2019. november 23., szombat

Róbert Katalin - Keresd az igazit!



Már megjelent Róbert Katalin álomszép új regénye, amiben a lelkitársak a fő téma. Kövesd végig a blogturnét, ismert meg a szuper könyvet, és ha szerencsés vagy, egy példányt meg is nyerhetsz a kötetből.


Róbert Katalin: Keresd az igazit!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634577317
Oldalszám: 336 oldal

Fülszöveg:
Az utunkat tilalmak szegélyezik.
Egy távoli sziget elzártan élő népét különleges ajándékkal áldották meg az égiek: a tírek a Napésholdtól kapott társjegynek köszönhetően
mindenki számára megtalálhatják az igazit.
Milo mindig társra vágyott, de nem kaphatja meg.
Rá más sors vár. Amikor a mesterét szörnyű vádakkal perbe fogják, elindul kideríteni az igazságot. Olyan titkokat fedez fel, melyek az egész nép életét megrengethetik.
Deniel álruhában érkezett a tírek szigetére, titkos küldetést teljesít, és válaszokat akar, de ehhez találnia kell egy olvasót.
Amint megpillantja Milót, az élete egy csapásra megváltozik.
Vajon Milo az, aki megadhatja neki a válaszokat?
Elina mindig tudta, hogy a tökéletes társa csak Kellán lehet, noha társjegyük alapján tilos házasodniuk.
Aztán az olvasók döntése nyomán mindkettőjüknek el kell hagynia az otthonát, hogy valaki mással éljék le az életüket.
De Elina nem képes kitépni a szívéből Kellánt. Miért vonzódik annyira a fiúhoz, ha ez a vágy bűnös? Lehet, hogy ezúttal az olvasók tévedtek?
Hogyan ismerhető fel a lelki társunk?
Tiltott vágy, titok és izgalom egy ragyogóan eredeti fantasy regényben.
Ismerj meg a világot, ahol léteznek valódi kötödések, ahol a szerelem nem kérdés, hanem bizonyosság!
Harcolj a szerelemért! 

Saját véleményem:
Évek óta fontolgattam, hogy olvasnom kéne valamit Róbert Katalintól, de valamiért ez sosem jött össze. Utólag már nem bánom. Ennek az ismerkedésnek most kellett megtörténnie, méghozzá a Lélekfény sorozat első részével - de akár azt is mondhatnám, megtaláltam az igazit, a lehető legjobb választást.
A Keresd az igazit!-ban négy különleges élet sorsfonala kuszálódik össze egy távoli szigeten, ahol a tradíció felülírja a szív szavát, s gátat szab a tiltott vágyaknak.

"– Tudod, milyen a szerelem? Nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Az érintése, a társasága, néha még a gondolata is megremegtet. Vágyódsz. És mellette boldog vagy."

A történet azon a forradalmian új ötleten alapszik, miszerint a szigeten élő tíreknek a Napéshold rendeli el, mi lesz jövőbeni feladatuk, vagy ki lesz igaz társuk. Ha valakinek az alkarján egy fa életjegy jelenik meg, az azt jelenti, hogy kiváltságos sorsot szántak neki, s olvasó válhat belőle. Olyan megbecsült Mester, aki sikeres vizsgáját követően, saját vágyait elnyomva, lélekfényével gyógyíthatja az embereket, szertartásokat vezethet, vagy éppen megtalálhatja mások megfelelő társát. Merthogy a többi ember csuklóján társjegy születik, olyan egyedi minta, melyből az olvasók könnyűszerrel megfejthetik, kit kihez is kell rendelniük. Csakhogy akad egy fontos szabály is: egykezes kötések nem jöhetnek létre, vagyis olyan emberek, akiknek azonos oldalon van a jegyük, sosem alkothatnak párt, hisz az óriási veszedelemmel járna az egész nép számára.
A szerző egy balsorsú tír páros, valamint a mesterré válása előtt álló, vágyaival küszködő fiú által vezet végig minket különleges világán, mely szépsége és egyedisége mellett, saját Napéshold kultuszának köszönhetően egyszerre jelentheti az emberek számára a boldogságot vagy az élet végéig tartó magányt, bánatot.

Elina, a történet női narrátora, egyben hősnője, gyengéd érzelmeket táplál gyerekkori barátja, Kellán iránt, akivel mindig is úgy gondolták, egy párt fognak alkotni, ám álmaik abban a percben tovafoszlanak, ahogy a lány csuklóján megjelenik társjegye - ugyanazon az oldalon, mint a fiúé. Bár ettől kezdve tudják, hogy közös sorsuk megpecsételődött, mégis váratlanul éri őket a lakóhelyükön felbukkanó olvasó, aki közli, mindkettejük számára megtalálták a tökéletes párt. Míg Kellán megpróbál reménnyel telve nézni a ráváró életre, addig Elina összetörik, ráadásul a neki rendelt pár sem olyan, aki mellett akár szemernyit is boldog lehetne.
Sorsa ezt követően fonódik össze Milóéval, a regény másik narrátoráéval, akit mesterré válása kapujában, gyötrő gondolatai közepette komoly trauma ér: mesterét tiltott tevékenységek miatt perbe fogják. Helyzetén egy bizonyos álruhás, jóképű, ámde rejtélyes idegen sem segít...

"Álmodni nem bűn. Vágyakozni sem. Csupán értelmetlen."

A Keresd az igazit! kezdetben lassan csordogáló, csodaszép leírásokkal teli történet, mely egy eddig ismeretlen világot, s annak szokásait ismerteti meg az olvasóval, majd a két főszereplő által teszi még személyesebbé azt, hogy amikor megérkeznek a valódi izgalmak, minden értelmet és súlyt nyerjen. Történet érzelmekről, szabályokról, s olyan tiltott vágyakról, melyek minden tilalmat felülírnak. Vajon van-e jogunk meggátolni a szerelmet, keretek közé szorítani, netán megfosztani tőle másokat? Meddig mehetünk el saját szívünkre hallgatva? És egyáltalán, hol húzódnak a határok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Róbert Katalin, aki a Lélekfény alapjaként egy nagyon kidolgozott és szerteágazó vallást épített fel. Minden tiszteletem az övé, de tényleg.
Szerettem ebben a világban elmerülni, felfedezni a törvényeit, az emberek életét, azt, hogy a Napéshold milyen hatást gyakorol rájuk, mennyire határozza meg őket. És épp így szerettem a szereplők jelentette életutakat is, azt, ahogy a jómódú lány szerelmétől elválasztva új helyzetben találja magát, de ahelyett, hogy összetörne, kiáll magáért. Milót, aki az elvei és vágyai közt őrlődve evickél. Szerettem a szigeti életet, és izgalmas volt bepillantást nyerni az olvasók világába, abba, mit jelent az életünket és vágyainkat feláldozni magasztosabb célok oltárán. Élveztem a lassú bevezetést, hogy minden információt magamba szívva andaloghattam a tírek között, hogy szemtanúja lehettem egy fájdalmas elválásnak és annak, ahogy egy fiatal fiú lába alól kicsúszik a talaj, miközben más fiúk szerelme is megkísérti. Szerettem ezt a történetet, azt, amiről mesélt, és ahogyan tette. (Annyira, hogy még saját táblát is készítettem az összegyűjtögetett képekből.)
Szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy új, egészen elképesztő módon kidolgozott világban elmerülni, s inni magába Róbert Katalin festői szépségű szavait. Olvassátok el!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Milo, Elina, Ganna, Deniel
Kedvenc jelenet: amikor Kellán megmutatja a társjegyét Elinek
Negatívum: -
Borító: 5/4
Sorozat: Lélekfény #1




Nyereményjáték


A Keresd az igazit! borítóját Ambrús Renáta tervezte, aki már több magyar szerző borítóját is megálmodta az elmúlt évek során.
A mostani játékban olyan könyvekből találsz fülszövegrészletet, aminek a borítója Ambrús Renáta nevéhez köthető. Jöjj rá melyik az a könyv, és írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Nóra életében hatalmas törés volt; otthagyta az egyetemet, és két évig Londonban dolgozott pincérnőként. Ám most az apja infarktusa miatt haza kell térnie, szembenézni a múlttal, és egy fájó szerelem emlékével.
Miért bukkan fel újra és újra Csongor, a vonzó sógor?




Nézzetek be a többi állomásra is

11/15 Sorok Között
11/16 Hagyjatok! Olvasok! - Borítók
11/18 Hagyjatok! Olvasok!
11/20 Dreamworld - Idézetek
11/22 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése