2016. január 23., szombat

Tammara Webber - Where You Are



A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően 2015 decemberében megjelent magyarul Tammara Webber A sorok között sorozatának második része is Ahol te vagy - Where You Are címmel. A Blogturné Klub 5 bloggere turnéval népszerűsíti a könyvet, extrákkal, értékelésekkel és nyereményjátékkal január 17. és 25. között.


Tammara Webber: Where You Are - Ahol te vagy

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633993170
Oldalszám: 344 oldal
Fordító: Komáromy Rudolf

Fülszöveg:
Graham Douglas rögtön odavolt Emma Pierce-ért, amint legutóbbi filmje forgatásán megismerkedtek, ám a lányt a szupersztár Reid Alexander szemelte ki magának. Miután Graham minden tőle telhetőt megtett, hogy ne szeressen bele Emmába a forgatás alatt, kap még egy esélyt, amikor véletlenül összetalálkoznak New Yorkban, és ezúttal ki is akarja használni a lehetőséget.
Emma Pierce feláldozta ígéretes hollywoodi karrierjét, hogy átlagos lányként élhessen. Azt hitte, úrrá lett érzésein a két ellentétes fiú iránt, akik legutóbbi filmje forgatásán vetélkedtek a szívéért, ám a sors egy manhattani kávézóba sodorja, ahol szembe találja magát azzal a sráccal, aki még mindig hiányzik neki.
Brooke Cameron épp most élt túl egy három hónapos forgatást az irtó vonzó, irtó arrogáns exével: Hollywood ügyeletes szépfiújával. Idősebb és bölcsebb fejjel Brooke most jó barátját, Grahamet szemelte ki magának, és csak egyetlen akadály áll az útjában: Emma, az a lány, akit Graham nem bír elfelejteni.
Reid Alexander egyetlen szóval össze tudja foglalni az életét: unalmas. Nem sok tennivalója akad az interjúkon, fotózásokon és legutóbbi filmje premierjén kívül. Szüksége van valami elfoglaltságra, de arra álmában sem gondol, hogy még mindig morcos exével fog összeállni, és közös erővel próbálják meg elérni a céljukat: Graham és Emma szakítását.

Saját véleményem:
Az első rész középkategóriás élménye után, bármennyire is drukkoltam az Emma-Graham párosnak, totál elfelejtettem, hogy az ő ügyüket még nem zártuk le. Abban a hiteben éltem, hogy ezúttal Reid kerül fókuszba, úgyhogy sejthetitek, mennyire meglepődtem, amikor rögtön Graham és Emma csókcsatájával találtam szemben magam! De hát így jár, aki nem olvas fülszöveget.... Mondjuk nem mintha panaszkodnék, sőt! Kellemes meglepetésként ért, hogy kedvenceim végre megkaphatták kapcsolatuk méltó kibontakoztatását vagy befejezését.

A történet folytatásában hajszálra pontosan ott vesszük fel a fonalat, ahol korábban abbahagytuk, vagyis Emma és Graham New York-i találkozójánál, mely során mind a ketten rádöbbennek, hogy nem bírnak a másik nélkül élni. Terveket szövögetnek a jövőről, a néhány hónapig tartó szükséges távkapcsolatról, és élvezik a jelen nyújtotta lehetőségeket. Ám mivel happy endből nem állhat egy egész könyv, ezért borítékolható a bonyodalom, amiért ebben az esetben Reid és Brooke felel. Az ördögi duó ugyanis eltökéli, hogy szétszakítja a turbékoló fiatalokat, még akkor is, ha ehhez félre kell tenniük az egymás iránt érzett gyűlöletüket és szövetkezniük kell.
Brooke foggal-körömmel szeretné, ha Graham végre nem csak legjobb barátként nézne rá, hanem hosszabb távon is az ágyát melengetné, míg Reid revansot akar Emma legutóbbi elutasításáért, mert hát Reid Alexandernek senki nem mondhat nemet.
Az ő malmukra hajtja a vizet, hogy bár a forgatás véget ért, a bemutatót megelőző reklámhadjárat azonban még csak most veszi kezdetét. Mi több, a promotálás főként a két főszereplőre, Emmára és Reidre szorítkozik, akiknek azt kell sugallniuk, együtt vannak, miközben a többiek, köztük Graham is sok-sok mérföldnyire élik életüket. (Welcome to the Hunger Games! Khm, Ármányok Viadala.)

Annak dacára, hogy a történet elég klisés, B kategóriás tinikomédiának hangzik, meglepően jobb az első résznél. A sztori is gördülékenyebb és a karakterek is sokkal, de sokkal emészthetőbbek. Számomra például a Brooke-Reid páros okozott nagy meglepetést.
Azáltal, hogy az ő szemszögükből is követhettük az eseményeket, megismerhettük múltjukat, jelenüket, gondolataikat, személyiségüket, sok minden új értelmet nyert. Például kettejük korábbi kapcsolata is ilyen volt. Az meg, hogy nagyobb rálátás nyílt figurájukra, olyan szürreális dolgokat eredményezett, hogy én (!) jókat mosolyogtam Reid beszólásain, gondolatain, és már közel sem vetettem meg annyira, mint korábban.
Konkrétan még most sem hiszem el, hogy ez megtörtént! Persze azért nem kell félni, drága Reid nem hagyta maga mögött taplóságát, ezúttal is csinált baromságokat rendesen, mindössze sokkal emészthetőbb módon. Na, meg volt mellette egy Gonosz Királynő, aki bőségesen magára vállalta az antihős szerepét.
Brooke közel sem olyan ártatlan bárányka, mint az a wc-s incidens során tűnt. Roppant céltudatos lány, aki bárkin és bármin átgázol a vágyai érdekében, nem törődve a módszerekkel. Emellett tipikusan az a szőke csaj, aki a tinifilmekben mindenki életét megkeseríti. Én mégis imádtam gyűlölni! Hátborzongatóan zseniális módon keverte a lapokat, szőtte a terveket Emmáék szétválasztására, s legalább ennyire erőszakosan irányította (ha tudta) cinkostársát is.
Az írónő ezúttal jobban kidolgozta a karaktereit. Mélységet adott nekik. Ami egyaránt érvényes Grahamre és Emmára is.

Emma továbbra is hasonlóan aranyos, egyszerű, kissé naiv lány, mint volt, azzal a különbséggel, hogy a szerelem felébreszti benne a nőt és a vágyat. Utóbbit mondjuk tökéletesen megértem, Graham személyében Tammara Webber valóságos álompasit szabadított a világra! Kedves, aranyos, megértő, romantikus, vicces, férfias, óvó, és egészséges mértékben területféltő alfahím, aki igyekszik féltékenység helyett racionálisan gondolkozni. Ráadásul odafigyel kedvesére, hormonok ide vagy oda... Tudom, tudom, ez a típus már kihalt. Ezen túllendülve viszont engem sokszor Colleen Hoover Will Cooperjére emlékeztetett.
Ami pedig a páros közti kémiát illeti, hát az hűha! Természetesen YA könyvről beszélünk, így vad orgiákkal nyilván nem lehet számolni, de higgyétek el, Grahamék érintései, csókcsatái, gesztusai, üzenetei sokkal érzékibbek bármilyen lepedőakrobatikánál. Benne van a tinik bátortalanságával elegyedő fékevesztettség, a lángoló hév, a flörtölő évődés, s a vágy mely felülírná a józan gondolkodást, ha nem őszinte, mély szerelemről lenne szó. Épp emiatt fájdalmas látni, miként próbálják Brooke-ék mindezt aláaknázni.

A cselekmény most is két szálon halad. Egyrészről ott van Brooke és Reid terve, hogy szétválasszák Emmáékat, ami egy nagyon komoly, egész regényen átívelő folyamat, lépésről lépésre haladunk benne, apránként bomlasztva az idillt. Másrészt pedig görgetjük tovább A suli büszkeségei film sorsát, ahol ezúttal a reklámkampányé a főszerep. Fotózások, interjúk, vörös szőnyeges események sora, melyeken hol az egész stábnak kell helyt állnia, hol csak Emmának és Reidnek.
A kettő valamilyen szinten kiegészíti egymást a főszereplők összezártságával. Az, hogy Reidéknek fent kell tartaniuk a látszatot, miszerint járnak, és rendezvényről-rendezvényre együtt kell vándorolniuk, aktívabb kapcsolatot képez köztük, és el is választja a szerelmeseket, táptalajt biztosítva az ármánykodásnak. Szóval ilyen fronton megint csak elmondható, hogy a szerző ügyesen bogozgatta a szálakat. De egyébként azért is pacsi Tammara Webbernek, hogy a forgatás után tovább kalauzolt minket, és ha csak ímmel-ámmal is, de bemutatta, mi zajlik a forgatás befejezte és a moziba kerülés között.  A fotózást például nagyon élveztem!

Mindent egybevetve, a szappanoperás ármánykodás kiszámíthatóságának ellenére a Where Are You túlszárnyalta az első részt. Számomra legalábbis kellemes meglepetést nyújtott karakterek, stílus és történet tekintetében is. Úgyhogy arra buzdítanék mindenkit, aki olvasta az elsőt és legalább közepesen kedvelte, adjon egy esélyt ennek is, nem fogja megbánni.  Könnyed, édes, humoros, romantikus. Graham pedig potenciális álompasijelölt.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Graham
Kedvenc jelenet: Graham a kislányával, és kb. minden, amiben Graham van
Negatívum: a szappanoperás ármánykodás kiszámíthatósága
Borító: 5/4




Nyereményjáték


Ahogy a könyvben is a színészeké a főszerep, úgy a nyereményjátékunkban is egy-egy könyv színész főszereplője kerül reflektorfénybe. A színészek neveit megosztjuk a bejegyzésekben, nektek pedig az lesz a dolgotok, hogy kitaláljátok az a bizonyos szereplő melyik könyvben szerepelt, tehát az író és könyv címét kell beírnotok rafflecopter doboz megfelelő helyére.


Könyves színész:
Ryan Christensen




Nézzetek be a többi állomásra is

01/23 Dreamworld
01/25 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése