2015. január 13., kedd

Tammara Webber - Between the Lines



A Könyvmolyképző Kiadó a nagy sikerű Easy után újabb sorozatot indított el Tammara Webber tollából. A Between the Lines - A sorok között című regény a tinisztárok profi, filmes világába enged betekintést, ahol Emma és Reid történetéről olvashatunk. 
Hat állomáson követhetitek a bloggerek bejegyzéseit, majd a turné végén a szokásokhoz híven, három példány vár a játék szerencsés megfejtőire.


Tammara Webber: between the Lines - A sorok közt

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633990087
Oldalszám: 371 oldal
Fordító: Komáromy Rudolf

Fülszöveg:
Reid Alexander hozzászokott, hogy megkapja, amit akar – most pedig épp legújabb szereplőtársát, Emma Pierce-et akarja. Az egész világ fölsorakozik, hogy szépen a kezére játsszon ebben, amíg a külső forgatási helyszínen a fiú két váratlan akadállyal nem kerül szembe: egy ádáz volt barátnővel meg egy szintén Emma kegyeire pályázó vetélytárssal.
Emma Pierce csak most tette meg a nagy lépést, szakított a reklámokkal és televíziós filmekkel, amelyek éveken át foglalkoztatták. Az igazi mozifilmben – a szuperdögös Reid Alexander mellett – kapott főszerep valóra vált álommal ér föl. Emma azonban titkos vágyat rejteget a szívében: egyszerűen normális lány szeretne lenni.

Saját véleményem:
Emma mindössze egyetlen dologra vágyik: arra, hogy normális, hétköznapi lányként élhesse az életét. Míg legjobb barátnője ki nem állhatja a sulit, addig ő bármit megtenne, ha hétköznapi tini módjára az iskolapadot koptathatná. Ám ehelyett reklámokban és tévés filmekben, kisebb mellékszerepek elejéig tetszeleg, apjának és mostohaanyjának köszönhetően, akik a filmek világa felé terelgetik.
Emma már épp kezdi elfogadni, hogy örökre megreked a ilyen kis volumenű szerepekben, amikor apja egy mozifilm forgatókönyvével fogadja. Noha a lánynak eleinte nem igazán fűlik hozzá a foga, miután kiderül, hogy a híres, szexi, és fiatal színész, Reid Alexander játssza a férfi főszerepet, már egészen másképpen áll a feladathoz, köszönhetően barátnője buzdításának.
Reid az évek során feltornázta magát a legnépszerűbb színészek közé. A tinilányok szinte megvadulnak érte, karrierje pedig fényesen ível felfelé. Ennek köszönhetően képes befolyásolni a producereket, és ha igazán akar valamit, azt meg is szerzi. Nincs ez másként akkor sem, amikor a válogatáson találkozik Emmával a közös próba során. Reidet egyszerűen megbabonázza a lány, aki nem csak különleges, de tehetséges is, ráadásul a kémia is működik köztük. Így hát Emma megkapja a modernkori Büszkeség és balítélet feldolgozásban a női főszerepet, és a többi színésszel együtt, három hónapra, a forgatás idejére beköltözik egy texasi szállodába, és belekóstol, milyen is a hírességek élete a kulisszák mögött.

Tammara Webber nevével az Easy kapcsán találkoztam már - ami a polcomon csücsül, olvasásra várva -, de egészen mostanáig nem volt hozzá szerencsém. Hogy mennyire volt jó választás pont ezzel a regénnyel kezdeni a közelebbi ismerkedésünket, nem tudom, ám az biztos, hogy ezek után végképp sort kerítek Lucasék sztorijára.
A Between the Lines középpontjában a film forgatása áll. Egy gyors castingot követően, a fiatal színészek megérkeznek a helyszínre, ahol ki-ki beköltözik a saját szállodai lakosztályába. 
Mivel többségük már ismeri egymást, ilyen-olyan filmeknek köszönhetően, ahol volt szerencséjük együtt játszani, így náluk gyorsan kialakul az összhang. Egyedül Emma jelent kivételt ez alól. Számára mindenki idegen, ám a csajok felkarolják, és szerethető természetének köszönhetően, ő is hamar megtalálja a közös hangot a fiúkkal, lányokkal egyaránt.

Régóta vonz a filmezés világa, és biztos, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Mindannyian rajongtunk vagy rajongunk hírességekért. Emlékszem, hogy Jonathan Rhys Meyert, hogyan próbáltuk anno levadászni Fummiékkal, és mekkora sikert jelentett egy közös fotó vagy aláírás tőle/vele. 
Ez a regény pedig megmutatta, milyennek tűnnek a rajongók a kordon túlsó oldaláról. Félre értés ne essék, eddig is tisztában voltam ezekkel a dolgokkal, de mégis más végigkövetni belülről az egész folyamatot, és látni, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint mi. Az ismertséget leszámítva semmiben sem különböznek tőlünk. Ugyanúgy megvannak a maguk problémái, jó vagy rossz tulajdonságai, csak esetleg a nyakukba szakadt hírnév, extra nyomás, kicsit jobban kiélezi ezt. És ez tök jól lejön a könyvből.
De ha már filmezés, akkor az én szemem felcsillant; úgy szerettem volna végigkövetni, miként zajlanak a felvételek! És bár egy-két rövidebb jelenetet megleshettünk, többségében mégsem a munka része éleződött ki, hanem a forgatás nélküli idő, amivel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Egyrészt sokszor untam a buli a szobában/bárban, csajozás, futás, kávézás, flörtölés ötösét, másrészt jobban belegondolva, a színészek többsége tényleg ezzel üti el az időt a valóságban is.
Ami pedig a karaktereket illeti... Én még ennyire és ilyen szinten soha életemben nem gyűlöltem férfi főszereplőt! Reid - elnézést, de jobb szó nincs rá - egy seggfej. Sorra dönti meg a csajokat - még úgy is, hogy közben Emmára hajt -, és olyan gusztustalanul viselkedik velük, hogy az hihetetlen. És van még egy dolog, ami spoileres, így nem mondhatok róla semmit, de ott végképp leírta előttem magát. Szívem szerint beutaltam volna egy Ramsey Bolton-féle wellnesshétvégére. Emma viszont egy aranyos, egyszerű, kissé naiv lány, aki nem meri megvalósítani az álmait. 
Kettejük kapcsolata inkább a testi és fizikai dolgokban testesül meg. Reid mindent elkövet, hogy megdöntse Emmát, aki viszont próbálja tartani a határokat. Ám a dolog nem áll meg itt, ugyanis ott van Brooke és Graham, akik látszólag egy párt alkotnak, mégis igencsak belekavarnak Emmáék viszonyába. Graham egy csókjával lopja be magát a lány gondolataiba, valamint a rutinná vált reggeli futásaikkal, míg Brooke-nak egész komoly múltja van Reiddel. Ez pedig igencsak összekuszál mindent. És mindezt csak méginkább bonyolítja a sok pletyka, légből kapott cikk, a paparazzók és a bulvárlapok, weboldalak cikkei.
Mindent egybevetve, a Between the Lines egy könnyed, egyszerű kis sztori, ami betekintést enged abba, miként is zajlik egy olyan film forgatása, promotálása, amiben többségében fiatalok a szereplők. Három hónapos összezártság, piával, románcokkal, félreértésekkel és meglepő titkokkal fűszerezve. A titkok egyébként hatalmasat ütnek, főként a legvégén lévő!
Utoljára pedig muszáj megemlítenem, hogy Emmáék egy modern, gimiben játszódó Büszkeség és balítélet feldolgozást forgatnak, amit annyira, de annyira szívesen elolvasnék könyvben vagy megnéznék filmben! Könyörgöm, valaki írja meg!
A könyv önállóan is megállja a helyét, viszonylag lezárt, de egy 4 részes sorozat részét képezi. Kíváncsian várom, hogyan alakul tovább a szereplők élete, hisz bőven maradtak levegőben lógó szálak.


Pontszám: 5/3,5
Kedvenc szereplő: Graham, Brooke, Emma barátnője
Kedvenc jelenet: "én még sosem" játék, valamint Graham és Emma esőben futása
Negatívum: Reid és minden, ami vele kapcsolatos
Borító: 5/4




Dreamcast


Reid és Emma:



Brooke és Graham:





Nyereményjáték


Nem egyedi eset, hogy a filmsztárok a való életben is egy párt alkotnak filmbeli partnerükkel - még ha nem is örökre szóló kapcsolatok ezek, azért némelyik éveket is kibír. 
A turné minden állomásán mutatunk egy-egy filmes fotót, nektek ki kell találnotok, kik vannak a képen. A színészek neveit várjuk a rafflecopter megfelelő sorába. 
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk!





Nézzetek be a többi állomásra is

01/07 CBooks - A folytatásokról
01/09 Deszy könyvajánlója - Büszkeség és balítélet feldolgozások
01/11 Angelika blogja - Playlist
01/13 Dreamworld - Dreamcast
01/15 Kelly Lupi olvas
01/17 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése