2019. november 17., vasárnap

Sarah MacLean - Hozományvadászok kíméljenek!



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a hazánkban is kedvelt írónő, Sarah MacLean legújabb regénye, ami A szerencsejáték szabályai sorozat első kötete, ami a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához regény világában játszódik.
Penelope és Michael története korán sem unalmas, gyere velünk és kövesd a blogturné állomásait, hogy jobban megismerhesd őket. Ha velünk játszol tiéd lehet a könyv egyik példánya.


Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634576020
Oldalszám: 480 oldal
Fordító: Megl-Kovács Bernadett

Fülszöveg:
Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.
Történet a Tizenegy botrány egy herceg meghódításához című regény világából.
Élvezd az új kalandokat!

Saját véleményem:
Évek óta vártam arra, hogy újabb Sarah MacLean könyvet tarthassak a kezemben. Egy hasonlóan vicces történetet, lázadó hősnővel és perzselő romantikával fűszerezve, mint amilyen A csábítás kilenc szabálya-trilógia volt. Arra viszont nem számítottam, hogy a Hozományvadászok kíméljenek! valóban kapcsolódni is fog az imént említett sorozathoz, így jócskán meglepett, amikor kiderült, hogy Lady Penelope bizony az a szerencsétlenül járt menyasszony, akit egykor Simon Pearson, Leighton hercege elhagyott az olaszos temperamentumú Juliannáért. Pontosabban Penelope bontotta fel az eljegyzésüket, ám ez mit sem változtat a tényen, miszerint a társadalom megbélyegezte a szép reményekkel induló lányt, aki képtelen volt megtartani vőlegényét.

"Amondó vagyok, Penelope, hogy bàr szükségtelen félned a sötéttől, helyesen teszed, ha félsz azoktól a dolgoktól, amelyeket a sötétség éltet."

A történet egy tíz évvel  korábbi, végzetes estével indít, mely során a fiatal Bourne márki rangján, ruháján és egy vidéki házon kívül mindenét elveszíti szerencsejátékban, apja legjobb barátja ellen, aki körmönfont tervével jóformán nincstelenné teszi az elárvult fiút. Ám Michael tíz esztendővel később, immár London legfényűzőbb szerencsejáték barlangjának, a Bukott Angyalnak társtulajdonosaként készen áll a bosszúra. Két cél vezérli: megtorolni Langford tettét, és visszaszerezni Falconwellt. Nem érdekli, milyen eszközöket kell bevetnie a siker érdekében; a kényszerházasság gondolatától sem retten vissza, még akkor sem, ha ebbe magával kell rántania gyerekkori legjobb barátját, akitől mára elhidegült. A birtok immár ugyanis nem másé, mint Lady Penelope apjáé, aki Falconwellt hozzácsapta legidősebb lánya hozományához, azt gondolván, így végre férjhez adhatja a huszonnyolc éves vénlányt. A gond csak az, hogy Penelope minden kérőt visszautasít, látva egykori vőlegénye kapcsolatát, nem hajlandó tágítani a szerelemből kötendő frigy gondolatától... egészen addig, míg a mostanra rideggé vált Bourne márki aljas módon meg nem zsarolja.

"Penelope volt minden, amire vágyott, és mindig is több volt, mint amit megérdemelt."

A regény központi témája a második esély, ám az ennek kiérdemléséig vezető út meglehetősen hosszú és rögös, köszönhetően Michaelnek, akit féktelen bosszúvágya hajt. Az egykor szerethető fiúból mára nyers, rideg férfi lett, aki a szent cél érdekében nem néz senkit és semmit. Ha kell, zsarol, kényszerházasságba hajszol ártatlan lányokat, és olyan modortalanul viselkedik, hogy olvasó legyen a talpán, aki nem akar átmászni a lapokon és jól képen törölni. A férfi modora meglehetősen nyers. Mindezt azonban jól kiegyensúlyozza a hősnő talpraesettsége, intelligenciája és dacossága.
Kettejük kapcsolata egyébként kifejezetten izgalmas és színes. Az, ahogyan egykori legjobb barátokból előbb kényszerházasságban reménytelenül vergődő társakká válnak, majd egy ponton új fordulatot véve, egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz, új és régi érzelmeket lobbantva fel, egészen lebilincselő. Meg a küzdelem is, amit hol egyikük, hol másikuk él át. Ráadásul Michael a kikényszerített házasságával egy jó nagy adag dilemmát is kap, minthogy Penelope kiköti, csak is akkor hajlandó hozzámenni, ha segít, hogy húgai szerelemből házasodjanak, míg a lány apja azt kéri tőle, találjon hajadon lányainak jó kérőket, s cserébe átad egy levelet, mely aduász lehet a férfi bosszújában. Bourne tehát csapdába kerül, mielőbb kérőket kell kerítenie, hogy pontot tehessen az ügy végére, de karakán kis felesége sem enged a kicsikart ígéretéből.

Mindent egybevetve imádtam a Hozományvadászok kíméljenek!-et. Vicces, szórakoztató, a szereplők jól kidolgozottak, kapcsolatuk izgalmas, szenvedélyes és aranyos a fejezetek elején olvasható levélváltásoknak hála, a szerencsejátékos kötődés pedig különleges hátteret szolgáltat mindehhez. Szóval tényleg minden adott ahhoz, hogy a zsáner rajongói kényeztetve érezhessék magukat. És azok is nyugodtan leemelhetik a polcról, akik nem ismerik a másik sorozatot (bár fogalmatok sincs, mitől fosztjátok meg magatokat). Olvassátok! Én pedig epekedve, s bízva abban, hogy nem telik el újabb három év, várom a következő részt.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Penelope, Michael, Penelope apja
Kedvenc jelenet: az egész könyv
Negatívum: Bourne néhány nagyon bunkó beszólása
Borító: 5/5
Sorozat: A szerencsejáték szabályai #1, önállóan is olvasható




Nyereményjáték


Mostani játékunk nem egészen kapcsolódik a könyv közvetlen témájához, de mégis izgalmas - egy-egy történelmi romantikusból találtok idézeteket, amiket fel kell ismernetek és odaírni, hogy ki írta a könyvet. Ha nem ismertétek előtte őket, nézzetek utána, mert remek kis darabok.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“A büszkeség komoly motiváló tényező. Néha az egyetlen módja annak, hogy az ember fia – vagy lánya – előrejusson, az az, ha késztetést érez rá, hogy bebizonyítsa, a többiek tévednek vele kapcsolatban.”




Nézzetek be a többi állomásra is

11/05 Deszy könyvajánlója
11/07 Angelika blogja
11/08 Hagyjatok! Olvasok! - Idézetek
11/09 Betonka szerint a világ
11/10 Hagyjatok! Olvasok!
11/11 Olvasónapló
11/12 Insane Life
11/13 Dreamworld - Borítók
11/17 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése