2016. január 7., csütörtök

Tarryn Fisher - Dirty Red

A Könyvmolyképző jóvoltából decemberben megérkezett a Szeress, ha hazudok is trilógia második kötete, a Dirty Red - Zűrös vörös, mely Leah szemszögét tartalmazza.
Négy napon keresztül, egy turné keretein belül olvashatod a Blogturné Klub bloggereinek véleményét a műről, továbbá érdekességet tudhatsz meg a könyvről, és természetesen a nyereményjáték sem maradhat el!


Tarryn Fisher: Dirty Red - Zűrös vörös

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633994672
Oldalszám: 294 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
Drága Olivia!
Azt hitted, elveheted őt tőlem. Vesztettél. Most, hogy már az enyém, mindent meg fogok tenni, hogy velem maradjon. Kételkedsz bennem? Minden, amire te fented a fogadat, az enyém lett. Ja, és ha esetleg érdekel: már egyáltalán nem is gondol rád. Nem fogom elengedni őt… Soha.
Leah
Leah Smith végre mindent megszerzett, amit valaha is akart. Vagy mégsem? Házassága leginkább kölcsönbérletnek tűnik, mintsem élethosszig tartó elköteleződésnek, az általa felépített kép pedig a szeme láttára omlik össze. Új szerepében és a titkokkal teli múltjának terhével el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni az ellopott kincsek megtartásáért.

Saját véleményem:
A Dirty Red egy igazán rendkívüli és egyedülálló történet. Nem sűrűn találkozni olyan könyvvel, melyben az író meg meri tenni sorozata legutáltabb karakterét főhősnek, s ezzel párhuzamosan rá mer bízni egy egész kötetet. De Tarryn Fisher megcsinálta! És nem is akárhogy!
Az első részt imádtam, ugyanakkor komoly kétségeim támadtak azt illetően, miként fogom elviselni Leah-t. Arról nem is álmodoztam, hogy megértem, megszánom, netán megszeretem őt. A helyzet és a furfangos szerző viszont úgy hozta, hogy ha nem is zártam ezt az elkényeztetett, számító dögöt a szívembe, de megértettem és meg is sajnáltam. Tény, hogy ehhez 294 oldal kellett.

A Kihasznált alkalom vége után jó pár hónappal vesszük fel a fonalat, rögtön egy szülés végébe csöppenve. Leah ugyanis, hogy teljes mértékben magához láncolhassa férjét, Calebet, teherbe esett. Azzal viszont nem számolt, hogy lánya is születhet...
Egy újabb nő, aki másodhegedűssé teszi őt a szeretett férfi életében. Ez pedig óriási hidegzuhanyként éri a magának való hölgyeményt. Képtelen ránézni, vagy a szeretet leghalványabb jelét tanúsítani gyermekével szemben. Csak és kizárólag nyűgöt és újabb riválist lát benne. 
Nem fogok hazudni, eleinte nagyjából szavanként szerettem volna megrázni eme sekélyes, sznob hárpiát. Noha én magam sem vagyok egy gyerekekkel gügyögő, de az, hogy valaki a saját vérét önös célokra akarja felhasználni, majd pedig, ha a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezte, ellenségként kezdi el kezelni, nem kicsit akasztott ki. Ugyanakkor valami mégis arra ösztökélt, hogy egymás után faljam a lapokat. Mi több, egy idő után azt vettem észre, hogy a fejcsóválások mellett jókat mosolygok az újdonsült anyuka szerencsétlenkedésén.  
Leah-nak a terhesség és a szülés révén egy sor újdonsággal kell megküzdenie és elfogadnia, hogy nem minden úgy történik, ahogyan azt szeretné. A teste - amivel anno megfogta férjét - átalakul, veszít régi tökéletességéből, a barátai máshogyan állnak hozzá, és hiába szeretne naphosszat shoppingolni, gondoskodnia kell egy gusztustalan kis lényről. Miközben persze azt az embert is meg kell tartania, akiért mindezt bevállalta. 
Nekem nagyon bejött hogy ez a vörös szörnyeteg hétköznapi problémák árjával találta szembe magát, és jókat mosolyogtam, amikor néhány másodperc vagy óra elteltével jutott csak eszébe, hogy van egy gyereke (és akkor sem az elvárható, ösztönös anyai aggódás miatt), vagy amikor felhívták a figyelmét az intimtorna szükségességére. 
Tarryn Fisher pedig mindezzel gyönyörűen felvezetett egy sok nőt érintő problémát, a szülés utáni depressziót, amihez a nagyvilági életet élő nőből, otthoni kismamává alakuló Liah tökéletes alapanyagot kínált. S miközben a jelen Liah-ja ezzel küszködött, szép lassan megismerhettük, miért lett olyan, amilyen. Na meg a Calebbel való kapcsolatában is visszaugorhattunk a start mezőre. 
Néhány múltbeli fejezet segítségével kirakósként rakosgathatjuk össze kettejük viszonyát. Megtudhatjuk, miként akadtak össze, Leah milyen fondorlatokkal hálózta be a férfit, sőt azt is, Leah milyen árnyakkal küzdött meg, hogy az a gyűrű végre az ujjára kerüljön. 

Hazudnék, ha azt mondanám, megértettem vagy megszerettem Leah-t, mert nem. De Tarryn Fisher bepillantást engedett a kulisszák mögé, és egy negatív töltetű, sebzett lányt alkotott meg általa. Pontosabban egy olyan fenevadat, aki tucatnyi behatás után ugyan megtört, de nem roppant össze teljesen. Leah sokkal inkább erőt merített a vele történtekből, és kőszívű, mindenkin átgázoló, önző valakivé vált. 
Ami pedig Calebet illeti, én az első részben elkövetett szemétsége óta nem tudom sajnálni. Sőt... a szememben ő sokkal mélyebben csücsül, mint vöröske. 

Összességében tehát azt tudom mondani, aki szerette az első részt, semmiképp se hagyja ki, még akkor se, ha tart Liah-tól. Nem kell. Tarryn Fisher varázsló vagy nem tudom, de abszolút emészthető a hölgyemény viselkedése. Nem mondom, hogy nem fog indulatokat kiváltani, de ez a sorozat már csak ilyen. Ebben a történetben mindenki emberi. Olyanok, mint a valóélet emberei. 
Én a magam részéről rettentően várom a folytatást, kíváncsi vagyok, egy ilyen csattanóval záródó befejezés után kinek miként alakul a sorsa.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Leah
Kedvenc jelenet: a bölcsiben hagyós rész
Negatívum: Leah orosz barátnőjét nem bírtam
Borító: 5/2 (ahányszor ránézek, azt hiszem, egy hajfestékes doboz)




Tricia Boozer, 
az eredeti borító modellje







Nyereményjáték


Az írók nagyon szeretik a főszereplőiket vörös hajjal ábrázolni és ez alól Leah Smith sem kivétel. Arra gondoltunk, hogy keressünk még pár hasonló híres vörös hajú szereplőt a könyvekben!
Minden állomáson találtok egy idézetet, ami alapján ki kell találnotok, hogy kinek van vörös haja.
A Rafflecopter megfelelő soraiba egy-egy nevet várunk, és ha helyesen válaszoltatok, akkor részt vesztek a sorsoláson, ahol melynek díja a Könyvmolyképző által felajánlott Tarryn Fisher: Zűrös vörös c. könyv.
Játékra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Idézet:
Jace előrehajolt, és mutatóujjával megérintette ... halántékát, de olyan finoman, hogy a lány érezte, amint arcát elönti a pír. – Minden, amit tudnunk kell, a fejedbe van bezárva azok alatt a csinos vörös loknik alatt.




Nézzetek be a többi állomásra is

01/07 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése