2020. november 13., péntek

Blogturné extra - Wonder Woman


A Könyvmolyképző kiadó idén egy új sorozattal örvendeztetett meg bennünket, melyben neves szerzők a DC univerzum legnépszerűbb szuperhőseinek történetét gondolják újra. Nem sokkal a Sarah J. Maas-féle Macskanő-verzió megjelenése után most Wonder Woman karaktere kap egészen új megvilágítást, melyet Leigh Bardugo fantasztikus képzelőerejének köszönhetünk. Tartsatok velünk a turnén, és játsszatok a nyeremény könyvpéldányért!



Kedvcsináló idézetek


"Azok visznek véghez világraszóló dolgokat, akik nem ismernek lehetetlent, mert ők nem félnek a kudarctól, és folyamatosan próbálkoznak."

"Az emberi bátorság különbözik az amazonok bátorságától. Diana most már látta. Annak ellenére, hogy anyja és a nővérei gyanakvással szemlélték és rosszízű megjegyzésekkel illették a halandók világát, Diana nem tudta nem csodálni ezeket az embereket. Az életük kegyetlen, kiszámíthatatlan és törékeny, de küzdenek, és egy pillanatra sem adják fel a reményt, hogy rövid földi tartózkodásuk értelmet nyerhet. Ezt a hitet érdemes megőrizni."

"Ha valami nem sikerül, az egész világ azt sugallja, hogy azért vallottunk kudarcot, mert nem vagyunk elég jók. Legalább a közvetlen hozzátartozóinknak illene lelket önteni belénk. Azok visznek véghez világraszóló dolgokat, akik nem ismernek lehetetlent, mert ők nem félnek a kudarctól, és folyamatosan próbálkoznak."

"– Miféle lány ez? – dünnyögte az orra alatt, olyan halkan, hogy csak Alia hallja. Amazon. A háború szülötte, aki felette áll az emberi törvényeknek, akinek csak a saját végzete parancsolhat."

"Jobb azzal az érzéssel belevágni valamibe, hogy bizonyítanunk kell, mintha az elvárások nyomasztó terhének kellene megfelelnünk."

"– Csodálom az optimizmusodat – felelte Diana.
– Én meg azt csodálom, hogy képes vagy a fejed fölé emelni egy autót anélkül, hogy megizzadnál, és közben még iszonyú dögös is vagy – felelte a fiú, és meghajolt előtte."

"– Szerinted mit látnak az emberek, ha rád néznek?
Nim Diana felé fordult.
– Te mit látsz?
– Egy belevaló lányt. Aki tehetséges és merész.
Nim színpadiasan az ágyra hanyatlott.
– Nem maradnál itt örökre?
– Mit csináltatok az előbb Aliával? – kérdezte Diana, és megpróbálta felidézni. – Varázs, varázs, ősi varázs… Nem egy Shakespeare-darabból van ez?"

"Nem tehetünk róla, hogy hová és kinek születünk, abba azonban igenis van beleszólásunk, hogy milyen életet választunk magunknak."

"– Gyere már ki, Alia! – kiabálta Nim a csukott fürdőszobaajtó irányába. – Muszáj választanod, és mindannyian tudjuk, hogy a hosszú ujjú fekete ruha lesz a nyerő, bedobhatod az öreglány figurát…
Ekkor kinyílt az ajtó, és Nimnek leesett az álla.
– Nem a feketét választotta – állapította meg Diana.
– Ilyen nincs! – sóhajtotta Nim.
Alia aranyló flitterekből álló csillogó ruhát viselt. Ahogy lépett egyet, olyan hatást keltett, mint amikor játszik a vízen a fény. Vagy amikor a nap sugara megcsillan egy harci sisakon.
– Beütötted a fejed Törökországban? – kérdezte Nim hitetlenkedve.
Alia Dianára vigyorgott, és megriszálta a csípőjét.
– Harci öltözet."

"Félelemben nem lehet élni. Vagy te irányítod a dolgokat, vagy átveszik feletted az irányítást."




Nyereményjáték


A játékunk ezúttal az erős női főszereplők köré épül. A feladatotok, hogy a bejegyzésekben szereplő képek vagy idézetek alapján kitaláljátok, melyik történet hősére gondoltunk, illetve mi a neve az adott karakternek. Az idézetek esetében elegendő csak a könyv címét beírnotok a Rafflecopter dobozba.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

11/11 Readinspo
11/13 Dreamworld - Idézetek
11/15 Sorok között
11/17 Readinspo - Interjúfordítás
11/19 Olvasónapló
11/21 Deszy könyvajánlója
11/23 Csak olvass!
11/25 Dreamworld
11/27 Kelly és Lupi olvas
11/29 Fanny’s Library
12/01 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése