2021. július 27., kedd

Blogturné extra - A vaskirály


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban ismét megjelent Julie Kagawa méltán népszerű sorozatának, a Vastündéreknek első kötete ezúttal új, modern külsővel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják A vaskirály titkokkal és izgalmakkal teli történetét, mely egészen a tündérek birodalmáig repíti olvasóját.




Ismerd meg a szereplőket!


Meghan Chase


Nem:
Szemszín: kék
Haj: fehéres szőke
Faj: félig ember-félig tündér

Személyiség:
Makacs, de bátor lány, aki halált megvető merészséggel vág bele lehetetlennek tűnő feladatokba. Éles esze van, emellett nagyon kedves, szeretetteljes, hűséges típus.

Megjelenés:
Karcsú, kecses, energetikus testalkat, nagy kék szemekkel, hosszú, vékony szálú fehéres-szőke hajjal. Sohasohaföldön hegyes, tündérfülei vannak, arccsontja éles.

Idézet:
"A nevem Meghan Chase.
Nem egészen huszonnégy óra múlva tizenhat éves leszek.
Bűbájos tizenhat. Milyen varázsosan hangzik. Tizenhat évesen a lányok állítólag királykisasszonyok lesznek, szerelembe esnek, bálba járnak, szalagavatókra, meg ilyesmi. Se szeri, se száma az elbeszéléseknek, daloknak, verseknek erről a csodálatos korról, mikor a lány rátalál az igaz szerelemre, minden csillag neki fénylik, és a nyalka királyfi belovagol vele a naplementébe.
Egy percig se hittem, hogy nekem is ez a sorsom."

"Amióta Puckkal beléptem a szekrénybe, nem láttam magamat. Tudtam, hogy a ruhám mocskos, izzadságfoltos, cafatokra szaggatták az ágak, a tüskék, a karmok. Nyakamtól lefelé pont olyan voltam, amilyenre számítottam: mint egy csavargó, aki napok óta csatangol a vadonban, és egyszer sem fürdött.
De az arcomra nem ismertem rá.
Mármint tudtam, hogy én vagyok az. A tükörkép ajka megmozdult, amikor az enyém, hunyorgott, amikor én hunyorogtam. De a bőröm halványabb volt, arccsontjaim élesebbek, a szemem pedig óriásinak látszott, mint egy őzé a reflektorfényben. És csapzott, kusza hajamon át, ahol tegnap még nem volt semmi, két hosszú, hegyes fül meredezett fejem két oldalán."


Robin Goofellow alias Puck


Nem: férfi
Szemszín: zöld
Haj: vörös
Faj: tündér

Személyiség:
Puck vicces, huncut, laza, ámde hűséges, szerethető és kedves tündér. Olykor kissé idegesítő, imád borsot törni mások orra alá, ugyanakkor hű barát. Meghant élete árán is védelmezi. Van egy holló alakja is.

Megjelenés:
Élénk, tüsis haja van, nyurga, ugyanakkor izmos testalkatú. Smaragdzöld szeme mindig rejtélyesen csillog. A megjelenése játékosságot sugároz.

Idézet:
"Robbie nyurga és magas; rongyos farmer volt rajta és ócska póló, csak állt és nézte sápadt képemet, aztán megint kitört belőle a röhögés. Tüskés vörös haja a homlokára lapult, a holmija rátapadt, kihangsúlyozva vékony, csontos alakját, mintha a végtagjai nem volnának egész pontosan beillesztve. Bőrig ázott, gallyak, levelek meg sár lepte, de ez láthatólag nem zavarta. Mint sok egyéb sem."

"Robbie megváltozott. Vadász-zöld nadrág és vastag, barna zubbony került a farmer meg az ócska póló helyébe. A lábát nem láttam jól a párában, de mintha puha bőrcsizmára cserélte volna a tornacsukát. Arca szikárabb, keményebb volt, éles szegletekkel, erős vonásokkal. Fényes, gesztenyeszín hajával, zöld szemével vigyori rókára emlékeztetett.
De a legfeltűnőbb különbség a füle volt. Vékony, hegyes fülek meredtek ki a fejéből, mint… hát igen, mint valami pajkos tündéré. És ebben a pillanatban Robbie-nak eltűnt minden nyoma. A fiú, akit szinte egész életemben ismertem, mintha sosem létezett volna, és csak Puck maradt a helyében."


Kacor


Nem: hím
Szemszín: aranysárga
Szőr: szürke
Faj: Caith Sith

Személyiség:
Bölcs és titokzatos jellem, aki gyakorta válik köddé bármiféle figyelmeztetés nélkül. Nehéz rajta kiigazodni, de mindig jókor érkezik, ha megmentésről van szó. Mentorként/segítőként meglehetősen türelmetlen, néha fellengzős, ugyanakkor nagytudású és segítőkész. Mindezen tulajdonságainak hála rengeteg adósa van, amit ügyesen kamatoztat.

Megjelenés:
Nagy termetű macska, hosszú, szürke szőrrel, hatalmas szemekkel. Meghan szerint kissé duci, leginkább egy nagy perzsa cicához hasonlít.

Idézet:
"Szinte az orrom előtt, alig egy méterre tányérnagyságú szempár bukkant fel a semmiből, és én egy irdatlan szürke macska képébe bámultam.
– Hát tessék – dorombolt, és rám vetette lusta sárga pillantását. Szőre hosszú volt és selymes, tökéletesen beleolvadt a környezetébe. – Most már látsz?
– Macska vagy… – dadogtam bután, és esküdni mernék, hogy megemelte a szemöldökét. – A szó legnyersebb értelmében alighanem annak nevezhetsz. – A macska felállt, felpúpozta a hátát, majd leült, és farkát a lába köré kanyarította. Most, hogy kicsit megnyugodtam, rájöttem, hogy a macska hím. – Mások Cait Sithnek, Kacorkirálynak, Ördög Fattyának neveztek, de mivel ez mind ugyanazt a jelentést fedi, az általad használt kifejezés elfogadható."


Ashallyn 'darkmyr Tallyn alias Ash


Nem: férfi
Szemszín: ezüst
Haj: fekete
Faj: tündér

Személyiség:
Ridegnek és kíméletlennek tűnik a külső szemlélő számára, de valójában van egy gyengédebb oldala is. Imád vadászni. Mindemellett hűséges típus.

Megjelenés:
Feltánően jóképű herceg, magas arccsonttal, sötét, göndör hajjal és ezüstös, rideg tekintettel. Karcsú, magas és izmos, hegyes füle van.

Idézet:
"A lovas magas volt és karcsú, öltözéke ezüst és fekete. Sötét köpeny lebegett a válláról. Az esőn át épp csak megpillantottam az arcát: fiatal volt, sápadt, döbbenetesen jóképű… és egyenesen rám meredt. A gyomrom meglódult, bennem rekedt a lélegzet."

"A harmadik főúr, mögöttük, szintén fekete és ezüst öltözetet hordott. Akárcsak az első kettő, ő is kardot viselt, mely kényelmesen nyugodott a csípőjén, arcvonásai arisztokratára vallottak. De az első kettővel ellentétben ő közömbösnek látszott, szinte mintha untatná az esemény. Holdfényt tükröző szeme villogott, mint két ezüst pénzdarab."

"Közelről még szebb volt, arccsontja széles, kusza, fekete haja a szemére hullott. Áruló kezem bizsergett, legszívesebben beletúrtam volna azokba a fürtökbe. "


Oberon


Nem: férfi
Szemszín: borostyán zöld
Haj: ezüst
Faj: tündér (király)

Személyiség:
Rangjából adódóan kimért, rideg, arrogáns, ugyanakkor magabiztos. Tekintélyes uralkodó, alattvalói félik. Lányával a megszokottnál engedékenyebb, de ha a biztonságáról és épségéről van szó, épp olyan kemény vele is, mint bárki mással.

Megjelenés:
Magas, karcsú férfi, derékig érő hajjal. Szarvkoronát visel.

Idézet:
"A gyülekezet közepén kettős trón állt, mintha az erdő talajából nőtt volna ki, két oldalán egy-egy egyenruhás kentaur. Az egyik trónus üres volt, csak egyik karfáján ült egy holló, kalitkában. A nagy fekete madár károgott, szárnyával csapkodott börtönében, gyöngyszeme zölden fénylett. A baloldali trónuson azonban…
…Oberon király ült, mert csakis annak vélhettem, ujjait egymásnak támasztotta, és tekintetét a tömegre függesztette. Akárcsak a tündér-arisztokraták, ő is magas volt és karcsú, ezüst haja a derekáig omlott, szeme akár a zöld jég. Fején a szarv-korona hosszú árnyékot vetett az udvarra, mint két markoló karom. Erőt sugárzott, akár a nyári vihar."




Nyereményjáték


Mostani játékunk során közismert tündéreket keresünk. Minden állomáson találtok egy betűhalmazt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakva kitalálni, mi az állomáson szereplő tündér neve, majd beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


RANDAC




Nézzetek be a többi állomásra is

07/16 Readinspo - Borítómustra
07/18 Csak olvass!
07/19 Sorok Között
07/20 Fanni’s Library - Idézetek
07/22 Fanni’s Library
07/23 Kelly & Lupi olvas - Interjúfordítás
07/24 Readinspo
07/26 Sorok Között - Trailerek
07/27 Dreamworld - Ismerd meg a szereplőket
07/28 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése