2023. július 1., szombat

Kylie Scott - Twist


Kylie Scott rajongói örülhetnek, mert nemrég megjelent az író legújabb romantikus-erotikusa, amelyben Joe, a dögös csapos belép elhunyt testvére online randi fiókjába, és hamarosan egy heves levelezésben találja magát, Alexszal, aki az Államok másik felén él. Vajon keresztezik egymást az útjaik? Tartsatok velünk, hogy megtudjátok, mit gondolnak bloggereink A Csehó-sorozat második részéről, kövessétek a turné állomásait és játsszatok a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányért!
 
 
Kylie Scott: Twist - Csavar
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633991695
Oldalszám: 312 oldal
Fordító: Nagy Boldizsár

Fülszöveg:
A józan észnek esélye sem volt… 
Amikor az öccse elveszti érdeklődését az online randizás iránt, a dögös, szakállas csaposnak, Joe Collinsnak csak annyi a szándéka, hogy bejelentkezik a fiókjába, és megszünteti azt. 
Csakhogy elolvas egy üzenetet, ami a testvérének érkezett. 
Alex Parks vicces, lenyűgöző, és nagyjából pont olyan, amilyen nőre Joe vágyik – leszámítva, hogy az Államok másik felén él. Hamarosan viharos e-maileket váltanak egymással, és elmesélik egymásnak a legmélyebb, legsötétebb titkaikat… kivéve azokat, amik igazán számítanak. 
Amikor azonban Alex meglepetésszerűen meglátogatja Joe-t, mindketten rájönnek, hogy ha szerelemről van szó, mindig jobb, ha van benne egy nagy csavar.

Saját véleményem:
A romantikus-erotikus történetek kedvelőinek legnagyobb örömére, folytatódik Kylie Scott Dive Bar c. sorozata, mely a nagysikerű Stage Dive sorozat spin offja - s ahhoz hasonlóan ezek a könyvek is olvashatóak önállóan. 
A Twist egy félrevezetésen alapuló, humorral és még annál is több szenvedéllyel átitatott regény, mely címéhez hasonlóan több csavart is tartogat.


"Tudhattam volna, hogy nem szabad kockáztatnom. Mekkora hülye voltam! Maradnom kellett volna a jó szokásomnál, hogy a tévében látott pasikba zúgok bele. Sokkal biztonságosabb."

Az első és legnagyobb csavar az tulajdonképpen a történet alapja, vagyis az az átvetés, ami lehetőséget szolgáltat arra, hogy főszereplőink közelebbi ismertségbe keveredjenek. Alex és Joe az Államok két felén él, ám miután a jámborszívű, mindig háttérbe szoruló Joe ahelyett, hogy megszűntetné bátyja randioldalát, levelezésbe kezd Alexszel, az események nem várt fordulatot vesznek. A páros annyira összemelegedik neten, olyan mély tartalmú üzeneteket osztanak meg egymással, hogy amikor a személyes találkozás létrejötte előtt "Eric" eltűnik, a lány úgy dönt útra kel, meglepi a férfit. A meglepetés azonban nem teljesen úgy sikerül, mint ahogyan eltervezi, ugyanis a valódi Eric tagadja, hogy ismerné, ellentétben a nagydarab, szőrös Joe-val, aki az egész átverés mögött áll. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Alex ott ragad, s hosszabb ideig Joe segítségére szorul... a férfiéra, aki nemcsak, hogy nem az esete, de még csúnyán meg is bántotta. 
A második csavart pedig maga a szerző szolgáltatja, méghozzá a főszereplők személyiségében, ugyanis a Twistben eléggé fel vannak cserélve a szerepek. Joe a jólelkű, szerény, segítőkész, gondoskodó pasi, aki mindenkit maga elé helyezve mindig háttérbe - s legfőképp jóképű bátyja árnyékába - szorul, míg Alex a kocka, egyéjszakás kalandok, a kötöttség nélküliség kedvelője. 
Ha ezt a két csavart összeadjuk, akkor egy igazán izgalmas történet képe áll össze, ami ellentéteire alapozva rengeteg szenvedélyt, összecsapásokat és tüzes összeborulásokat, na meg némi humort ígér. Az, hogy a sztori elején Alex viszonylag huzamosabb ideig a férfi segítségére szorul, szuper lehetőséget biztosít arra, hogy megoldják a konfliktusukat, mindazonáltal éppen emiatt jó kis táptalaja a szócsörtéknek is, amiből bizony nincs hiány. Szédületes, amit ezek ketten leművelnek, s amikor mindebbe betársul Alex legjobb barátja, a nagyszájú Val is, akkor bizony kő kövön nem marad. 

Összességében a Twist egy igazán szerethető, perzselő romantikus történet. Nem akar világot megváltani, célja kizárólag az olvasó szórakoztatása, s pont emiatt működik annyira jól. Nyilván az ilyen típusú sztoriknál az olvasó pontosan tudja, hova futnak ki a szálak, ám ahhoz, hogy ez megtörténjen, hőseinknek komoly jellembeli fejlődésen kell átesnie: Joe-nak meg kell tanulnia nemet mondani, míg a lánynak az elköteleződésen kell dolgoznia. Szóval, ha szeretnétek egy, a szerzőhöz mérten minőségi, szerethető-élvezhető, romantikus-erotikus regényt, ami ebben a hőségben csavar még kicsit a fűtésen, akkor ajánlom a Twistet. 


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Joe, Val, Alex, Mal
Kedvenc jelenet: a szócsörték, Joe leteremtése
Negatívum: az átszeljük a fél világot dolog kissé életszerűtlen (de regényben elnézhető)
Borító: 5/5
Sorozat: Dive Bar #2
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Kylie Scott 8. magyarul is megjelent regényét sok rajongó várta, többek közt bloggereink, így nem volt nehéz egy, a korábbi könyvekhez kötődő játékot kieszelniük. Minden állomáson találtok egy idézetet, és rá kell jönnötök, melyik könyvből származik. A megfejtésként a könyv címét várjuk!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Egy új dalon dolgozol? – kérdezem.
– Ja – felelte, és leült velem szemben. – Az a címe, hogy „Irtó röhejes dolgokat zagyválsz össze tajt részegen”.
– Tetszik. Slágergyanúsnak hangzik.”




Nézzetek be a többi állomásra is

06/21 Dreamworld - kedvcsináló idézetek 
06/25 Hagyjatok! Olvasok! - borítómustra 
07/01 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése