2023. június 5., hétfő

Blogturné extra - Davenport család


A Davenport család egy hamisítatlan történelmi romantikus regény, mely négy lány életét követi nyomon a 20. század eleji Amerikában, akiknek nemcsak a fiatalok mindennapi problémáival kell megküzdeniük, de a bőrszínűk miatti megbélyezéssel is. Tarts bloggereinkkel a Davenport család turnéján, és ha velünk játszol, egy példány is a tiéd lehet a regényből!




Kedvcsináló idézetek


"John tárgyilagos megfigyelése a legmeginghatatlanabb szerelmet ébresztette benne, bár akkor még túl fiatal volt, hogy tudja, minek nevezze ezt az érzést.
Most már tudta, minek nevezze: bajnak."

"– Ó, mellesleg – kezdte Ruby – csak én képzeltem, vagy Helen valóban nyakig gépzsírosan jött ki múltkor a garázsból? – kérdezte, és elfojtott egy nevetést.
Olivia a szemét forgatta. Húga elszántan próbálta elvadítani a kérőket maga mellől.
– Lehetne sokkal óvatosabb. Ha a papa meglátja, rohamot kap."

"– Drágám, nem tudunk mindent irányítani. Néha elragadnak minket az érzések, és nem engednek el."

"– Az emberek nem értik, hogy a szüleim közötti szerelem ugyanolyan igazi, mint amit bárki más érez. Mások árulásnak tekintik. A szüleim közel tartottak minket magukhoz, amíg csak lehetett. Akárcsak a barátodat, Oliviát. Annyi különbséggel, hogy nekünk akkoriban nem volt pénzünk, hogy megvédjen minket a legrosszabbtól. De ott voltunk egymásnak."

"– Mi lenne, ha választhatna a jövőjével kapcsolatban?
– Sosem gondolkodtam rajta igazán. – Hirtelen hidegség járta át. – Öhm, én sosem… – Elhallgattatta a felismerés, hogy soha senki sem kérdezte meg, mit is akar a jövőjével kezdeni. Még saját maga sem. – Én… Bocsásson meg – mondta, és elviharzott Mr. DeWight mellett."

"– Gondolod, akad egy titkos katalógus, amelyből a szülők megfelelő férjet választanak?
– Ha van ilyen, előfizetnék rá (…)."

"– Szeretem, ha egy nő bepiszkolja a kezét. – A férfi a lány cipőjére ragadt sárra pillantott. – Vagy az ön esetében a lábát."

"Bármit is tanulok, annak nincsen gyakorlati értéke. Annyival szívesebben követném a saját érdeklődési körömet! Biztosan akad majd valaki, aki nem bánja, ha egy folyton kócos nő képtelen saját háztartást vezetni, és nem érdekli, ha segít megnyergelni a lovat, megjavítani egy tengelyt, vagy általában bekoszolja a kezét."

"Szerintem a legnehezebb, amit tehetünk, hogy eldöntjük, mi mit akarunk, és elindulunk a felé."

"– Miben lehetek a szolgálatára?
– Van egy megmentésre szoruló kisasszony.
– Feltételezem, ön az a fiatal hölgy.
– Természetesen nem, jó uram. Mi fogjuk megmenteni őt. – Helen várt.
Mr. Lawrence közelebb lépett, és halkan azt kérdezte:
– Na és sárkány vagy varázsló tartja fogja a kisasszonyunkat?
– Mindkettő – felelte Helen, és kibuggyant belőle a nevetés."

"Manapság a megnyerő modor azonban mit sem számított. Szépsége sem védte meg. Az előtte álló fiatal lányok csak a bőrszínét látták benne."

"– Pszt – sziszegte Helen. – Mrs. Milford elől bujkálok. Szerinted még beférek a ruhásszekrénybe?
– Egyáltalán nem! – vágta rá Olivia. – Nem lehet annyira rossz ez a nő – mondta, és figyelte, milyen gyorsan zihál a húga.
– Ne tévesszen meg! Az összes illemtankönyv tartalmát az oldalszámokig megjegyezte. És mindent lát."

"– Nem könnyű egyensúlyozni aközött, amit az ember akar magának, és amit a családja szán neki (...)."




Nyereményjáték


A Davenport család egy igazán izgalmas történelmi romantikus, ezért mostani játékunkban a műfaj híres képviselőit keressük. A feladat csupán annyi lesz, hogy a blogokon található szereplők alapján kitaláljátok, hogy melyik regényre gondoltunk, és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Colin, Daphne, Anthony, Simon




Nézzetek be a többi állomásra is

06/03 Utószó
06/05 Dreamworld - Idézetek
06/07 Kelly és Lupi olvas
06/09 Readinspo
06/11 Sorok között
06/13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése