2020. december 20., vasárnap

Sarah MacLean - A Lepke és a Láng


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Sarah MacLean A Keményöklű Gazfickók sorozatának első része. Ha kíváncsi vagy mit gondolunk A Lepke és a Láng című kötetről, akkor kövesd blogturnénkat, és kis szerencsével tiéd lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.
 
 
Sarah Maclean: A Lepke és a Láng
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634578499
Oldalszám: 520 oldal
Fordító: Margittay

Fülszöveg:
Devil, akit a bosszú és a sötétség, Beast, akit az ököljog és a düh, Duke, akit a hatalom és a múlt vezérel.
Amikor a Gazfickó megjelenik…
Amikor egy titokzatos idegen Lady Felicity Faircloth hálószobájában terem, és azzal áll elő, hogy segít megnyerni számára a herceget, a nő elfogadja az ajánlatot – egy feltétellel. Annak ellenére, hogy érte már csalódás, hisz a nagy szerelemben, méghozzá olyannyira, hogy igazi szenvedély nélkül soha senkihez sem menne feleségül.
A lady veszélyes alkut köt…
Devil, a herceg törvénytelen fia, a londoni alvilág ura, egész életében a megsemmisítő bosszúra készül, csak az alkalmat lesi. A férj nélkül maradt ladyvel végre megvalósíthatná régi tervét. Csupán annyi a dolga, hogy egy jelentéktelen, szürke kis verébből ellenállhatatlan csábítót varázsoljon, és csapdát állítson ellenfelének.
Egy szenvedélyes szerelem ígéretéért…
Csakhogy Felicity Faircloth, aki egyáltalán nem nevezhető jelentéktelen, szürke kis verébnek, gyors elhatározásra jut. Mégpedig arra, hogy neki leginkább Devil kellene. A férfi gondosan kifundált terveiben zűrzavar támad, és Devil ráébred, hogy választania kell a bosszúvágy és egy másfajta vágy között…
Sarah MacLean új sorozatának első kötete.
Élvezd az új kalandokat!

Saját véleményem:
Minden zsánerben vannak olyan szerzők, akiknek a neve garanciaként szolgál - a történelmi romantikusok között számomra ilyen Sarah MacLean. Elég meglátnom a nevét, és tudom, hogy mindent megkapok, amire vágyom: szenvedélyt, humort, pergő cselekményt.

"Az éjszaka mindig is vonzotta. A zárt ajtók. Az akadályok. A lehetetlen."

A Lepke és Láng amellett, hogy magában hordozza a tipikus SM jegyeket, másabb, mint a szerző korábban megjelent művei. Sokkalta szövevényesebb és baljóslatúbb. Nem véletlenül, ugyanis ezúttal nem csak az arisztokrácia színes-díszes-illatos forgatagában fordulnak meg szereplőink, hanem London alvilági részein is.
A sorozat alapját Marwick hercegének három fattya képezi. Mindannyian ugyanazon a napon, órában, percben születtek, de más-más anyától. "Az egyik egy előkelő kurtizántól. A másik egy varrónőtől. A harmadik egy hadiözvegytől." Csakhogy ugyanazon a napon, órában és percben született egy negyedik csecsemő is, akinek a herceg felesége adott életet. És bár a gyermek apja nem Marwick volt, ő mégis készen állt rá, hogy saját örököseként elismerje. Igen ám, de a gyermek lány lett... 
A négy tökéletlen örökös közül azonban egynek némi csalás árán megadatott, hogy tovább vihesse a család nevét, ezzel megörökölve a vagyont és címet, amit apjuk undorító tettei mocskolnak. Épp ezért a négy testvér alkut kötött egymással, megfogadták, hogy nem nemzenek örököst, így bosszulván meg az öreg herceg aljasságát. 
Ez az alku pedig nagyon fontos részét képezi A Lepke és a Lángnak, tekintve, hogy Ewan, Marwick újdonsült hercege sok-sok évnyi remete lét után visszatér a városba, és bált rendez, hogy megtalálja menyasszonyát. 
Voltaképp innen indul a történet. Mostohafivérei, a Gazfickók alvilági banda fejei (Devil és Whit) arra készülnek, hogy a bálra beosonva figyelmeztessék Ewant korábbi szabályaikra. Ám nem számolnak Felicity Faircloth-szal, a kissé furcsa vénkisasszonnyal, akinek minden vágya szerelemből házasodni és visszakerülni az angliai elit sekélyes és hazugságokkal teli világába. Felicity először a bálon fut össze a lopakodó Devillel, majd szobája sötétjében, miután a lány elköveti azt a végzetes hibát, hogy egykori barátainak azt füllenti, Marwick hercege eljegyezte. Sorsukat azonban egy alku pecsételi meg végleg.

Ahogy láthatjátok, valóban rendkívül szövevényes történetről van szó. Adott egy, a társadalomból kitaszított vénkisasszony, aki előszeretettel tör fel zárakat, és egy testvér trió, akik tökéletes eszközként tekintenek szerencsétlen lányra játszmájukban. Ezt nehezíti egy alku, a múlt és a jelen családi drámái (mindkét oldalról), és a szenvedély, ami minden józan ész ellenére szikrát kap, és olyan heves lángra lobban, hogy abba még az ördög szíve is felolvad. Merthogy a regény férfi főszereplője, az alvilág királya, Devil maga a sötétség. Veszélyes alak, az egész lényéből sugárzik a veszedelem. Olyan fickó, akivel senki sem szeretne összetűzésbe keveredni. És persze mindemellett veszélyesen vonzó is. Felicity pedig tökéletes partner mellé. 
Szeretem, hogy Sarah MacLean mindig különleges hősnőkkel dolgozik, olyanokkal, akik meg tudják élni a nőiességüket, de mégis bátrak, és valamilyen formában koruk lázadó szellemei is. Ettől várnak igazán hús-vérré a szememben.
 
A Lepke és a Láng lebilincselő regény, tele sötét titkokkal, amik mind-mind arra várnak, hogy az olvasó kiderítse őket. Az egész sztori rettentően szövevényes (oké, néhol kicsit mesterkélt is), ezek a szerteágazó szálak pedig külön-külön és egybefonódva is rengeteg izgalommal szolgálnak. Olyannyira, hogy én magam például le sem bírtam tenni a könyvet. Hiába folyt ki a szemem, egyszerűen muszáj volt még többet és többet kapnom. Nem is tudom, olvastam-e már ennyire baljós hangulatú, jól felépített, adrenalinnal, szenvedéllyel és humorral dúsított történetet ebben a zsánerben, mint ez. Imádtam a Devilt körbelengő vészjósló hangulatot, Felicity karakánságát, a kettejük közt munkáló kémiát, valamint a fergeteges párbeszédeiket. Illetve ugyanezt mondhatnám a Warwick tesók kapcsolatáról is, ami csupa tűz, harag, düh, bosszú és ármánykodás. Épp ezért nagyon bízom benne, hogy mielőbb megkapjuk a folytatásokat - és, hogyha választani kell (gyorsaságban) e között a sorozat, és A szerencsejáték szabályai között, akkor errefelé billen a mérleg nyelve. Tűkön ülve várom!


Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Devil, Felicity
Kedvenc jelenet: nem tudok választani, az egész regény nagy kedvenc
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: A Keményöklű Gazfickók #1, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Szeretitek a “kosztümös románcokat”? Akkor ez a játék nem fog gondot okozni, mert blogturnénk minden állomásán egy-egy történelmi romantikus történet fülszövegéből találhattok részletet. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét és szerzőjének nevét, amelynek fülszövegéből idéztünk.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.”




Nézzetek be a többi állomásra is

12/11 Betonka szerint a világ…
12/12 Angelika blogja
12/13 Hagyjatok! Olvasok! - extra
12/15 Olvasónapló
12/17 Dreamworld - Idézetek
12/20 Dreamworld
12/23 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése