2024. augusztus 5., hétfő

Robinne Lee - A rólad alkotott kép


Solène és Hayes szerelmi története filmben már meghódította a világot, és végre eljött az idő, hogy megismerjük jobban ezt a különleges pár szerelmi történetét könyvben is. Tarts a Blogturné Klub három bloggerével Robinne Lee - The Idea of You - A rólad alkotott kép turnéján, ahol megnyerheted a regényt a Maxim Kiadó jóvoltából.
 
 
Robinne Lee: The Idea of You - A rólad alkotott kép
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634997696
Oldalszám: 432 oldal
Fordító: Sárossy-Beck Anita

Fülszöveg:
Solène Marchand, egy Los Angeles-i művészeti galéria harminckilenc éves tulajdonosa vonakodva viszi el a lányát, Isabelle-t a kedvenc zenekarának koncertjére. Arra azonban nem számított, hogy kapcsolatba kerül a világhírű August Moon együttes egyik tagjával. Hayes Campbell okos, megnyerő és magabiztos, és a kettejük közötti vonzalom azonnali. Ám a helyzetet bonyolítja, hogy Hayes még csak húszéves.
A titkos randevúk sorozataként kezdődő románc hamar szenvedélyes és őszinte kapcsolattá fejlődik. Solène és Hayes kontinenseket átívelve próbál eligazodni a másik világában: a stadiontúráktól a nemzetközi művészeti vásárokon át az eldugott búvóhelyekig Párizsban és Miamiban. Solène visszatér önmagához, újra felfedezi a boldogságot és a szerelmet. De amikor Solène és Hayes románca szenzációvá válik, és lányával együtt a fanatikus rajongók és a telhetetlen média célpontjává válnak, Solène-nek szembe kell néznie azzal, hogy romantikus élete milyen hatással van azokra, akik a legfontosabbak számára.
Vajon a románcuk erősebb a külvilág véleményénél, vagy szerelmük elpusztítja mindkettejük megszokott életét?

Saját véleményem:
Ha megkérdeznétek, miért esett a választásom erre a könyvre, azt mondanám, magam sem értem. Megnéztem a film előzetesét, és valami egészen érthetetlen okból megragadott. Annyira, hogy egy "majd egyszer megnézem" típusú vállrándítás helyett izgatottan vártam, hogy vagy a filmbe vagy a könyvbe belevethessem magam.
Tényleg nem értem miért és hogyan történt mindez, hisz nem igazán rajongok a nagy korkülönbséges sztorikért, a fiatal srác-érett nő felállás pedig roppant fura számomra (ez nem egyenlő azzal, hogy elítélem, szimplán egyéni ízlés kérdése). Az egyetlen értelmes indok, ami eszembe jut, az maga Anne Hathaway, akinek annyira bájos és varázslatos a személyisége, és olyan kellemes filmes emlékeket idéz fel bennem, hogy még arra is képes, hogy átlökjön a határaimon.

"A szerelem, mondta, nem mindig tökéletes, és nem pontosan olyan, mint amilyennek elvártad. De amikor rád talál, képtelenség irányítani."

Robinne Lee, a színésznőből lett író ezzel a csodásan megírt, szexi regénnyel mutatja meg a világnak, hogy a szerelem nem korfüggő, hogy egy középkorú nő igenis lehet szexi, kívánatos és vágyakkal teli, s épp úgy szomjazhat szerelemre és szexre, mint fiatalabb társai. Soléne karaktere remekül bemutatja a női küzdelmet az öregedéssel, szexizmussal, na meg az ész és szív párharcával. Na, de mielőtt előre rohannánk, lássuk, miről is szól ez a könyv.
A történet középpontjában a harminckilenc éves Soléne Marchand, egy LA-i művészeti galéria tulajdonosa áll, aki munkája mellett elvált nő és anya. Egy nap úgy alakul, hogy exférje helyett neki kell elvinnie lányát és annak barátnőit a lányok kedvenc fiúbandájának vegasi koncertjére. A jegyekhez viszont tartozik egy meet&great lehetőség is, ahol az August Moon együttes egyik tagja, Hayes felfigyel a vonzó nőre és azonnal flörtölni kezd vele. A szemkontaktusból előbb évődő flört lesz, amit egy backstage meghívó és még több flört követ, majd pedig egy minden józan észt felülmúló randi, ami mozgásba lendíti az eseményeket.
Noha Soléne a válást követő éveit cölibátusban töltötte, és tisztában van azzal, hogy Hayes Campbell akár a fia is lehetne, képtelen ellenállni a srác sármjának és pimasz udvarlásának. De vajon lehet-e jövője egy galériatulajdonos anya, és egy világsztár kapcsolatának, kiváltképp akkor, ha ekkora a kor- és életszemléletbeli különbség?

A rólad alkotott kép tulajdonképpen egy fantáziaregény, ami megadja mindazt, amiről nagy valószínűséggel mindannyian fantáziáltunk már egyszer az életben. Hisz ki ne játszott volna el azzal a gondolattal, hogy kedvenc - és nem mellesleg vonzó - énekese/zenésze felfigyel rá? És igen, tudom, hogy ez regénytémaként sem kimondottan egyedi. Ami mégis mássá teszi, az a Soléne és Hayes közötti korkülönbség. És hogy miért emelem ki ezt ennyire? Azért, mert baromi fontos részét képezi a regénynek. A szerző gyönyörűen bemutatja, mennyire más életszakaszában jár egy tini és egy érett, felnőtt ember, mennyire másként működnek a hormonok, milyen eltérő kötelezettségeik és feladataik vannak, s hogy mennyire mások a prioritások. Hayes egy élettel teli, hormontúltengéses srác nagy libidóval és szabadsággal, míg Soléne vállalkozó és édesanya. Az, hogy hosszú távon mennyire működőképes is ez a fantáziávilág, kiderül a regényből (aminek némileg más a befejezése, mint a filmé), ám annyi biztos, hogy a kezdet és végpont között Soléne-nek lehetősége nyílik kipróbálni, milyen is szembemenni az árral és dacolni a társadalmi elvárásokkal. 
Valószínűleg nem árulok zsákbamacskát azzal, ha azt mondom, Hayes húszéves rocksztárként vágyik a testiségre: mindig, mindenhol, e-képp a történet bizony jócskán bővelkedik erotikában. Néha talán túl öncélúan is. Ám az tagadhatatlan, hogy mindeközben teret enged Soléne karakterének - általa pedig minden harminc pluszos nőnek -, hogy kicsit kiszakadjon a keretei közül, s a józan észt sutba hajítva, éljen! Mert bizony egy életünk van, nekünk kell eldönteni, hogyan éljük.
Természetesen a regényben megjelenik egy másik problémaforrás is, amit Hayes karriere hoz magával. Korkülönbségtől függetlenül egyetlen világhírű zenész élete sem egyszerű: világturné, koncertek, sajtóesemények, megvadult, hormontúltengéses rajongók és minden, ami ezzel az életformával együtt jár. A zenei karrier és családi élet sehogy vagy csak nagyon nehezen illeszthető össze, sok lemondással, alkuval jár.

Mindent egybevetve, A rólad alkotott kép egyszerre tabudöntögető és szórakoztató regény. Nem tökéletes, megvannak a maga hibái, és talán a felnőtt tartalom is kicsit több, mint amit én személy szerint kívánnék, ugyanakkor üdítő és elgondolkoztató. Nyilván a legfőbb célja az olvasó szórakoztatása, ám mindemellett úgy gondolom, kellő odafigyeléssel járja körbe az olyan női kérdéseket, mint az öregedés, testiség, életigenlés, miközben betekintést enged a népszerűség csillogó és kevésbé fénylő világába is. Abszolút nem bántam meg, hogy elolvastam.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Soléne, Hayes
Kedvenc jelenet: Hayes pimasz udvarlásai
Negatívum: az erotikus tartalom mennyisége
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A The Idea of You - A rólad alkotott kép történetének filmes főszereplői (Anne Hathaway és Nicholas Galitzine) nem először szerepelnek olyan alkotásban, aminek könyv adja az alapját. Mostani nyereményjátékunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismered fel a filmeket egy-egy jelenet alapján. Ha tudod a film címét, akkor már csak azt kell megírnod, hogy melyik könyv alapján készült az alkotás! Nyomozásra fel, és ha szerencsés vagy megnyerheted a Maxim Kiadó által felajánlott könyv egyik példányt.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is


07/30 Zakkant olvas 
08/05 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése