2020. július 1., szerda

Jégvarázs Book Tag

Mindannyian nagy szerelmesei vagyunk a Jégvarázsnak, így készültünk Nektek egy játékon kívüli Book Tag-gel is. Ha van kedvetek, töltsétek ki Ti is, és mutassátok meg Nekünk! A Book Tag elején jelöljétek meg a Blogturné Klubot, mint a Jégvarázs Book Tag indítóját, és hívjátok ki a Tag végén az ismerőseitek rá. Ajánljunk egymásnak nagyszerű könyveket!


Anna – Egy bátor, félelmet nem ismerő hősnő, aki minden helyzetben feltalálja magát

Cealena Sardothiennél (Üvegtrón) bátrabb és leleményesebb karakterrel nem sűrűn találkozni. Mindegy, milyen kutyaszorítóban találja magát, találékonyságának hála előnyére fordítja a helyzetet, vagy legalábbis úgy keveri a lapokat, hogy kedvezzenek neki.


Elza – Karakter, akinek titkolnia kell valódi személyiségét

Ahogy végiggondoltam a leírást, számtalan karakter neve villant be, köztük Alec Lightwoodé is, mégis Mulant mondanám a Fénytörésekből. Mulannak egy olyan történelmi korszakban kellett érvényesülnie katonaként, amikor nem csak, hogy nem nézték jó szemmel a női harcosokat, egyenesen tiltották is számukra ezt a tevékenységet; ezáltal a lánynak végig titokban kellett tartania valódi kilétét, főként kapitánya, Shang előtt. És akkor még az alvilágról szót sem ejtettem, ahol a tradíció még a földi létnél is nagyobb hangsúlyt kap.


Kristoff – Egy kedves, szelíd férfi karakter

Be kell vallanom, sajnos vagy sem... a rosszfiúk a gyengéim, így hát elég komolyan el kellett gondolkodnom azon, kit is írhatnék, akire az alábbi állítások igazak. Végül Will Coopernél (Slammed) kötöttem ki. A kedves, szelíd, vicces, ugyanakkor nagyon is szeretni való, romantikus Will Coopernél, akinél szebben senki sem vall szerelmet slammelve.


Hans – Gonosz, aki eleinte szerethetőnek tűnik

Sebastian Morgensternnél (Végzet ereklyéi) megfelelőbb karaktert el sem tudnék képzelni ehhez a ponthoz. Ő tipikusan az a srác, aki elsőre mindenkivel elhiteti, milyen cuki, kedves fiú, miközben  valóságos pszichopata, rothadó lélekkel... De épp ezért imádjuk őt.


Olaf – A legviccesebb jelenet, amit valaha olvastál

Rengeteg vicces árnyvadászos jelenet van, amit imádok, viszont hogy ne legyen egyhangú a tag, inkább a Csábítások és csemegék ominózus jelenetét mondanám, azt, amikor a főszereplő hölgyemény Nyúl Úrfi nevű vibrátorát játéknak nézi a kisfia, és megjelenik vele a férfilátogatók előtt. Azt egy sírva fetrengős jelenet - akárcsak az egész könyv.


Anna és Elza – Egy könyv, amiben fontos szerep jut a családi- vagy baráti kapcsolatnak

Meglepően sok könyv helyezi előtérbe a családi és/vagy baráti kapcsolatokat, gondoljunk csak az árnyvadász univerzumra vagy a Hazug csajok társaságára, én most mégis a Harry Pottert választom. Ron, Hermione és Harry barátsága a sorozat egyik alappillére, ha ők nincsenek együtt, nagyon sok dolog másként sült volna el, és valószínűleg Mr. Potter sem jutott volna túl messzire cimborái nélkül.


Arendelle – A kedvenc fantasy világod

Árnyvadász világ mindenek felett!


Legyen hó! – Egy karakter, aki képes volt maga mögött hagyni a fájó dolgokat

Sugar Legowski-Gracia - ha bármi mást írnék róla, az kemény spoiler lenne. Így inkább csak annyi: olvassátok el a Sugart.


Anna és Kristoff – Kedvenc könyves szerelmespárod

*sóhaj* ...annyi, de annyi ilyet tudnék írni... Gideon és Gwendolyn, Edward és Bella, Clary és Jace, Katy és Daemon, Rhys és Feyre, Alexia és Lord Maccon, mégis Will, Jem és az a nőszemély, akit legszívesebben bedobnék a Temzébe egy betontömbbel a lábán, valamint Alec és Magnus párosát emelem ki. Ők ugyanis azok, akiknek a kapcsolatában annyi érzelem, mélység, fájdalom és boldogság rejtőzik, amit képtelenség felülmúlni. Ők testesítik meg az örök szerelem fogalmát, és bizonyítják azt, hogy mindegy milyen hosszúra vagy éppen rövidre nyúlik valakinek az élete, ha az érzelmek valódiak, örökkön örökké kitartanak.


Elvarázsolt Erdő – Egy könyv, ami kimozdított a komfortzónádból

A Fogoly a sötétben sorozat. Olyannyira távol állnak tőlem az ilyen kaliberű történetek, hogy arra szavak sincsenek... ennek mégis adtam egy esélyt. És tudjátok, mi a legdurvább benne? Az, hogy imádtam! Nagyon mocskos, nagyon beteg, de közben egészen zseniális. A zsenialitása pedig abban rejlik, hogy a szerző nem akarja túlidealizálni a főszereplők közti kapcsolatot, épp ellenkezőleg!
Nem hiszem, hogy valaha fogok még hasonló könyvhöz nyúlni, de határozottan örülök, hogy ennek adtam egy esélyt.


Töltsétek ki ti is, és hívjátok meg ismerőseiteket!
Lessétek meg Csak olvass!, Utószó, Flora the Sweaterist bejegyzését is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése