2021. november 14., vasárnap

Teagan Hunter - I Wanna Text Up

 

A Könyvmolyképző Kiadó immár a második, üzenetekkel és humorral teli Teagan Hunter regénnyel örvendezteti meg a romkomok rajongóit. A Kattanj rám lapjain az első kötet hősnőjének legjobb barátnője és ex-fiúja között szövődik szerelem miután lakótársakká válnak.
 
 
Teagan Hunter: I Wanna Text Up - Kattanj rám!
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635618019
Oldalszám: 288 oldal
Fordító: Szarvas Szilvia

Fülszöveg:
A lakótársam… és a legjobb barátnőm exe.
Amikor kitettem a lakótársat keresek-hirdetést, legkevésbé őrá számítottam jelöltként. Ő az utolsó ember a világon, akivel önszántamból összeköltöznék.
Mégis lakótársak lettünk. Biztos menni fog kínos jelenetek nélkül, részemről azon leszek. Szó sincs a minden egyes véletlen érintéssel erősödő vágyról, nem önt el melegség, amikor fordítva veszi fel azt a hülye baseballsapkát, és eszünkbe sem jut flörtölgetős SMS-partikat csapni.
Nem kezdhetek ki Caleb Millsszel, hiszen a legjobb barátnőm exe. Ilyet nem szabad tenni. Ugye? Delia és Zach története után Caleb és Zoe derűs és pikáns történetébe is megéri belefeledkezni.

Saját véleményem:
A sorozat első, ámde önállóan is olvasható kötete egy végtelenül szórakoztató, könnyen fogyasztható románcnak bizonyult, ami akkoriban levakarhatatlan vigyort csalt az arcomra. Éppen ezért a Kattanj rám!-tól (ami ugyancsak megállja a helyét önállóan) is valami hasonló élményt vártam.

"Caleb Mills dögös.
Caleb Mills baseballsapkában: még dögösebb.
Caleb Mills, ahogy baseballedzést tart: szűzanyám, új bugyi kell!"

Félretárcsázás helyett ezúttal egy lakótárskereső hirdetés indítja el a lavinát. Miután Delia kiköltözik a Zoe-val közös albérletükből, utóbbi úgy dönt, nem hagyja depresszióba süppedni magát, nyomban új lakótársat keres. Kissé kattant hirdetésére egyből jelentkezik is egy srác, akivel kapcsolatban minden túl tökéletesnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen... egészen addig, míg ki nem derül, hogy Delia exéről, Calebről van szó. És bár az egyezményes csajkódex kimondja: sosem randizunk a legjobb barátnőnk exével, még akkor sem, ha szuper dögös, és jó dumája van, azért egy lakótársi kapcsolat belefér. Vagy mégsem?
 
Az előző kötet főszereplőpárosához hasonlóan Caleb és Zoe kapcsolata is rettentően humoros, játékos viszonnyal kecsegteti az olvasót, melyben fontos szerepet játszanak a flörtölős-szarkasztikus hangvételű üzenetváltások. Olyannyira, hogy a regény voltaképp párbeszéd- és üzenetközpontú, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy nagyon gyorsan lehet vele haladni, valósággal peregnek a lapok.
Teagan Hunter pedig jól bevált recepttel dolgozik: végy egy cuki történetet, öntsd nyakon jó sok humorral, adj hozzá egy imádnivaló kisállatot (ebben az esetben cicát), meg egy menő srácot, aki titkon vérbeli kocka, és állítsd szembe egy nagyszájú hősnővel, aki a légarcpirítóbb üzenet láttán is képes felvenni a kesztyűt és visszavágni. A Kattanj rám! tehát egyszerű, mégis nagyszerű történet, hisz annak dacára, hogy a karakterek és a párbeszédek kidolgozatlanok, van egyfajta sodró bája az egésznek. Tipikus romkom, ami nem akar többnek látszani annál, mint ami.
Ha nagy drámákra, mélyenszántó gondolatokra, vagy festői leírásokra vágysz, akkor ez nem a te könyved lesz. Ellenben, ha élvezed a játékos, könnyed regényeket, melyeknek pusztán az olvasó szórakoztatása a célja, akkor nagyon is ajánlom. A baseball játékos, cuki cicatulajdonos ex és a művészeti hajlammal rendelkező, talpraesett lány lakótárs románca minden ízében szerethető és nevettető. Én félelmetesen jókat röhögtem rajtuk, sokszor még a könnyem is kicsordult. Szívből ajánlom.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Zoe, Caleb, Delia, Zach
Kedvenc jelenet: az üzenetváltásokat egytől egyig imádtam
Negatívum: kidolgozatlan
Borító: 5/5
Sorozat: Légy merész #2, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani blogturnénk állomásain azok lesznek előnyben, akiknek ismerős Teagan Hunter előző, Let’s Get Textual - Légy merész című regénye. A feladat minden kérdésre helyes és pontos választ megadni a rafflecopter megfelelő sorában.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Milyen ’bűncselekmény’ szerepel a könyvben?




Nézzetek be a többi állomásra is

11/08 Angelika blogja
11/10 Dreamworld - Idézetek
11/12 Dreamworld
11/14 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése