2022. május 8., vasárnap

Federica Magrin - Tündérek titkos világa


A tündérek lenyűgöző világa egyformán elvarázsolja a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket is. Ebben a meseszép kiadványban megelevenednek előttünk ezek az apró mesebeli lények. Megismerhetjük a szokásaikat, ellátogathatunk otthonukba és különböző kreatív ötletek segítségével úgy érezhetjük mi is, hogy közéjük tartozunk. Tartsatok velünk, ismerjétek meg ezeknek a különleges lényeknek a mindennapjait és varázsoljuk együtt színesebbé a világot.
 
 
Federica Magrin: Tündérek titkos világa
 
Kiadó: Móra Könyvkiadó
ISBN: 9789634869719
Oldalszám: 48 oldal
Fordító: Weltler Ildikó
Illusztrálta: Claudia Bordin

Fülszöveg:
Gondolkodtál már azon, hogy vajon hogyan lesz a csúnya hernyóból szépséges pillangó? Hogy mitől olyan édes a méz? Vagy hogy miért olyan színes a szivárvány?
Könyvünkből megtudhatod, hogy a látható világ mögött milyen szorgos és fontos munkát végeznek a tündérek. Ők azok, akik óvják és széppé varázsolják a növények és az állatok világát. Ráadásul nemcsak új ismereteket szerezhetsz a természetről, hanem a játékos feladatoknak köszönhetően te magad is kipróbálhatod, milyen izgalmas is tündérként ténykedni.
Gyere és ismerd meg ezen aprócska lények különleges mindennapjaikat, tanulj tőlük arról, hogy miként lehet még szebbé, színesebbé tenni a földet!

Saját véleményem:
Amikor megpillantottam a Tündérek titkos világa borítóját, egyből hatalmasat dobbant a szívem, éreztem, hogy gyerek ide vagy oda, muszáj lesz beszereznem. Részletgazdag, színes és klasszikus mesekönyveket idéző grafikája valósággal hívogatott, így hát anélkül, hogy megnéztem volna, miről is szól, fejest ugrottam a turnéjába.

"Meglehet, ezért jövünk olyan jól ki az emberkölykökkel: egyformán kíváncsi és szerető tekintettel figyeljük a földet és mindazt, ami benépesíti."

Kézhez vétel után természetesen én is - mint mindenki - a könyv fizikai tulajdonságaival szembesültem, ami épp úgy nem okozott csalódást, mint a benne lévő tartalom. Gyönyörűen kivitelezett, hatalmas, kemény fedeles kötetről van szó, mely részletgazdagsága mellett igazán bájos is. Pasztell színeinek köszönhetően finomságot sugároz, s melegséggel tölti el az ember szívét - a gyerekeknek pedig éppen erre van szüksége. 
A Tündérek titkos világa azonban túlmutat a klasszikus értelemben vett mesekönyvek világán, inkább egyfajta ismeretterjesztőként vezeti be olvasóját a tündérek birodalmába, s tárja fel hétköznapi életük legfontosabb szegmenseit: úgy, mint tanulás, hivatás, életmód. Megmutatja, hol és miként élnek a tündérek, milyen iskolába járnak, és hogy melyik az a három fő csoport, melyben - választásuk szerint - ellátják majd feladataikat. E három lehetőséget később részletesen is bemutatja, hol érdekes információkat csepegtetve az időjárásról, növényekről vagy állatokról, hol kísérletezésre invitálva kicsiket és nagyokat.

Minden tekintetben elmondható hát, hogy Federica Magrin különleges könyvvel örvendeztette meg a kicsiket, meghagyva őket abban a hitben, hogy a tündérek épp olyan élő és létező lények, mint mi magunk: ők a társaink, barátaink, azok a láthatatlan segítők, akik egy csipetnyi varázslattal segítenek szivárványt látni, gondoskodnak a növényekről és az állatokról. Ki tudja, talán valóban így is van, ha pedig mégsem, miért ne hagyhatnánk meg ezt a kedves és varázslatos gondolatot a gyerekekben? Annál is inkább, mivel ez a könyv a természet szeretetére és sokszínűségére neveli a piciket, arra, hogy pusztítás és rombolás helyett figyeljük és óvjuk meg a minket körbeölelő világot.
Saját véleményem szerint erre az üzenetre nagyon-nagy szükség van! Sajnos naponta szembesülök azzal, hogy a mai gyerekek jelentős része (tisztelet a kivételnek) mennyire ellenséges az állatokkal (ne adj isten retteg tőlük), vagy puszta heccből bántja, megcsonkítja a fákat, bokrokat. Pedig mennyi, de mennyi szépség és kedvesség rejlik bennük!
Szívből ajánlom a Tündérek titkos világát minden kisgyerekes anyukának, apukának, nagymamának, nagypapának, nagynéninek és nagybácsinak, ha szeretnének egy értékes üzeneteket közvetítő, bájos és szívet melengető kötetet adni a gyerek(ek) kezébe. Ráadásul közös élményszerzésekre is alkalmas, minthogy rengeteg kísérletezésre, csináld magadra ad tippeket: keverhettek színeket természetes anyagokból, készíthettek környezet- és növénybarát nyakláncot, süthettek sütit vagy megismerhetitek az ehető és veszélyes gyümölcsöket, növényeket, netán kereshgélhettek együtt állatnyomokat.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Havaska, Hanga
Kedvenc jelenet: az állatos rész, ahogy róluk ír
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A tündérek világában minden apró lénynek megvan a maga feladata. Minden állomáson találtok egy mesehőst, aki ebből a világból származik. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy milyen típusú tündérről van szó. Segítségképpen odaírtuk minden tündérhez a nevét is, hátha így könnyebben rátaláltok a megoldásra.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Ezüstcsepp




Nézzetek be a többi állomásra is

05/04 Csak olvass!
05/06 Könyv és más
05/08 Dreamworld
05/10 Utószó
05/12 Szaffi polca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése