2024. augusztus 13., kedd

Jennifer E. Smith - Feljegyzések a szerelemről

A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Jennifer E. Smith: Feljegyzések a szerelemről című road-trip regényét, melyben két egymásnak idegen fiatal vonatozik végig az Államokon New Yorktól Kaliforniáig. Az egyhetes utazás alatt sok minden történhet, olyan döntéseket hozhatnak, ami megváltoztathatja a további életüket. Kövessétek az útjukat bloggereinkkel, és a játékunk során a regény egy példányát meg is nyerhetitek a kiadó felajánlásában!
 
 
Jennifer E. Smith: Feljegyzések a szerelemről
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634996941
Oldalszám: 304 oldal
Fordító: Kovács Mercédesz

Fülszöveg:
Egy együtt töltött romantikus hét tökéletes ötlete: egy vonatút Amerikán át.
Hugót azonban dobja a barátnője, és a búcsúajándéka: jegyek a régóta tervezett főiskola előtti utazásukra. Csakhogy a jegy a lány nevére lett lefoglalva. Át nem ruházható, nincs kivétel.
Mae még mindig nem tudja elhinni, hogy nem vették fel a Dél-Kaliforniai Egyetem filmszakára. Amikor rábukkan Hugo hirdetésére, melyben azt kéri, hogy helyettesítse Margaret Campbellt (ez az ő teljes neve is!), úgy gondolja, pontosan ez az a kaland, amelyre szüksége van, hogy megszabaduljon a csalódottságától.
Egy országon átívelő vonatutazás egy totál idegennel talán nem a legjobb ötlet. De Mae és Hugo számára, akik a rendes életükből próbálnak megszökni, tökéletes értelmet nyer. Ám amikor a vonaton kívüli élet utoléri őket, megtalálhatják a módját, hogy az egymás iránti érzelmeiket megóvják a kisiklástól?

Saját véleményem:
forrás: pinterest
Jennifer E. Smith már évekkel ezelőtt belopta magát a szívembe egyedi stílusával. Történetei végtelenül bájosak, olykor kissé álomszerűek, míg befejezésük hétköznapisága kijózanító. Mindemellett minden egyes regényében megjelenik valami komolyabb téma, ami ezúttal sincs másként.

"– Érezted már, hogy muszáj kicsit felráznod a dolgokat? Vagy csak kilépni az életedből egy percre?"

A Feljegyzések a szerelemről két fiatal sorsszerű találkozásáról szól, akik annak ellenére, hogy ötvenezer kilométerre laknak egymástól, közös kalandra indulnak. Hugo arra készül, hogy a középiskola végeztével egy New Yorkból San Franciscóig tartó vonatos road tripen vegyen részt barátnőjével, ám a lány szakít vele a jövőbeni távkapcsolat, s a srác iránt érzett baráti érzelmek miatt. Csakhogy Hugo kezében ott van a születésnapjára kapott utazás, amin részt kéne vennie. A dolog pikantériája, hogy minden jegyen, foglaláson exbarátnője neve szerepel, így, ha valóban el akar utazni, keresnie kell egy másik lányt, akit Margaret Campbellnek hívnak, ez pedig őrültség.
Mae álma mindig is az volt, hogy felvegyék az egyetem filmszakára, és amikor ez nem történik meg, képtelen feldolgozni az eseményeket. Amikor rábukkan Hugo képtelen hirdetésére és tudatosodik benne, hogy a saját neve szerepel a leírásban, úgy érzi, lépnie kell: megragadni az alkalmat. Az alkalmat, ami talán abban is segítségére lehet, hogy mégiscsak valóra váltsa álmait. De vajon nem felelőtlenség egy ismeretlen srác hirdetésére jelentkezni és vakon belevágni az utazásba? Milyen kapcsolat alakul ki a két fiatal között? Egyáltalán: egy utazás képes lehet megváltoztatni a jövőt? És vajon Mae és Hugo csak egy megálló lesz egymás életében, vagy az ötvenezer kilométer nem jelenthet gondot a későbbiekben - még akkor sem, ha előzőleg mind a ketten a távolság miatt mentek szét párjaikkal?

El sem tudom mondani, mennyire jó érzés volt Jennifer E- Smith regényt olvasni! Hiába tudom, hogy a történet egy pontján bele fog sajdulni a szívem a realista megközelítés miatt, imádok elveszni a szerző által ábrázolt szeleburdi, kissé álomszerű kapcsolatokban, a szereplőkkel együtt átélni a szerelem és a felfedezés varázsát, majd rájönni, hogy a rengeteg cukorszirup ellenére ezek mégiscsak a valóságot, a valódi emberi kapcsolatokat bemutató történetek, amik ennek megfelelően maradnak majd félbe. Mert bizony Jennifer E. Smith regényeinek nincs vége, épp úgy, ahogy az életnek sem. Mi, olvasók általában a szereplők életének egy megállójába kapunk betekintést, ami egyszerre csodás és bosszantó, lélekemelő és fájdalmas - de pont ettől annyira különleges. Hugo és Mae utazása izgalmas road trip: csodás helyeken visz keresztül, miközben jobban megismerhetjük ezt a két fiatalt, közben viszont jóval több is annál. Ez egy utazás a szó szó szerinti és átvitt értelmében is. 
Ha megkérdeznétek, miről szól valójában a Feljegyzések a szerelemről, azt mondanám, Hugoról és Maeről, saját maguk útkereséséről, az önmagukra való találásról és arról, hogy rájöjjenek, kik is ők. Hugo számára ez az út maga a szabadság, a saját lehetősége, amit távol a családja árnyékától élhet meg. A srác Anglia híres hatosikreinek egyike, akikre különlegességük okán hatalmas figyelem hárult, többek között - testvéreihez hasonlóan - születésének köszönheti egyetemi felvételijét is. Mae pedig egy szivárványcsalád tagja, aki mindennél jobban vágyik arra, hogy valóra válthassa álmait - s ezért foggal-körömmel harcol. Két eltérő habitusú, más világból, más neveltetésből származó fiatal, egy közös út és együtt megélt élmények, tapasztalások, felismerések - ez mind a Feljegyzések a szerelemről.

Szívből ajánlom, ha szeretitek a szerző ifjúsági regényeit, vagy szeretnétek egy igazán különleges, mégis egyszerű, cuki romantikus történetet olvasni, aminek az amerikai road trip adja az extra különlegességét.



Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Mae, Hugo, Nana
Kedvenc jelenet: a vége
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Játékunk során pár kérdést teszünk fel nektek, amelyekre a könyv beleolvasójában találjátok meg a válaszokat. Nincs más dolgotok, mint beírni a helyes megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Hugo melyik testvérével lakik egy szobában?




Nézzetek be a többi állomásra is

08/03 Kelly&Lupi olvas
08/07 Pandalány olvas
08/11 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése