2015. március 23., hétfő

Garth Nix - blogturné extra


A Gabo kiadó jóvoltából március 11-én megjelent Garth Nix varázslatos könyve, ami a Sabriel címet viseli.

Sabriel történetét négy plusz egy extra állomásos turné keretein belül megismerhetitek, mi több, ha játszotok velünk, akár tiétek lehet a kiadó által felajánlott három példány egyike is.


Garth Nix: Sabriel

Kiadó GABO SFF
ISBN: 9789636899936
Oldalszám: 344 oldal
Fordító: Juhász Viktor, Békési József

Fülszöveg:
Sabriel, akit gyerekkorában küldtek Ancelstierre egyik bentlakásos iskolájába, nem sokat tud a zabolátlan mágiáról vagy a holtakról, akik a Régi Királyságban nem hajlandók halottak maradni. Utolsó tanévében azonban apjának, Abhorsennek nyoma vész, és Sabrielnek be kell lépnie a Régi Királyságba, hogy megkeresse. Hamarosan társául szegődik Mogget, a macska, akiben komisz lélek lakozik, és Harlekin, egy fiatal chartamágus. Ahogy egyre mélyebbre hatolnak a birodalomba, úgy növekszik a fenyegetés, amely a halál kapuin túlnyúlva már az élők világát veszélyezteti.
Sabrielnek szembe kell néznie végzetével egy olyan világban, ahol az élők és holtak közti határvonal néha nehezen látható – és időnként el is tűnik.
Blogturné Exta: 
Gyakran ismételt kérdések és válaszok a regénnyel és az íróval kapcsolatban


Garth Nix tényleg a valódi neved?

Igen. Szerintem azért teszik fel ezt a kérdést ennyien, mert tökéletes álnévnek hangzik egy fantasy író számára. Azonban ez az igazi nevem!


Tervezel újabb könyvet Sabrielről?

Nem látom nagy valószínűséget egy másik olyan regénynek, amiben Sabriel lenne főszereplő. Noha, visszatértem a Régi királysághoz és Ancelstierre, Clairel könyvében, de az egy másik történet, ami a „Nicholas Sayre és a lények a dobozban” után játszódik, nem sokkal Abhorsen után.


Hogyan ejted ki a Sabriel, Lirael és az Ancelstierre szavakat?

Mindig azt mondom, úgy ejted ki a neveket, ahogyan szeretnéd. Néha én is máshogy ejtem ki őket. Itt egy lista:

Sabriel: SAB-ree-ELLE vagy SAY-bree-ELLE
Lirael: LI-ray-ELLE (az angol lift szó ‘Li’ szótagjával)
Ancelstierre: AN-sell-stee-AIR
Clariel: KLA-ree-ELLE
 

Várható, hogy a Sabrielt, vagy a trilógia többi részét megfilmesítik?

Talán. Ez nem olyan dolog, amit az író irányít. Mindig érdeklődtek a könyveim után, de az érdeklődök dátumot még nem szögeztek le a film készítésére, ami nem lenne se könnyű, se olcsó. Sabriel többször is közel került ezekhez a tervekhez az elmúlt öt évben, de különböző okokból, mindig meghiúsultak az utolsó pillanatban. Tipikus dolog a filmes szakmában.
Shade gyermeke és a Királyság kulcsa sorozat szintén fel lett vetve film vagy tévésorozat adaptációnak. Szóval sosem tudhatni. Megírtam a filmes forgatókönyvet a Sabrielhez és nyitott vagyok a különböző közeledésekre.


Mi Harlekvin eredeti neve?

Nézd meg az utolsó fejezetet az Abhorsenben (ne az epilógust), amikor a Hetek megpróbálják lekötni Orannist. Harlekvin az igazi nevét használja.


A térkép az első oldalon egy térséget mutat be, több is van ebben a világban? 


Igen. Mind a két Ancelstierre világban sokkal több van (néhány másik ország feljön a Lirael és Abhorsenben) és a Régi Királyság világában is. A Régi Királyság alapvetően hatást gyakorol két másik világra is, a déli határ a Fal és az északi határ (hosszú út vezet a Clayr Gleccserig) a Gorge folyónál ér véget. 


Mit gondolsz a könyvedre épült rajongói írásokról?

Nincs problémám a rajongói írásokkal, amik a könyvemre és karaktereimre épülnek, de ha meg akarod jelentetni (máshol mint egy közösségi nem fizetős lapon), vagy eladni, akkor engedélyre van szükséged. De ha ez szimplán szórakozás és szeretsz írni, akkor nyugodtan. Csak kérlek ne küldd el nekem, mert nem fogom elolvasni.


A fordításért köszönet Toffynak!

Nyereményjáték


A könyv csupa mágiával és misztikummal teli történetet nyújt az olvasóinak. Halál és mágián kívül találkozhatunk Moggettel, aki az egyik főszereplő és egy beszélő macska.
A mostani játékban nektek a feladatotok megtalálni a mitikus lényeket, akiket elrejtettünk a különböző állomásokon.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
Nézzetek be a többi állomásra is
03/21 Insane Life - A magyar borítóról
03/23 Dreamworld - Extra állomás
03/25 Deszy könyvajánlója
03/27 Dreamworld - Térkép
03/29 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése