2019. november 21., csütörtök

Colleen Hoover - November 9.



Újabb könyv érkezik novemberben Colleen Hoovertől a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A tehetséges írónő ezúttal is egy különleges szerelmi történetet álmodott meg, ráadásul nem mindennapi szerkezetben. Ha felcsigáztuk az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a November 9. három példányának egyikéért.


Colleen Hoover: November 9.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN:
Oldalszám: 368 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal. A Lánnyal. Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért. Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik? Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között. Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől. Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Saját véleményem:
Colleen Hoover neve elegendő garancia számomra ahhoz, hogy ismeretlenül is fejest ugorjak bármilyen történetbe, amit ő ír. És bár kivétel nélkül imádom a könyveit, az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon régóta vártam már egy hasonló hangulatú regényre, mint a három nagy kedvencem.
A Hopeless, Slammed és Maybe Someday során olyan szinten átéreztem a szereplők érzelmeit - epekedését, bánatát, fájdalmát, szenvedélyét, kétségbeesését -, hogy kis híján beledöglöttem. Hoovernek ezt az állapotot azóta sem sikerült visszaidéznie... egészen mostanáig!
A November 9. már a legelső soroknál elkapott, és annyira mélyen magával rántott, hogy esélyes sem volt kimászni belőle.

"Köré fonnám a karjaimat, hogy lábujjhegyre állva a fülébe suttogjam: Miért nem mondtad, hogy a talaj, amin megtanítottál állni, futóhomokból van?"

A történet hősnője Fallon, az egykori színészüdvöske, aki egy tűzeset során olyan mértékű égési sérüléseket szenved az arca és a teste egyik oldalán, melyek derékba törik felfelé ívelő karrierjét. Visszahúzódóvá válik miattuk, olyanná, aki görcsösen kerüli az emberek figyelmét. Ám mindez megváltozik a baleset második évfordulóján, amikor is a lány életében váratlanul felbukkan Ben, az író.
A srác jól időzített megjelenésével kimenti Fallont az apjával folytatott kínos beszélgetésből, s kamupasi álcájával támaszt nyújt neki, miközben jól ki is osztja az év seggfeje címre érdemes férfit, aki épp egy romboló golyó finomságával zúzza szét elsőszülöttje érzéseit és álmait.
A kamurandi azonban annyira jól sikerül, hogy Benék elhatározzák, adnak még maguknak néhány órát, mielőtt szakítaniuk kellene az ország másik felébe költöző Fallon esti gépe előtt. Csakhogy a színjáték, rövidke ideje dacára fenekestől felforgatja mindkettejük életét, olyannyira, hogy az elveihez hű lány is meginog. Végül mégis a "23 éves koráig nem lesz szerelmes" terv mellett dönt, elzárkózva mindenféle kommunikáció elől, de Bennek annyit sikerül elérnie nála, hogy alkut kössenek, és öt éven keresztül, minden november 9-én ugyanott találkozzanak.

Az egynapos szerelem alapötlete zseniális, kellő izgalmat és feszültséget teremt, hisz amit más párok hetek, hónapok, évek alatt élnek át, arra Fallonéknak kevesebb, mint huszonnégy órája marad. Ráadásul Colleen Hoover esetében borítékolható a csavarok, fordulatok áradata, egy nagyobbacska érzelmi cunamival fűszerezve; természetesen keményebb témák érintésével sem fukarkodik. A gyász, az öngyilkosság, árulás, valamint az önbizalomhiány épp úgy szerves részét képezi a történetnek, mint Ben és Fallon kapcsolatának rögös útja és gyógyító ereje.
CoHo ezúttal is hozza a tőle szokott, lelket szaggató, akadályokkal, édes és perzselő pillanatokkal teli, hol humoros, hol könnyfakasztó romantikát, ami jelen esetben épp annyira kínzó (a szó legjobb értelmében) az olvasó számára, mint a szereplőknek. Fallonék kapcsolata gyönyörű. Ahogy a különc srác megpróbálja megmutatni a gátlásokkal teli lánynak, hogy igenis szép, értékes tagja a társadalomnak, és ösztönözni arra, hogy merje megvalósítani az álmait, az valami egészen elképesztő folyamat. Érzelmekkel teli. Mint ahogyan az az öt év is, ami alatt felnőnek, megtalálják az útjukat, szembesülnek a nagybetűs élettel, és... egy óriási csavarral, mely alapjaiban rengeti meg a világukat. Meg persze a miénket is.
Ez a sokféle érzelmi kölcsönhatás az, ami igazán kiemelkedő szerepet tölt be a történetben, erőteljes fókuszt helyezve a páros viszonyára.

A November 9. ugyanazt a felejthetetlen, egyedi Colleen Hoover-hangulatot adta, amit annyira szeretek. Azt, ami eléri, hogy szerelembe essek, sóvárogjak, felháborodjak, kétségbeessek, és minden sejtemmel érezzek. Hogy kicsit belehaljak az egészbe, mielőtt vattacukorral bélelnék ki a szétporladt szívem helyét. Szóval igen, imádtam ezt a könyvet, és bátran ajánlom minden rajongónak és romantikus lelkű olvasónak, aki kedveli a realitást sok esetben nélkülöző, álomszerű történeteket.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Fallon, Ben
Kedvenc jelenet: első találkozás
Negatívum: -
Borító: 5/3
Sorozat: -





Griffin Peterson - November 9






Nyereményjáték


A mostani játékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek Colleen Hoovert és a munkásságát. Minden állomáson találni fogtok egy állítást az írónővel kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, hogy az állítás igaz vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Vigyázzatok, néhol a válaszok becsapósak lehetnek.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


A Maybe Someday könyvének megírásánál Colleen együtt dolgozott Griffin Petersonnal, aki dalokat írt a könyvhöz.




Nézzetek be a többi állomásra is

11/07 Flora the Sweaterist
11/08 Sorok között
11/09 Dreamworld - Borítók
11/10 Könyvvilág
11/11 Sorok között - Idézetek
11/12 Fanni's Library
11/13 Deszy könyvajánlója
11/14 Sorok között - Kulisszák mögött
11/15 Csak olvass!
11/16 Readinspo
11/17 Never Let Me Go
11/18 Kelly & Lupi olvas
11/19 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése