2020. december 12., szombat

5 ​perces Verdák-történetek – 12 száguldó mese Villám McQueennel

 

A Kolibri Kiadó legújabb kötetében 12 rövid történet erejéig ismét találkozhatunk kedvenc verdáinkkal,és elkísérhetjük őket egy-egy izgalmas kalandra.
 
 
5 perces Verdák-történetek
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634377252
Oldalszám: 192 oldal
Fordító: Bárdos Zsuzsanna

Fülszöveg:
Éld át a mesés pillanatokat Villámmal, Matukával, Cruzzal és barátaikkal! Olvasd el mindhárom film történetét, és a haverdák legújabb kalandjait, amelyek turbósebességbe kapcsolják a fantáziádat! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!

Saját véleményem:
Főként a kisfiúk örömére újabb kötettel bővült a Disney 5 perces történetek c. sorozata, méghozzá a Verdák hőseivel. Ebben a csodálatosan kivitelezett, illusztrációkkal teli, strapabíró gyűjteményben tizenkét történet gondoskodik az autórajongó kis olvasó boldogságáról. Pontosabban új(abb) mese, és a három film rövidített, leegyszerűsített változata.

"(...) egy nagy bajnoknak fontosabb a versenyzés szenvedélyét átélni, mint mindenáron a győzelemre hajtani."

Amikor kézhez kaptam a könyvet, teljesen elámultam, mennyire olvasóbarát a mérete, és hogy milyen gazdagon illusztrált. Olyan mesekönyv ez, ahol erőteljesen előtértbe kerül a vizuális élmény, így téve lehetővé, hogy már az egészen kicsik is gond nélkül befogadhassák a látottakat-hallottakat. 
A hatalmas képek mellett rövid, tömör, könnyen érthető szövegrészek szerepelnek, amik noha egyszerűek, sokszor mégis magvas gondolatokat rejtenek. És ez tulajdonképpen a legtöbb sztorira is érvényes.
Nem árulok zsákbamacskát, nem vagyok anyuka, pusztán a saját szórakoztatásom végett olvasok mesekönyveket, így sokszor nehéz kikapcsolnom magamban az elemzőt, és megpróbálni gyerekszemmel tekinteni a szövegre. De amikor sikerül átkattintanom a gondolkodásomat, akkor bizony gyakorta rájövök, hogy minden úgy jó, ahogy van. Nem az számít, hogy miként, hanem, hogy milyen üzenetet közvetít egy-egy mese, és hogy mennyire adja el magát. Márpedig ebben a kötetben csodálatos üzenetek rejlenek barátságról, álmokról, az élet szeretetéről, őszinteségről, önzetlenségről és elfogadásról. Őszintén szólva meg is lepett, mennyire jól adaptálhatóak az alábbi gondolatok autókra-versenyekre gyereknyelven, és hogy mennyire bele tud simulni egy ilyen közegbe is a másik nem elfogadására-, vagy annak az előrelépésre való buzdítása. Mindezt  ráadásul úgy, hogy ne érződjön tolakodónak, s meghagyja a teret a szórakoztatásnak.
 
Szívből ajánlom ezt a kis gyűjteményt mindenkinek, mert amellett, hogy Villám, Matuka és a többiek önmagukban is nagyon szórakoztatóak, rengeteg izgalmas kalanddal kecsegtetnek új történeteik során. Ráadásként pedig  megtanítanak arra, hogy nem mindig a győzelem számít, és hogy a lányok épp úgy lehetnek sikeresek egy fiúk uralta területen, mint fordítva.
Tizenkét történet tele száguldással, barátsággal, mókával, versennyel, és izzasztó helyzettel. Nem csak fiúknak!


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Matuka
Kedvenc jelenet: Villám, mint oktató
Negatívum: egy iciripicirit kevés volt egyik-másik sztori
Borító: 5/5
Sorozat: 5 perces történetek sorozat része, de teljesen önálló
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során természetesen kedvenc verdáinké lesz a főszerep. Az állomásokon a mese egy-egy szereplőjéről találhattok képet, a feladat pedig az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található karakter nevét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó által felajánlott példány a könyvből!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

12/10 Veronika's ReaderFeeder
12/12 Dreamworld
12/14 Utószó
12/16 Csak olvass!
12/18 Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése