2019. november 20., szerda

Blogturné extra - Keresd az igazit!



Már megjelent Róbert Katalin álomszép új regénye, amiben a lelkitársak a fő téma. Kövesd végig a blogturnét, ismert meg a szuper könyvet, és ha szerencsés vagy, egy példányt meg is nyerhetsz a kötetből.




Kedvcsináló idézetek


"– És milyen a jegy nélkül? – kérdezte Milo halkan. – Enélkül mi alapján találnak társra nálatok az emberek?
– Szerelmesek lesznek – mondta Deniel.
– Az mi? Valamiféle kórság?
Deniel felnevetett.
– Van, aki annak tartja. Van, aki átkozza. De csak olyan, mint a kötődés.
– Miért átkoznák?
Deniel végigmérte a fiút, elhalkult a hangja.
– Mert nem lehetsz biztos abban, hogy kölcsönös."

"– Én csak… szeretném látni. Kíváncsi vagyok. Túl kíváncsi.
– És emiatt elhajóztál egy szigetre…?
– Jól hajózom.
– Sokat kérkedsz.
Deniel elmosolyodott. Ha Milo el akarná zavarni, nem így szólna vele.
– Egyszer szívesen megmutatom, hogy nem alaptalanul."

"–Nem én döntöttem el, hogy melyik kezemen lesz! –mondta Elina dacosan.
– Persze, hogy nem. A Napéshold döntött. És úgy döntött, hogy vár ránk valaki, aki mellett boldogok lehetünk. Boldogabbak, mint így – intett Kellán a kezeik felé. 
– Én mindennél boldogabb voltam, amikor megcsókoltál. – Elina tudta,hogy bántja Kellánt is, magát is ezzel, és oktalan dolog Kellán szemére vetni, hogy próbál az eszére hallgatni. Neki is azt kellene tennie. De nem tudott. – Nem keresek más boldogságot."

"Elina lepillantott a kezeikre. Egymás mellé fektették őket. Ehhez szembe kellett fordulniuk egymással, mert nem két egymás melletti kezükön volt a jegy. Nem a megfelelő kezeken. Elina szemét elhomályosították a könnyek, ahogy figyelte a két jegyet. Nincsenek egymás mellett. Sohasem lehetnek egymás mellett."

"– Olvasónak nézel, hogy mutogatod magad?
– A jegytársak meg szokták...
– Teszek rá, hogy mit szoktak a jegytársak! – csattant fel Tirin. Közelebb lépett Elinához, hatalmasnak, veszélyesnek tetszett, ahogy fölé magasodott. Elina szíve elszorult, nehezére esett lélegezni. Tirin elkapta és a falhoz szorította a kezét, érintése durva volt. – Nem tudod, mit kínálsz fel, kislány... – suttogta halkan. 
–Nem is szeretnél megismerni? – kérdezte Elina remegő hangon. – Nem vagy kíváncsi arra, hogy miért találtak alkalmasnak az olvasók...?
– Pontosan tudom, miért – szakította félbe Tirin. –Takarodj, amíg jókedvemben találsz,és elengedlek. Amíg nem próbállak igazán megismerni..."

"– Nem a jegyről akarok beszélni.
– Hanem arról, hogy kétségek gyötörnek?
Milo bólintott. A Mester rámosolygott és biccentett, jelezve, hogy hallgatja.
– El fog múlni valaha? Ha már annyi esztendő telik el, ha már annyi társkötés áll mögöttem, ha… nekem is tanítványom lesz?
– Remélem, nem múlik el soha.
Milo megütődött. Bizonyára látszott az arcán, mert a Mester rámosolygott.
– Ha elmúlik, a helyét önhittség veszi át."

"– Talán a szerelem nem is különbözik annyira a kötődéstől –mondta végül halkan. – Tudod, milyen a szerelem? Nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Az érintése, a társasága, néha még a gondolata is megremegtet. Vágyódsz. És mellette boldog vagy. Milyen a kötődés, Milo?"

"– Voltál már szerelmes? – kérdezte halkan. Deniel hallgatott, és Milo úgy érezte, ezzel meg is felelta kérdésre. Ha volt is, már elmúlt. – Lásd, ez a különbség. A szerelem jön és elmúlik, mint a kórság, amiből kigyógyulhatsz. A kötés örök."

"– Nem kötődhetsz valakihez azért, mert kedvesek a testvérei!
Kellán elmosolyodott.
– Nem is tudom. Eleinte jó alapot kínált, hogy mindketten megtaláltuk velük a közös hangot. Muszla azt mondta, a saját gyermekeimmel is könnyen megtalálhatom majd.
– És ezt szeretnéd? Gyerekeket azzal a lánnyal?
– Ezt szerettem volna. De te most idejöttél egy olvasóval. Mit akartok?"




Nyereményjáték


A Keresd az igazit! borítóját Ambrús Renáta tervezte, aki már több magyar szerző borítóját is megálmodta az elmúlt évek során.
A mostani játékban olyan könyvekből találsz fülszövegrészletet, aminek a borítója Ambrús Renáta nevéhez köthető. Jöjj rá melyik az a könyv, és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Képes lesz Réka megnyerni a versenyt, ahol a jövője a tét?
Ha mindez még nem lenne elég, feltűnik a színen Szőke, egy vagány új sporttárs, de Ádám, a régi barát is másféle érdeklődést mutat.
Melyikük a nagy szerelem?




Nézzetek be a többi állomásra is

11/15 Sorok Között
11/16 Hagyjatok! Olvasok! - Borítók
11/18 Hagyjatok! Olvasok!
11/20 Dreamworld - Idézetek
11/22 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése