2016. január 26., kedd

Mia Sheridan - Leo esélye



A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent Mia Sheridan: Leo esélye című regénye, ami Leo szemszögéből meséli el szerelmük viszontagságait Evie oldalán. A Blogturné Klub hét bloggere veszt részt ennek a gyönyörű, romantikus regénynek a turnéján, aminek érdemes követni az állomásait, mert játékunk helyes megfejtői között három példányt sorsolunk ki a kiadó felajánlásában.


Mia Sheridan: Leo esélye

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789639708495
Oldalszám: 312 oldal
Fordító: Margittay

Fülszöveg:
Megérdemel-e mindenki egy új esélyt? Az is, aki hazudik érte?
Jár-e mindannyiunknak egy újabb dobás? Akkor is, ha részben mi okoztuk a saját vesztünket?
Mi mindent követnél el azért, hogy új esélyt kapj a szerelemre? Hogy új esélyt kapj az életre? Hogy elmondhasd a saját történetedet? 
Evie már elmondta az övét. De minden szerelemnek két oldala van. Most adjunk egy esélyt Leónak!

Saját véleményem:
A Leo után kíváncsian vártam a Leo esélyét, úgy éreztem, ha a pasi szemszögű regények korát éljük, ez azok közül való lesz, amik indokoltak és az alapvető plusz mellett segítenek megérteni a karakterrel kapcsolatos miérteket. Épp ezért, mielőtt tovább mennénk, azt javaslom, aki még nem olvasta Evie szemszögét, az innen ne olvasson tovább, mert spoileres lesz. Akinek viszont volt már hozzá szerencséje, az pontosan tudja, mivel áll szemben.

"Ami megszépíti a világot, az nem más, mint a remény"

Leo és Evie története egyik szemszögből se tökéletes, sem felépítésileg, sem stílusilag. Akár azt is mondhatnánk, tipikus romantikus-erotikus New Adult limonádé, ami nem az agytekervényeink megdolgoztatásáért felel, sokkal inkább a lelkünk gondtalan simogatásáért. Legfőbb előnye a sodró lendülete, mely eléri, hogy olvasás közben ne a hiányosságaira koncentráljunk, hanem hagyjuk szárnyalni magunkat a szavak szárnyán, kiélvezve Leo-ék felemésztő, szenvedélyes románcát, mely ebben az esetben kiegészül egy komolyabb szállal is, ergo valamivel szomorkásabb hangvételű regénnyé válik, mint az elődje.

"Azért harcoltam érted, mert érted megéri harcolni. Remélem, ezt is megérted."

Evie-nek élete során számos nehézséggel kellett megküzdenie - Leo-nak még ennél is többel. Elég csak visszagondolni az árvaházba kerülésének körülményeire, ami igencsak mély nyomot és komoly kétségeket ébresztett a fiúban. Egyetlen napsugár létezett számára, aki ki tudta ebből ragadni, mégpedig Evie; az adoptálással azonban tőle is elszakították. És ha mindez nem lett volna elég a fiatal kamasznak, nevelőanyja még egy beteges viszonyba is belekényszerítette, ami megint csak egy csomó sebet ejtett benne.
Persze lehet vitatkozni azzal, mennyire hibás ebben Leo, de azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy a kedves mamája viselkedése nem csak zaklató, hanem beteges is, és ezt egy viszonylag formálható, hormontúltengéses kamasz nem tud kellően mérlegelni, vagy védekezni ellene. Mire pedig kinő a gyámoltalan korból, addigra ott áll mindenféle lelki és mentális sérüléssel.
Leo szerencséje a szerencsétlenségben a balesete, ami reményt kínál egy új életre, a javulásra, a fájdalom elengedésére. Azonban ez nem megy egyik percről a másikra. Ki kell iktatni a zavaró tényezőt és szakmai segítség is kell. Ezzel pedig elérkeztünk oda, amiért egyfelől kíváncsi voltam a folytatásra, másfelől megérte még egyszer végigjárni a már ismert utat.

"Az ember nem azért akarja eldobni magától az életét, mert a halál olyan kecsegtető a számára, hanem mert az élete merő gyötrelem."

A Leo esélye javarészt ugyanaz, mint a Leo, így bár maga a sztori nem kínál újdonságot, a férfi főszereplő személye viszont igen. A korábbi ismeretekhez és így a(z ismert) történethez is rengeteget hozzáad, hogy beleláthatunk Leo/Jake fejébe. Cselekedetei okot, s választ adnak a régi kétségekre; na meg közelebb is hozzák az olvasóhoz őt magát. Jake számomra ezerszer kedvelhetőbbé vált ebben az értelmezésben.
Ám mégsem ez volt az, ami miatt emlékezetessé vált számomra, hanem azok a bizonyos múltbeli fejezetek, melyek megmutatták, miken ment át Leo, és miként sikerült leküzdenie a démonait, hogy aztán újult erővel küzdhessen az egyetlen lényért, akit mindig is tiszta szívéből szeretett.
A balesete ugyan fizikailag összezúzta, lelkileg mégis esélyt kínált a javulásra. Jövőt. De ahhoz, hogy atrocitásoktól mentes, boldog és teljes élete lehessen, kellett egy szakember, aki kirángatta ő az ingoványból. Ez a szakember pedig Dr. Fox volt, aki talán az egyik legcsodálatosabb karakter ebben a képletben. A folyamat és a módszerek, amikkel segítette Leo-t bámulatosak, és egyben nagyon emberiek. Szívbemarkoló jelenetek sora, ami egyértelműen kellett ahhoz, hogy ez a sztori teljes egész legyen.

Mindent egybevetve úgy vélem, annak aki szerette a Leo-t, mindenképp érdemes megismernie az érem másik oldalát, hisz így így válik kerekké ez a mélyen gyökerező, viszontagságokkal, emberi botlásokkal teli szerelem. A Leo esélye nem fordulatos cselekményeket kínál, hanem mélységet a férfi főhős karakteréhez. Meg hát persze mindazt az adalékot, amit korábban már megismerhettünk, csak ezúttal nyersebb, férfiasabb formában. S mindezen felül egy édes lezárást.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Leo, Evie, Dr. Fox
Kedvenc jelenet: Dr. Fox és Leo jelenetei
Negatívum: Lauren és Gwen... brr
Borító: 5/5




Francis J. Cura


Francis J. Cura arca nem ismeretlen a könyvmolyok számára, fotói számos regény borítójaként köszönnek vissza. A hazai olvasók először A. O. Esther "Az Életfa" c. regényénél találkozhattak vele. De hogy ki is ő pontosan, és mit érdemes róla tudni?

- 1977. március 7-én született..
- Már fiatalon sokat utazgatott New York és Olaszország (Parma) között, kétlaki életüknek hála.
- Olasz származású.
- Művészcsaládban nőtt fel, sokszor szerepelt az édesapja által rendezett filmekben, színdarabokban.
- Édesapja Arturo Cura, olasz festő, író és független filmrendező. Nővére, Valentina Cura szintén művész.
- A rangos P. Toschi Művészeti Intézetben tanult szobrászatot, művészettörténetet, grafikai tervezést, porté készítést és litográfiát. Kitűnővel végzett.
- Milánóban modellként dolgozott.
- Többféle néven is találkozhatunk vele: Francis J. Cura, Francesco Curá, Francesco Maria Cura.
- Jelenleg Los Angelesben él.
- 187 cm magas.
- Négyoktávos tartományban énekel, amit az olaszországi operában, egy klasszikus ének képzési programon fejlesztett ki.
- A modellkedés és éneklés mellett számos filmben és sorozatban játszott már, pl.: A varázslók visszatérnek: Alex kontra Alex, Hannah Can't Swim, Dokik sorozat (My Fifteen Seconds c. rész), The Deep and Dreamless Sleep, Singularity, Gyilkos elmék (In Heart c. rész), The Swamp, The Book of Daniel












Nyereményjáték


Mia Sheridan csillagjegyes sorozata minket is megihletett. Olyan híres színészeket válogattunk, akik mindannyian az Oroszlán jegyében születtek. Ismerjétek fel őket, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


Melyik híres oroszlánjegyű színész látható a képen?





Nézzetek be a többi állomásra is

01/16 Deszy könyvajánlója
01/18 Angelika blogja
01/20 CBooks
01/22 Kristina blogja
01/24 Kelly és Lupi olvas
01/26 Dreamworld
01/28 Media Addict

3 megjegyzés:

  1. Ó, most nagyon felnevettem :D Vele van közös képem is <3

    VálaszTörlés
  2. én sajnos nem ismerem fel és semmit nem találtam a kép alapján se, kérhetek egy kis segítséget? :)

    VálaszTörlés