2020. november 23., hétfő

Teagan Hunter - Let's Get Textual


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában debütál hazánkban Teagan Hunter Let's ​Get Textual – Légy merész! című könyve, amely egy aranyos és vicces romantikus történet egy eltévedt üzenetről és egy pimasz lány és egy kocka srác nem mindennapi találkozásáról. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!


Teagan Hunter: Let's Get Textual - Légy merész!


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635613724
Oldalszám: 324 oldal
Fordító: Szarvas Szilvia

Fülszöveg:

Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét.
Mert az fura lenne.
Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat.
Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de…
…talán mégis célba talált a szívemben.

Saját véleményem:

Az elmúlt időszakban a szokottnál is jobban szelektáltam az olvasmányaimat, különösképpen a new adult zsánerébe tartozóakat. Igyekeztem csak és kizárólag olyanokat beválogatni, amikről úgy gondoltam, jó lehet. És hát ciki vagy sem, bevallom, a Légy merész!-t valószínűleg kapásból ignoráltam volna, ha nem szaladok bele a régebbi magyar címébe, ami abszurditása ellenére felkeltette a figyelmemet. Valljuk be, az Ecc. pecc, csetszex nem kimondottan szokványos címválasztás, ezért az ember akarva-akaratlanul is felkapja rá a fejét, és kíváncsiságtól vezérelve utánanéz, milyen sztorit is rejt eme furcsaság. Szerencsére.

"Te vagy a legjobban sikerült téves hívásom."

Teagen Hunter neve ismeretlenül cseng a hazai olvasóközönség számára, ám azoknak, akik kedvelik a könnyed, cuki kis chick-lit típusú könyveket, érdemes lehet megjegyezni, mivel a Let's Get a Textual egy végtelenül szórakoztató, könnyen fogyasztható románc. Párbeszéd- (és sms) központúsága miatt gyorsan peregnek az oldalak, ráadásul a humor is rásegít erre.
Meg kell mondanom, rég találkoztam ennyire mókás regénnyel -pláne zsáneren belül -, de Delia és Zach története levakarhatatlan vigyort varázsolt az arcomra. Jókat nevettem rajtuk.

"Három hete folyamatosan üzengetünk egymásnak. Basszus, vett egy kecskét miattam! Hogy is ne lennék belé szerelmes?"

A Légy merész! alapja viszonylag egyszerű, egy félreküldött sms-en alapul az egész. Zach, ügyfele helyett véletlenül Deliának küld üzenetet, a lány pedig azt hiszi, bátyja bolondult meg. A tévedésre persze hamar fény derül, párosunk mégsem hagyja abba az üzengetést, olyannyira nem, hogy a pimasz ugratásaik közepette - mindössze néhány hét leforgása alatt - egymás életének elengedhetetlen részei lesznek. Együtt kelnek-fekszenek, és napközben is folyamatosan évődnek. Sms-eik nyersesége azonban nem szórakozást, hanem őszinteséget is jelent. Mindez pedig elengedhetetlenül valami sokkalta mélyebbhez vezet.
Ahogy korábban is említettem, ez egy végtelenül cuki történet, tele humorral, kiskecskével, sok-sok kajával, kocka sráccal, és szabadszájú hősnővel, aki bátran beleáll a poénkodásba. Egyetlen célja van: az olvasó szórakoztatása. S bizony érdemes ezt észben tartani, mert bizony a Légy merész! nem egy barokkos körmondatokkal teletűzdelt, mélyenszántó gondolatoktól hemzsegő regény... Sőt! Voltaképp faék egyszerű: nincsenek benne felesleges drámák, észveszejtő fordulatok, még csak nem is kidolgozottak a karakterei. Egyszerű, de nagyszerű választás, ha az ember szeretne valami jó kis agyalástól mentes romkomot olvasni. Bekuckózós téli estékhez, vagy lazítós délutánokhoz remek választás, illetve arra is tökéletes, hogy mosolyt csaljon az ember arcára.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Zach, Delia
Kedvenc jelenet: az üzenetváltásoktól kifeküdtem
Negatívum: a leírás és karakterizálás hiánya kissé szokatlan
Borító: 5/5
Sorozat: Text #1, önállóan olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben nagy szerepet kapnak az üzenetek, emailek és levelek. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Azt hiszem, kezdek beléd zúgni.
(…)
– Helyes. Szerintem én is kezdek beléd zúgni. Zúgjunk tovább együtt, még nem akarom kioldani az ernyőt.”





Nézzetek be a többi állomásra is

11/11 Veronika’s Reader Feeder
11/13 Angelika blogja
11/15 Sorok Között
11/17 Dreamworld - Idézetek
11/19 Fanni's Library
11/21 Hagyjatok! Olvasok!
11/23 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése