottan távozó hölggyel később tehát megkapja az ügyet.

Lady Zoe és Tristan kapcsolata kezdettől fogva szenvedélyes, helyenként meglehetősen szórakoztató is. Gyűlöletből vágyak, vágyakból valódi érzelmek születnek apró ugratások, érintések által, s a férfi szép lassan bebizonyítja, hogy igenis képes megbizsergetni a házasságra elszánt lady-t, aki noha küzd érzései ellen, s meglehetősen vehemensen tagadja azokat, mégsem sikerül ellenállnia Tristan csábításának. A férfiének, akit mindenki lótolvajnak vél.
A páros között jól működik a kémia, Tristan pimaszsága, ahogy készakarva kellemetlen helyzetbe hozza a lányt, eleinte a hecc kedvéért, később már saját sóvárgása miatt, sok szenvedélyes és humoros pillanatot okoz. Egyedül Lady Zoe jelent némi fejfájást, ő sajnos több ponton is idegesítő a bizonytalansága szülte kényszeres tudásvágyával és akaratosságával. Szerencsére Tristan és a korábbi szereplők jól ellensúlyozzák hajthatatlanságát.

"– Férjvadászat. Dühítő sport. Feltételezem, csodásan lesz felöltözve, hogy a férfiakat kikészítse.
– Ugyan már! Mire jó egy halott férj? – Zoe könnyedén mosolygott. – Csak annyira öltözöm ki, hogy megbénítsam a férfiakat."

A sorozat védjegye a nyomozás, a rejtélyek felgöngyölítése, amiből itt rögtön kettő is akad. Tristan ügye és Lady Zoe származása; e kettő pedig gyönyörűen egybefonódik, s ugyanazon úton járva halad. Sabrina Jeffries szerencsére nem csak a romantikához, de a nyomozáshoz és a rejtélyekhez is jól ért, amit ezúttal sem fél megmutatni egy jól felépített és kidolgozott kémkedés során. Mindez pedig olyan extra tartalommal párosul, mint a korabeli roma társadalom és világ megismerése.
Nem emlékszem, olvastam-e már valaha a régenskori romákról, az életükről, kultúrájukról, mindenesetre örültem neki, különleges élmény volt új társadalmi réteget felfedezni, és kicsit elmélyedni abban, hogyan is éltek valójában, a velük kapcsolatos sztereotípiák dacára.

Összességében tehát szerettem a Csalfa csábítót. Igaz, nem teljesen éri el az előző kötetek színvonalát, de hozza, ami általánosan elvárható a zsánertől, mindazon túl, hogy új ismereteket ad, és izgalmas nyomozásra hív. Úgy vélem, a zsáner és Sabrina Jeffries rajongói nem fognak csalódni.



Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Tristan, Lisette
Kedvenc jelenet: első és második csók
Negatívum: Zoe akaratos tudásvágya
Borító: 5/4
Sorozat: A herceg emberei #3, önállóan is olvasható




Nyereményjáték


Mostani játékunk során azt teszteljük, mennyire ismeritek az első két rész főszereplőit.
Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek mindössze annyit kell kitalálnotok, ki mondhatta. Ha mind a négy megfejtést beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába, esélyetek nyílik megnyerni a könyv egy példányát.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Azt hittem, egyszer majd magányosan tengetem az életem egy olyan asszony mellett, aki egy cseppet sem érdekel. Azt hittem, képes leszek… elfogadni a sorsomat – hadarta elfúló hangon. – Aztán jöttél te, és rádöbbentem, mi is az igazi pokol. Amikor találkozol az egyetlen nővel, akire vágysz, és rájössz, hogy nem lehet a tiéd.”




Nézzetek be a többi állomásra is

11/06 Betonka szerint a világ…
11/09 Angelika blogja
11/12 Könyvvilág
11/15 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése