2019. november 12., kedd

Elle Kennedy - A hajsza



Az Off-Campus sorozat véget ért, de szerencsére nem kell sokáig nélkülöznünk Elle Kennedy-t és a Briar hokicsapatát, hiszen új spin-off sorozatában visszatérhetünk a kampuszra. A Briar U sorozatában a hokis fiúk egy új generációját ismerhetjük meg, de a régi ismerősöktől sem kell teljesen búcsút vennünk. A hajsza hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a történetben Summer és Fitzy szenvedélyes és szórakoztató párosáról olvashatunk. Ha szeretnétek nyerni egy példányt, akkor tartsatok velünk, és vegyetek részt a nyereményjátékban!


Elle Kennedy: The Chase - A hajsza

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634576242
Oldalszám: 408 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja.
És hogy a barátja belém van zúgva.
Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk?
Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el...
…tudja, hol talál.
Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete. Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad. Szerezd meg magadnak!

Saját véleményem:
Elle Kennedy a New Adult történetek koronázatlan királynője, ő az, aki tökéletes arányban vegyíti a humort, szenvedélyt, és a nyálcsorgatóan helyes hokis srácokat, akikkel nem lehet betelni. Egyszerűen imádom a könyveiből áradó szertelenséget, könnyedséget, amik még akkor is magukkal sodornak, ha éppen zsáner-undoritiszem van.
A hajszára azóta vártam, mióta megtudtam, hogy kedvenc hokisom, Dean húgáról és az újabb generációt képviselő Fitzy-ről fog szólni. Mert bár lehet, hogy az Off-Campus négy alfahímje elhagyta a Briart, azért még jócskán maradt egyetemi utánpótlás távozásukkal. Na de nézzük a történetet.

"– Nem az számít, hogy látnak mások, hanem, hogy te milyennek látod magad."

Summer azóta bele van zúgva bátyja haverjába, a tetovált, videójáték őrült Fitzy-be, mióta meglátta, ám bárhogy is próbálkozik nála, a kocka srác nem hajlandó észrevenni őt. Egy félresikerült szilveszteri bulin ráadásul csúnya dolgokat állít róla, olyanokat, melyek a lányt Fitz haverjának karjaiba sodorják egy őrjítő csók erejéig. Csakhogy Summer nem számol azzal, hogy bátyjának közbenjárása által hamarosan a srácok lakótársa lesz, mi több, szívét éppen annak a vadidegen lánynak önti ki, aki a fiúk edzőjének lánya. S ha mindez nem jelentene elegendő fejfájást számára, új iskolájában, a Briarben, az utálatos diákhelyettes is zéró toleranciát hirdet vele szemben korábbi baklövése miatt, pedig ő tényleg nem direkt gyújtotta fel diákszövetségi házát.


"A benyomás és a valóság igen távol áll egymástól. Az igazság általában valahol félúton található."

Az alapszituációt tekintve minden adott ahhoz, hogy egy, a szerző által megszokott, mókás, bonyodalmakkal és túlfűtött jelenetekkel teli, egyetemi románcot kapjunk... és tulajdonképpen meg is kapjuk, csak egy kicsit más formában. Fitzy és Summer az új generáció tagjai, és ez némileg más ízt kölcsönöz a sorozatnak. Míg az Off-Campus esetében a pasik domináltak, addig itt a lányok azok, akik karakteresebbek.
Fitzy csendes, kocka típus, amihez társul egy jó adag határozatlanság is, míg Summer igazi energiabomba, vad, pulzáló személyiség. Bevallom, ezzel eleinte nem is nagyon tudtam mit kezdeni, annyira apuci elkényeztetett pici hercegnőjének látszott, s fellengzős divatmániája, diákszövetségi álmai és "az amit akarok, azt meg is szerzem" habitusa sem javított a megítélésén, ADHD ide vagy oda. Elképzelni sem tudtam, hogy egy ennyire másvilágból származó, rámenős, pörgős csaj miként funkcionálhat a visszahúzódó kockával, aki még akkor is hezitál, amikor tálcán kínálják neki a lehetőséget.
Kettejük kapcsolata sok szempontból érdekes. Fitzy vágyait erőteljesen befolyásolja az, hogy Summer Dean húga, ráadásul barátja is gyengéd érzelmeket kezd táplálni iránta, így ő a racionalitás és hűség láncain vergődve küzd az érzései ellen, ami nem könnyű feladat. Nagyon nem, hisz valósággal izzik kettejük közt a levegő. Talán épp ezért is meglepő, hogy Elle Kennedy tőle szokatlanul, lassabb tempót diktál számukra, hagyva, hogy a két karakter jelleme és kapcsolata kibontakozhasson és felépülhessen, ami nagyon jót tesz a regénynek.

A fentebbi idézet akár a történet mottója is lehetne, hisz voltaképp a benyomás és a valóság kettősén alapszik minden, beleértve magukat a főszereplőket, kapcsolatukat és a velük kapcsolatban állókat is. Könnyű beskatulyázni valakit vagy valamit, ítélkezni felette, de ha elegendő időt szentelünk rá, könnyen kiderülhet, milyen távol is álltunk a valóságtól. Különösen igaz ez Summerre, aki eleinte a felszínes, bulizós, gazdag liba megtestesítője, de ahogy fejezetről fejezetre egyre jobban kinyílik, és megismerjük a valódi személyét, az ok-okozati tényezőket, minden egészen új megvilágításba kerül. Elle Kennedy ezzel egy tartalmában és üzenetében elképesztően erős vonalat nyitott meg, olyat, amiben be merte vállalni, hogy a nőt helyezze abba a domináns, fókuszált helyzetbe, amibe általában ez a zsáner a férfiakat szokta.

Mindent egybevetve, nem csalódtam. Immár új, női vonalon erősebb formában megkaptam, amire az Off-Campus után vágytam: fiatalos, habkönnyű románcot, tartalommal, humorral és szenvedéllyel fűszerezve, amiből természetesen a hokis vonal és a szerethető barátok sem hiányozhattak a régi-új ismerősök mellől.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Dean, Brenna, Fitzy, Summer
Kedvenc jelenet: asztalos-lebukós jelenet
Negatívum: Summer kezdeti sekélyes viselkedése
Borító: 5/5
Sorozat: Briar U #1, de önállóan is olvasható




Nyereményjáték


A nyereményjáték az Off-Campus sorozathoz fog kapcsolódni. Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, és azt kell kitalálnotok, hogy melyik szereplőtől származik, és a sorozat melyik részében hangzott el. Tehát egy nevet és az Off-Campus egy részének címét várjuk a rafflecopter doboz soraiba. Annyit segítünk, hogy mind a nyolc főszereplő neve benne lesz a játékban, illetve plusz egy valaki, aki A hajszában kap kiemelt szerepet. Sok sikert!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Ne pazarold rá az idődet! – legyint (...). – A film egy kalap szar. Olvasd el inkább a könyvet!”




Nézzetek be a többi állomásra is

10/27 Könyvvilág
10/29 Angelika blogja
10/31 Sorok Között
11/02 Deszy könyvajánlója
11/04 Sorok Között - Idézetek
11/06 Dreamworld - Borítók
11/08 Ambivalentina
11/10 Pandalány olvas
11/12 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése