2016. január 16., szombat

Jasinda Wilder - Falling Into YouHazánkban a könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg a nagysikerű Falling into you - Zuhanok beléd című new adult könyv.
Történet a szerelemről, elvesztésről és újrakezdésről, támaszról és emberek közötti kapcsolatokról.Nyolc blogger, nyolc állomáson mesél a könyvről és ha velünk játszol, tiéd lehet az egyik példány!


Jasinda Wilder: Falling Into You - Zuhanok beléd

Kiadó: Könyvkolyképző Kiadó
ISBN: 9789633993361
Oldalszám: 336 oldal
Fordító: Kovács Anna

Fülszöveg:
Kyle volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.
A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot és önvádat hordoz magában. Colton tudja, hogy nem volna szabad beleavatkoznia, de nem bír magával. Egyiküknek sem könnyű megbízni a másikban, és mindkettejüknek megvannak a maguk démonai. Együtt megtanulják, mi a fájdalom célja, mit jelent a gyógyulás, és hogy mennyire fontos a megbocsátás.

Saját véleményem:
Annak idején, még a nagy New Adult korszak hajnalán, az Ulpius kiadó "hamarosan megjelenő" újdonságai között böngészve bukkantam rá Jasinda Wilder regényére, mely olyannyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy alig győztem kivárni a tényleges megjelenést, ami végül maratonira távra nyúlt. Utólag viszont - a könyv érdekében - örülök, hogy átvándorolt a Könyvmolyképzőhöz, és a megérdemelt igényességgel láthatott napvilágot, mert úgy vélem, Jasinda Wilder nevét érdemes megjegyeznie a műfaj rajongóinak.

A Falling Into You több szempontból is figyelemreméltó, de leginkább a felépítése teszi különlegessé. A történet első harmada játékos, szertelen, bolondos, finom, kicsit suta, olyan, mint a gondtalan kamaszlét.
Ebben a szakaszban ismerjük meg történetünk hősnőjét, a 16 éves Nellt, és az ő legjobb barátját, Kyle-t, akivel együtt nőttek fel, s születésüktől kezdve gyakorlatilag elválaszthatatlan párosként mindent megosztottak a másikkal. Soha fel sem merült bennük, hogy többek lennének, mint pusztán barátok... egészen addig, míg Nellt el nem hívják élete első randijára. Ugyanis a randi adja meg azt a lökést Nell és Kyle számára, ami ahhoz kell, hogy végre beismerjék önmaguk és a másik előtt, észrevétlenül többekké váltak. Innentől kezdve pedig gyakorlatilag egy édes, első szerelem nagy elsőit követhetjük figyelemmel, mely nem pusztán léleksimogatósága miatt vívta ki a szeretetemet.
Jasinda Wilder ahelyett, hogy egy idealizált, szirupos, rózsaszín ködben úszó tinirománcot bontakoztatott volna ki, feltárta az első szerelemmel együtt járó kételyeket, félelmet, esetlenséget. Nagyon tetszett, hogy a karaktereit végigvezette azon az ösvényen, amin ilyenkor mindenki átmegy - gondolok itt a szülőkkel való méhecskés dolgokra, vagy a vágy mellett megbúvó ódzkodásra, ami együtt jár a kapcsolat új szintre emelésének kimondott vagy érzett kérdésével. A szó legjobb értelmében volt életszerű a srácok kapcsolata, mely az idő múlásával párhuzamosan nőtt és vált felnőttebbé.
Egyébként az egész művön megfigyelhető, az idő és az események előrehaladtával, miként változik az érzelmi vonal. Számomra kellemes meglepetés volt, hogy kezdetben a szexualitás érzékiségét megtörték a mókás bénázások, remegő ujjak; mint ahogyan az erotikus jelenetek leírásai is hasonló tendenciát követtek. Kamaszként még csak sejtetve, félve fedezték fel a testi gyönyöröket, majd kicsit rutinosabban már életük természetes részeként, de csak említés szintjén találkozhattunk vele, míg elérve a felnőtt kort már jóval részletesebb, vadabb, felnőttesebb tálalásban részesültünk belőle (immár sajnos nem Kyle-lal).
Noha utolsó szavaimmal picit előre szaladtam a Colton vonalhoz, azt még muszáj megemlítenem, hogy én annyira, de annyira szerettem volna, ha úgy a 80. oldal környékén megállunk. Kyle és Nell párosa a maga tökéletlenségében tökéletes volt. Imádtam őket és a köztük lévő kémiát, meg úgy mindent.
Aztán Kyle halálát követően, Nellével együtt az én szívem is megszakadt, miközben az addigi vidámság is tovalibbent, átadva helyét a gyásznak, az önostorozásnak, a fájdalomnak és az érzéketlenségnek.

A történet második fele jóval komorabb.
Kyle tragédiája nem múlt el nyomtalanul, számtalan módon alakította át Nellt, és hatott későbbi életére. Ebben a kétharmadban tehát a lány gyógyulása, a gyász és a bűntudat feldolgozása került fókuszba, s egészült ki egy újabb szerelmi szállal Kyle bátyjának, a fekete bárány Coltonnak köszönhetően.
Míg a Kyle-Nell páros kapcsolata megbabonázott, addig a Colton-Nell szál esetében már voltak aggályaim. Az egymásba gabalyodásuk számomra túl gyorsnak hatott, velük és a leírtakkal ellentétben nem éreztem azt a gyújtószikrát, amit korábban. Ettől függetlenül persze sodort magával a szenvedélyükből áradó lendületesség, és szép lassan én is kezdtem érezni, hogy valóban illenek egymáshoz (még akkor is, ha a szívem mélyén örökké Kyle drukker leszek).
Mind a kettejüknek megvoltak a maguk démonai, melyek sok esetben ugyanarról a tőről fakadtak, így remek gyógyírként szolgáltak a másik számára, és terelték azt a boldogság felé, akár szavakkal, akár érzésekkel, akár tettekkel. Vagy testiséggel. (A szex ebben a kétharmadban már jóval vadabb, bujább, és nos a leírása is sokkal részletgazdagabb.)


De van még valami, ami szerves részét képezi a regénynek: a zene.
A zene az egyik legjobb gyógyír, amibe legyünk bármilyen érzelmi állapotban, bármikor menekülhetünk, főszereplőink pedig meg is teszik. Az írónő remek hangulatteremtő dalokkal szőtte át Nellék történetét, melyeket érdemes olvasás közben végighallgatni - rám legalábbis minden helyzetben más és más módon hatottak. És különösen felcsillant a szemem a The Avett Brothersnél - úgy látszik, ők NA "kellékekké" váltak.

Összességében a Falling Into You egy gyönyörű, érzelmes történet első szerelemről, gyászról és továbblépésről. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az erotikusabb tartalmú New Adult regényeket.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Kyle
Kedvenc jelenet: az összes Kyle-Nell jelenet
Negatívum: Coltonék gyorsasága és a kicsit elrugaszkodottabb momentumok
Borító: 5/5
Nyereményjáték


Ezúttal könnyű feladatotok lesz!
Egy közös van bennünk, szeretjük a romantikus könyveket. Mostani játékban különböző new adult könyvekből olvashattok idézeteket és ez alapján kell kitalálnotok, melyik könyvből van.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Idézet:
"Veszekedtem, nevettem, szerettem vagy sírtam – bármit csináltam is, ha vele csinálhattam, nem akartam máshol lenni."

Nézzetek be a többi állomásra is

01/08 CBooks
01/16 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése