2022. május 15., vasárnap

Colleen Hoover - Maybe Not

Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover nagysikerű sorozatának, az Egy nap talánnak kiegészítő kötete Maybe Not - Talán mégse címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Warren és Bridgette szenvedélyes történetét, melyből kiderül, hogy vajon a gyűlölet képes-e szerelemmé alakulni.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.


Colleen Hoover
: Maybe Not - Talán mégsem
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635970117
Oldalszám: 144 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
Aki ​szenvedéllyel képes gyűlölni, az a szerelemben is szenvedélyes lehet?
Amikor Warren megtudja, hogy női lakótárs költözne hozzájuk, kapva kap az alkalmon. Izgalmas lehetőségnek ígérkezik.
Vagy talán mégsem.
Főleg, mivel a jövevény az elsőre ridegnek és számítónak tűnő Bridgette.
A kettejük közti feszültség egyre erősödik, az indulat a tetőfokára hág, míg végül már alig bírnak egy helyiségben megmaradni.
De Warrennek van egy elmélete Bridgette-ről: aki ilyen szenvedéllyel képes gyűlölni, az a szerelemben is éppilyen szenvedélyes lehet.
És ki máson tesztelhetné legjobban az elméletet, mint saját magán?
Vajon Bridgette hajlandó közel engedni magához Warrent, és végre megismerni az igazi szerelmet?
Talán.
Vagy talán mégsem.
COLLEEN HOOVER, a világszerte rajongva szeretett szerző, a Reménytelen-sorozat, az Egy nap talán-sorozat, a Velünk véget ér, az All Your Perfects, a Layla és sok más kirobbanóan sikeres regény írójának újabb letehetetlen kötete.
Add át magad a varázsának!

Saját véleményem:
Colleen Hoover toronymagasan vezeti a kedvenc romantikus szerzőim listáját, mi több, a Maybe Someday az egyik legkedvesebb regénye számomra, benne van a három top egyembe. Így hát nagyjából mindenre és bármire vevő vagyok, ami ezzel a történettel kapcsolatos.

"– Szerintem csak az tud szeretni, akit már szerettek valaha – feleli halkan."

A Maybe Not bár olvasható önállóan, nem ajánlom, ugyanis a Maybe Somedayben megismert morcos Bridgette-et és a pornó kattant Warrent (Ridge lakótársait) helyezi fókuszba. Sőt... voltaképpen arról szól, hogyan is gabalyodik össze e furcsa páros azt követően, hogy Bridgette beköltözik a srácok legénylakásába.
Warren számára felér egy arculcsapással, amikor egy lányt talál reggel a fürdőszobájában, egy olyan lányt, akivel előző éjszaka nem akadt semmiféle dolga. Ám a tény, miszerint ez a kiállhatatlan perszóna lesz az új lakótársuk, egyben az ő fürdőszobatársa, végképp elfogadhatatlannak tűnik számára. Ettől kezdve tehát megindul a harc, melyben a rideg Bridgette méltó ellenfélnek bizonyul. Az egyetlen bökkenő csak az, hogy a lány ellenállása felizgatja Warrent, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy megszerezze Bridgette-et, ugyanakkor keresztbe is tegyen neki. 
E ambivalens érzések adják a történet alapját, mely tele van szenvedéllyel, elfojtott érzelmekkel, na meg rengeteg humorral. És annak ellenére, hogy egy meglehetősen rövid (118 oldal) kötetről van szó, igazán intenzív. Bridgette és Warren kezdeti un-szimpátiája, ami nem kevés ellenségeskedéssel jár, magával hozza a szexuális feszültséget is. A páros között folyamatosan izzik a levegő, feszültségük már-már tapintható. Olyannyira, hogy a szex egy ponton túl központi elemmé is válik kapcsolatukban, ám mivel CoHo-ról van szó, fontosnak tartom kiemelni, hogy közel sem céltalan aktusok soráról van szó, a páros számára mindez, illetve az együttléteket követő folyamatok sorsdöntőek.
Míg Warren egy nyitott, laza természetű, kissé link srác, addig Bridgette zárkózott, rideg és mogorva típus. Nem barátkozik, nem érez és legfőképp nem szeret. Az egyetlen nyelv, amit mind a ketten beszélnek, az a szexé. Warren számára ez az egyetlen lehetőség arra, hogy megtanítsa a lányt érezni, ellazulni, illetve egy sor olyasmire, amiket spoileres tartalmuk miatt nem fejtenék ki. 
CoHo tehát megint nagyon érdekes, és nem kissé fájó puttonyt helyezett szegény lány vállára, olyasmit, ami megért volna akár egy teljes regénnyi kibontást, még akkor is, ha akadt már hasonló típusú könyve. Ennek ellenére ez így is kerek volt, imádtam minden sorát. Rajongóként különösen, hisz végre kiderült, miért bújta olyan elszántan Warren a pornóoldalakat, illetve másfajta szemszögből is betekintést enged Sidney és Ridge kapcsolatába, ami ezzel párhuzamosan alakulgatott.
 
A Maybe Not egy gyors, pörgős, könnyed történet, tipikus CoHo sztori annak minden keserédességével. Szívből ajánlom rajongóknak; viszont ne buszon olvassátok! És arra sem árt felkészülni, hogy a másfeledik részben, a papírválság kellős közepén huszonhat oldalnyi beleolvasó található a Maybe Somedayhez, ami a sorozat első része: tehát maga a novella jóval rövidebb. Ezt csak azért mondom, hogy ne járjatok úgy, mint én, aki a 118. oldalon azon gondolkozott, hogy milyen bonyodalom jöhet még néhány oldalban, majd lapozott egyet, és leforrázva szembesült vele, hogy semmilyen, max reklám. De persze mindez mit sem csorbít a könyv élvezeti értékén.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Warren, Ridge, Sidney
Kedvenc jelenet:  amikor Warren egyenlítette a számlát, illetve a kenőcsös részek
Negatívum: túl rövid
Borító: 5/4
Sorozat: Maybe Someday #1,5
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Maybe Someday - Egy nap talán sorozat szereplőit. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kitől származhat, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Mindenhol érzem a hangját. A fejemben, a mellkasomban, a kezem alatt. A testéhez simulok, és életemben először hallgatom az emberi hangot.




Nézzetek be a többi állomásra is

05/04 Sorok Között
05/06 Veronika’s Reader Feeder
05/08 Csak olvass! - Idézetek
05/10 Csak olvass!
05/12 Dreamworld - Borítók
05/14 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése