2021. július 13., kedd

C. S. Pacat - A rab herceg


Mi történik, ha egy trónörököst elküldenek ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez? Nos, kiderül ebből a cselszövésekkel, ármánykodással és politikai intrikákkal teli LMBT+ fantasyból! Tartsatok bloggereinkkel a legújabb Zafír pöttyös regény blogturnéján, és ismerkedjetek meg Laurent herceggel, illetve a fogságba ejtett trónörökössel, Damennel. A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A rab herceg egy példányát!

 
C. S. Pacat: A rab herceg
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635613441
Oldalszám: 280 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
„Ez ​itt Vere. Kéjsóvár és dekadens. A mézédes méreg földje.”
Damen népének hős harcosa, és Akielos trónjának jogos örököse. Ám amikor féltestvére magához ragadja a hatalmat, Damen fogságba esik, megfosztják az identitásától, és elküldik ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez.
Új gazdája, Laurent herceg gyönyörű, manipulatív és halálos – a verei királyi udvar legrosszabb oldalát testesíti meg. Az ottani életveszélyes politikai cselszövések közepette azonban semmi sem az, aminek látszik. Így amikor Damen a verei trónért folytatott harc kereszttüzében találja magát, kénytelen összefogni Laurent-nal, hogy életben maradjon, és megmentse a hazáját.
Damen számára csak egy szabály létezik: soha, de soha nem szabad felfednie a személyazonosságát. Hiszen pont arra az emberre van szüksége, akinek a legtöbb oka van rá, hogy mindenkinél jobban gyűlölje őt…
Ármány, intrika és bizarr társadalmak.
Utoljára a Trónok harcában láttuk ilyen plasztikusan beteg lelkek aljasságát, a gátlástalan hatalomvágyat és torz személyiségek tobzódását, ahol tort ül a gonosz.
Hagyd, hogy elképesszen!

Saját véleményem:
Sok évvel korábban akadtam rá A rab hercegre, ami annak ellenére felkeltette a kíváncsiságomat, hogy - néhány beszédes fanartot leszámítva - nem túl sokat tudtam róla. Egyetlen dologgal azonban már akkor is tisztában voltam: a brutalitásával. Ennek ellenére, amikor elkezdtem olvasni, meglepett, mennyire nyers, állatias és beteg történet is ez. Épp ezért már most szeretném leszögezni, hogy C.S. Pacat trilógiája nem való mindenkinek, ha finomabb lelkű olvasó vagy, netán kiskorú, keress inkább mást, mert Vere-ben nincs helye finomkodásnak.

"– Van ebben az udvarban valaki, aki nem az ellenségem?
– Ha rajtam múlik, akkor nincs – válaszolta Laurent."

A sorozat középpontjában két, egymással rivalizáló birodalom, és annak hercegei állnak. Akielos és Vere bár látszólagos békében él, a közelmúltban lezajlott háborújuk begyógyíthatatlan, egyszersmind megbocsáthatatlan sebeket hagyott hátra: herceg ölt herceget, a verei trón pedig uralkodó nélkül maradt.
Évekkel később, amikor az akielosi király is életét veszti, a trónörökös elfogatja öccsét, s ágyas rabszolgaként a verei Hercegnek küldi ajándékul. Damianos herceg megláncolva, valódi személyiségétől és szabadságától megfosztva, Damenként érkezik az ellenséges birodalomba, ahol hamar rájön, hogy csak akkor van esélye a túlélésre és a szökésre, ha engedelmeskedik. Ám újdonsült gazdája, Laurent herceg szíve legmélyéből megvet mindent és mindenkit, aki Akielosból származik, így Dament sem kíméli. Ellenséget lát a pimasz barbárban, ráadásul az a látszólagos engedelmesség dacára sem fél szembeszállni vele. Damen életét egyedül a Kormányzó szava menti meg, aki még tíz hónapig a Herceg gyámjaként Vere leghatalmasabb emberének számít. 

A C. S. Pacat által megálmodott világ és történet rettentően brutális, sok esetben beteg és gyomorforgató, mégis zseniális. Akielos és Vere olyan, mint az ókori görög- és a római birodalom, ennek jelei pedig több ponton is megfigyelhetőek, kezdve az emberek ruházkodásától, a testiség megélésén át, egészen a politikájukig. De számtalan más aspektusban is fedezhetünk fel történelmi hasonlóságokat.
A regényt egyébként Damen szemszögéből követhetjük végig, így vele együtt csodálkozhatunk rá a verei udvari életre és szokásokra, melyek között akad jó pár szokatlan is. Vere a kéjvágyáról híres: a nemesek nemi erőszak viadalokat rendeznek palotáikban, élvezetüket lelik ágyas rabszolgáik nyilvános kielégítésében, akik között gyermekek épp úgy akadnak, mint felnőttek... S mind közül a legfontosabb:  Vere-ben mindenki azonos nemű partnerrel hál, aki másként cselekszik, azt kinézik - egyedül az alacsonyabb réteg számára engedélyezett efféle gyalázat.
Ebbe a világba csöppen tehát az akielosi herceg, mint Laurent ágyasa. Megérkezése pillanatától kezdve Damen számára minden nap valóságos küzdelmet jelent, hol erénye, hol élete a tét, ám mindez eltörpülni látszik a szemei előtt kibontakozó intrika és ármánykodás mellett, melynek hamar ő maga is főszereplőjévé válik. A Kormányzó és Laurent között ellentétek feszülnek, játszmájukban pedig nem kisebb a tét, mint Vere koronája, míg Damenben mind a ketten a másik bosszantásának eszközét látják. 

Damen szerethető narratíva, erős, nyers és őszinte, olyan, aki a fejével gondolkodik, és fontos számára a népe. Hamar felismeri, hogy a túlélés záloga az engedelmesség, így mindig csak addig feszíti a húrt, amíg az nem jelent halálos fenyegetést számára, s minden pillanatot megragad arra, hogy feltérképezze az ellenség birodalmát. Jó taktikus, igazi katona,nem kenyere a játszmázás, politizitálás, mindössze arra vágyik, hogy kiszabadítsa a fogságban lévő akielosiakat, s hazatérve lesöpörje áruló bátyját a trónról. 
Mindennek dacára mégsem ő az, aki ellopja a showt, hanem Laurent, a verei, pökhendi herceg. Az ő karaktere rettentően karizmatikus, hiába tűnik egy valódi frigid szemétládának, lehetetlenség nem kedvelni. Tipikus hidegvérű szociopata, aki mindig egy lépéssel a többi ember előtt jár, s láthatóan rengeteg múltbéli lelki és mentális sérülése van. 
A hercegek közti kapcsolat különleges, slowburn és dark romance kategória. A megvetés ellenére Damenben korábban ébrednek érzések, míg Laurent népétől eltérően semmilyen jelét nem mutatja kéjvágynak, gyűlöletnek annál inkább, s ha teheti, előbb közel engedi magához rabszolgáját, majd fájdalmasan lecsap rá - újra és újra. 

Mindent egybevetve úgy vélem, A rab herceg inkább egyfajta alapozó kötet, mely bevezeti olvasójátt ebbe a beteg és torz világba, miközben megágyaz egy múlton és jelenen átívelő viszálynak birodalmakon kívül és belül. Fülledt, nyers erotikával átitatott regény ez, olyan, ami egyszerre gyomorforgató, sokkoló és lebilincselő. 
Hangozzék bármennyire furán is, a Trónok harcán szocializálódott énem eszméletlenül rajongott érte, kevesebb, mint fél nap alatt felfaltam az egészet. Mégsem nem ajánlom mindenkinek, csak és kizárólag azoknak, akik szeretitek a rázós, érzelmileg is kemény történeteket, melyben az erotika eszköz, míg a politika  és hatalomvágy átsző mindent.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Laurent, Damen
Kedvenc jelenet: a tárgyalás és az azt követő részek
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: A rab herceg
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Nyereményjátékunkban ezúttal azt tesszük próbára, mennyire ismeritek az olyan Zafír pöttyös könyveket, mint amilyen A rab herceg is! Minden állomáson találni fogtok egy fülszövegrészletet, és ki kell találnotok, hogy melyik könyvhöz tartozik! A könyv címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“Minden akkor kezdődött, amikor fertőzött denevérek megharaptak egy csapat embert, és létrejöttek a ma vámpíroknak hívott lények.”




Nézzetek be a többi állomásra is

07/01 Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra
07/03 Dreamworld - Kedvcsináló idézetek
07/05 Utószó - Fan Artok
07/07 Utószó
07/09 Sorok között
07/11 Readinspo
07/13 Dreamworld
07/15 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése