2020. november 27., péntek

Blogturné extra - Kiersten White és a Slayer

 
Magyarországon is megjelent a Buffy, a vámpírok réme világában játszódó Slayer - Vadász című regény. A blogturnén nem csak a történetet ismerhetitek meg, de extra állomásokra is számíthattok, a turné végén pedig egy szerencsés megnyerheti a könyv egy példányát.
 
 


10 érdekesség Kiersten White és Buffyverse kapcsolatáról


1) Amikor Kiersten White és későbbi szerkesztője, Liesa Abrams néhány évvel korábban találkozott egy Comic-Conon, Kiersten véletlenül éppen egy Sunnydale High School pólót viselt. Így amikor Liesának szüksége lett egy íróra, aki új történeteket alkotna a Buffyverse világában, egyből Kierstenre esett a választása.

2) A sorozat főszereplője Nina lett, aki fájdalmas kapcsolatban áll Buffyval.

3) A könyvek a Buffy, a vámpírvadász hetedik évada után játszódnak.

4) A szerző szerint nem szükséges semmilyen előzetes ismeret ahhoz, hogy olvashassuk a Slayert, hiszen ez egy teljesen új történet, ő pedig megad minden információt ahhoz, hogy az olvasó képbe kerülhessen a világgal. ám ezzel együtt javasolja a sorozat és a képregények megismerését, mert fantasztikusnak tartja őket - és irigyli azokat, akik első élményként most élhetik majd át őket.

5) Kiersten arra a kérdésre, hogy a duológiája kánon-e, azt válaszolta, hogy mindent jóváhagyott számára a "The Powers that B". Nagyon keményen dolgozott azon, hogy minden illeszkedjen a már meglévő kánonba, és anélkül találjon ki új dolgokat, hogy azok ellentmondanának bárminek is. Tudja, mennyire fontos ez a fajta hűség a Buffyverse rajongói számára - melynek amúgy ő maga is tagja -, épp ezért megtisztelte őket azzal, hogy részletesen és alaposan utánanézett mindennek.

6) A Slayer egy duológia, ami a második kötettel lezárul, akárcsak Nina története. De a Buffyverse-ben mindig is lesznek új történetek, például képregények.

7) Kiersten White is hallott a Buffy rebootról, méghozzá pont akkor, amikor a Comic-Conon dedikált. ott és akkor nagy erőfeszítésébe került, hogy ne őrüljön meg a hír hallatán. Ám ennél többet ő sem tud a lehetséges sorozatról, izgatottan várja a fejleményeket.

8) A Buffyversből Buffy a kedvenc karaktere.
 
9) Úgy érzi, hogy a melyik a kedvenc része a sorozatból kérdés olyan, mintha egy anyától azt kérdeznék, melyik a kedvenc gyermeke. De azért felsorol párat: Hush, Once More with Feeling, The Body, Buffy Vs Dracula, Tabula Rasa, The Zeppo, Normal Again,  Fear, Itself, stb., stb., stb.

10) A sorozatból a harmadik a kedvenc évada, de a negyedik, ötödik és hatodik évadból származik a legtöbb kedvenc része.




Nyereményjáték


Bár a Slayer - Vadász a Buffy, a vámpírok réme sorozat ismerete nélkül is élvezhető és érthető, de a tv-sorozat rajongói számára sok olyan utalás van, ami feldobhatja a napukat.
Így a mostani játékunk során minden állomáson a tv-sorozat egy karaktréről találtok egy képet, a feladat pedig beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, a képen látható karakter nevét.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

11/16 Sorok Között
11/19 Sorok Között - Könyv vs sorozat
11/21 Dreamworld - Idézetek
11/23 Utószó
11/25 Olvasónapló
11/27 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése