2024. augusztus 7., szerda

Elle Kennedy - Bad Apple


Elle Kennedy Bad Apple - Tiltott gyümölcs című regénye a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában érkezett el a magyar olvasókhoz. Maggie, az elfoglalt egyetemista lány, akinek nincs ideje szerelemre és Ben, a híres filmsztár útjai egy véletlen során kereszteződnek. A férfinek imponál, hogy Maggie nem ismeri fel őt, majd egyezséget kötnek: amíg Ben körül elül a vihar, addig a nő lakásában fogja meghúzni magát. Vajon mi lesz a vége egy olyan történetnek, ami egy eltévesztett hotelszobában kezdődik? Tarts a bloggereinkkel, és ha jól válaszolsz a kérdéseinkre, esélyed nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott példányt is!
 
 
Elle Kennedy: Bad Apple - Tiltott gyümölcs
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635978748
Oldalszám: 240 oldal
Fordító: Hudácskó Brigitta Ilona

Fülszöveg:
A felszolgálás, az önkéntes munka és az egyetemi tanulmányai mellett Maggie Reillynak semmire sincs ideje. Különösen nem egy kapcsolatra. Szerencsére megtalálta a tökéletes megoldást: azt a férfit, akivel évente csupán három-négy alkalommal találkoznak. Amikor azonban ritka találkáik egyikére megérkezik a hotelbe, nem azt a férfit találja ott, akire számított, így merő véletlenségből a leghírhedtebb hollywoodi rosszfiú, Ben Barrett ágyában köt ki. Ben, aki legutóbbi botránya után szeretne eltűnni a nyilvánosság elől, semmi másra nem vágyik, csak egy kiadós alvásra. Ehelyett szenvedélyes csókcsatába bonyolódik egy gyönyörű és meglehetősen meztelen vörös hajú nővel. A bocsánatkérést elfogadja, ám egy búvóhelymost igen jól jönne számára… és ha még izgalmas és bonyodalommentes szex is jár a lakáshoz, hát miért is ne menne bele? Ben azonban hamarosan ráébred, hogy egy hét a legkevésbé sem elegendő a karakán, szókimondó hálótársával. Ennél ő többet akar. Sokkal többet… Maggie viszont a kapcsolatok esküdt ellensége, Ben pedig nem csak egy egyszerű srác, hanem a világ egyik legismertebb sztárja. A sok csillogás és a félelmek között megbújva lángra kaphat az igaz szerelem?

Saját véleményem:
Kezdhetném úgy a beszámolómat, hogy minden könyvet olvasni akarok, amit Elle Kennedy ír - és ez valójában igaz is -, csakhogy az történt, hogy eme ízléses borító előbb keltette fel a figyelmemet, mint a szerző neve. Hazudhatnék, hogy fogalmam sincs, miként történhetett mindez, de nem akarok senkit áltatni. Szóval igen, ember vagyok és olykor akadnak sekélyes cselekedeteim. De a második szempont az mindenképpen a szerző és az ő nevének minőségre vonatkozó ígérete volt.

"Rájöttem, hogy nem baj, ha egy kis bonyodalmat beengedek az életembe, mert időnként a zűrzavar jobb, mint az egyedüllét."

Elle Kennedy a romantikus-erotikus sportrománcok koronázatlan királynője, aki nem csak fantasztikusan ír, de olyan sistergő légkört teremt főszereplői között, hogy sokszor spontán öngyullad a könyv is. Most azonban tőle szokatlanul nem a sportolók világa felé fordult, hanem a filmsztárok csillogással és árnyoldalakkal teli élete felé. Merthogy a kötet férfi főhőse, Ben egy jóképű, vonzó, nem mellesleg világhírű színész, akiért egyaránt bomlanak az emberek és a média, miközben ő egyetlen dologra vágyik: nyugalomra. Legutóbbi botránya után úgy dönt, meglép és egy hotelszobában piheni ki magát. A terve egészen addig működik is, míg be nem mászik az ágyába egy csinos, meztelen nő, s igen vad pillanatokban nem részesíti alvás közben.
Maggie kapcsolatfóbiás, munka- és tanulásmániás lány, aki tökéletesen elégedett azzal, hogy évente néhány alkalommal találkozik egy sráccal némi alkalmi légyottra, az év többi napján pedig koncentrálhat mindarra, ami érdekli. A sztori kezdetén Maggie a szexrandi reményében épp a partnere által megadott címre igyekszik, ahol megdöbbenve fogadja a szobában honoló sötétséget és alvó férfit. A furcsaságok ellenére úgy dönt, merész módon kezdeményez... Csakhogy rossz pasival gabalyodik össze. 
Később Maggie bocsánatot kér Bentől, aki a szemében nem egy filmsztár, hanem egy átlagos srác, ám a dolgok úgy alakulnak, hogy végül segít Bennek búvóhelyet találni önmagánál. Az alkujuk értelmében Ben egy hétig normális, totálisan átlagos életet élhet Maggie-nél, távol a média felhajtásától, cserébe pedig segít a lánynak kiengedni a szexuális feszültséget. 
A kérdés csak az, hogy vajon elég lesz ez az egy hét, vagy a leteltével mind a ketten többre vágynak? Maggie karrierista álmai közé beférhet egy világsztárral való románc? És vajon Ben el tudja engedni az életében hirtelen megjelenő normalitást, vagy visszahúzza a siker és csillogás?

A lakhatásért szexszel fizetek felállás azt hiszem önmagában is elég beszédes... A kötet rövidsége ellenére viszont kimondottan sok benne az erotikus tartalom. Az én ízlésemhez mérten túl sok is. Amellett, hogy Ben és Maggie összeborulásai semmit nem adnak a történethez, elveszik azt a kevéske lehetőséget is attól, hogy a cselekmény normálisan kibontakozhasson. Ilyen szempontból kimondottan nagy csalódás volt ez a regény. Sokkal többet, jobbat vártam tőle a szerző korábbi könyvei miatt. Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy a Bad Apple Elle Kennedy első megjelenéseinek egyike, amit 2008-ban publikáltak először - s ez bizony mind minőségében is észlelhető.
A könyv fő üzenete - az, hogy merjünk élni és észlelni a minket körülvevő világot -, viszont időt álló. Ben segítségével Maggie napról napra egyre nyitottabbá, kevésbé görcsössé válik, míg a lány megadja a srác számára azt a szabadságot, amire vágyott. 

Mindent egybevetve úgy gondolom, hogy messze nem eza szerző regénye. Vannak hibái, gyengeségei, de ha könnyed olvasmányra vágynátok, ami szimplán kikapcsol, akkor adjatok neki egy esélyt. Tipikus nyári, vízparti olvasmány. 


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Ben, Maggie
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: túl sok szex
Borító: 5/5
Sorozat:
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A nyereményjáték során olyan könyvek fülszövegéből idézünk, melyek borítóján tetovált férfialak látható. Nektek nincs más dolgotok, mint az írót és a könyv címét beírni a Rafflecopter dobozba.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“Nincs hol laknia. Nincs mit ennie. Nincs kihez fordulnia. Doe nem emlékszik a múltjára.”




Nézzetek be a többi állomásra is

08/01 Kitablar
08/04 Olvasónapló
08/07 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése