2021. július 12., hétfő

Vi Keeland - Hívatlan vendég

 
Vi Keeland: Hívatlan vendég
 
Kiadó: Álomgyár
ISBN: 9789635700851
Oldalszám: 396 oldal
Fordító: Márton Andrea

Fülszöveg:
Hudson Rothschildot egy esküvőn ismertem meg; a város egyik legmenőbb helyszínére szólt a váratlanul érkezett meghívó. Hudson volt az egyik násznagy, és biztos, hogy a legdögösebb pasi, akit valaha láttam. Felkért táncolni, és működött a kémia. Nagyon egymásra találtunk, és iszonyatosan jól éreztem magam a társaságában. Azonban amikor Hudson rájött, hogy nem az vagyok, akinek mondtam magam, egy csapásra véget ért a móka.
Ugyanis nem én voltam a meghívott, hanem a volt lakótársam, aki lelépett az éjszaka közepén, és nagylelkűen otthagyta nekem az érvénytelen lakbércsekkjeit. Azt gondoltam, tartozik annyival, hogy a nevében részt vehetek egy puccos bulin.
Amint lelepleztek, nem tudtam elég gyorsan elszelelni. Ahogy az ajtó felé rohantam, felkaptam néhány üveg drága pezsgőt az asztalokról, miközben a jóképű, dühös násznagy a nyomomban volt. Odakint beugrottam egy taxiba. Ahogy elindult, a szívem vadul vert, de megúsztam a kalandot.
Legalábbis azt hittem, mígnem rájöttem, hogy a mobilomat otthagytam az asztalon.
Vajon ki találta meg?
A New York Times bestsellerszerző, Vi Keeland a tőle megszokott pikantériával és fergeteges humorral meséli el egy nem mindennapi románc történetét, ahol az őrületes megismerkedés csak a jéghegy csúcsa. A regény #1 Wall Street Journal és USA Today bestseller lett, és felkerült az Amazon legkelendőbb könyveinek listájára.

Saját véleményem:
Vi Keeland történetei mindig kikapcsolnak és feltöltenek, ezért előszeretettel nyúlok hozzájuk, ha épp valami üdítő olvasmányra vágyok. A Hívatlan vendég esetében azonban jóval gyarlóbb indokaim is akadtak, nevezetesen a borítón látható srác, aki nem más, mint a kedvenc instaboyom. Nick Bateman piszkosul helyes pofija mellé viszont egy fergeteges fülszöveg is társult, mely a maga szeleburdiságával egyből levett a lábamról, egyszersmind meggyőzött arról, hogy bizony megint egy ízig-vérig Vi Keeland regénnyel lesz dolgom. Már csak azért is, mert már-már a szerző védjegyének mondható a mókás nyitány, valamint a humor és szenvedély elegyítése.

"– Az élet zűrös. Tudod, mikor nem az? Amikor nem éled az életed, amikor csak sodródsz az árral."

Hudson és Stella először a srác húgának esküvőjén találkoznak, ahova a lány hívatlanul állít be - pontosabban lenyúlja az őt bajban hagyó exlakótársától annak puccos esküvő meghívóját -, majd egészen másvalakinek adja ki magát, mint aki valójában. Különleges, szagok iránti érzékenységével hamar felhívja magára a jóképű násznagy figyelmét, s a dolgok egészen addig jól is haladnak köztük, míg Hudson aljas módon le nem leplezi Stellát. A szerencsétlen véletlennek köszönhetően a meghívó eredeti tulajdonosa ugyanis nem más, mint a férfi volt alkalmazottja.
Stella kínos menekülését követően a páros útjai folyton-folyvást keresztezik egymást, a saját vállalkozáson ügyködő parfümőr lány pedig hirtelen barátra lel a menyasszony személyében, majd ezt követően üzlettársra Hudsonben. Utóbbival való kapcsolata azonban nem alakul döccenőmentesen, szerencsétlen véletlen sora ver éket kettejük közé, s készteti hátrálásra a férfit.
Ebből kifolyólag a Hívatlan vendég kilóg a romantikus-erotikus történetek sokaságából, a páros között kibontakozó románc inkább slowburn kategóriába sorolható. A kémia ugyan mindvégig jelen van, Stella és Hudson között pattognak a szikrák, mégis magára a beteljesedésre meglehetősen sokat kell várni. Ez azonban csak növeli a kötet élvezeti értékét, teret enged az érzelmek valós kibontakozásának, miközben remek karaktertörténeteket tár az olvasó elé.

"Te nem olyan nő vagy, akinek szüksége van egy férfira. Olyan nő vagy, akire egy férfinak van szüksége."

Stella remek hősnő, erős, bátor, független nő, aki pontosan tudja, mit akar elérni az életben, és ezért mindent meg is tesz. Legfőbb álma, hogy saját vállalkozásba kezdjen, s felvirágoztassa azt, ami igazán példaértékű. Néha ugyan bajba keveredik, a szerencsétlenséget mágnesként vonzza, mégis szerethető. Az általa behozott parfümőr szál, a naplók iránti szenvedélyével karöltve igazán különlegessé teszik mind őt magát, mind a történetet. (Számomra kifejezetten érdekes volt olvasni, hogyan is működik ez a parfümőrség, mi inspirálja, hajtja a szakma képviselőit, hogyan alkotnak új vagy éppen egyedi illatokat.)
Hudson személyében pedig egy ízig-vérig férfit kapunk, aki múltbéli sérelmei miatt megfontolt, óvatos típus. Legfőbb jellemzője, hogy nem tolerálja a hazugságot, és ha ilyesmit tapasztal, azt viszont meg is bosszulja... ez pedig rengeteg bonyodalmat és helyzetkomikumot szül közte és Stella között. De természetesen a hangsúlyos szerepet kapó mellékszereplők is jócskán gondoskodnak az arcizmok átmozgatásáról.

A Hívatlan vendég szórakoztató, szexi és szerethető történet, melynek középpontjában a zűr áll. Az apróbb hibái ellenére én végtelenül élveztem, kikapcsolt és ellazított, tetszett a kapcsolat lassabb dinamikája, különleges elemei és felépítése. Vi Keelandben egyszerűen lehetetlenség csalódni, ha az ember minőségi szórakozásra vágyik, elég leemelni a polcról valamelyik könyvét.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Stella és Hudson
Kedvenc jelenet: az orrütés
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése