2020. május 23., szombat

Elizabeth Hoyt - A bűn hercege


"Mindenkinek, akivel előfordult, hogy reménytelenül beleszeretett... a rosszfiúba."
Mi hajlamosak vagyunk kicsit beleszeretni a rosszfiúkba, tehát ezzel a szerzői ajánlással indítjuk útjára Elizabeth Hoyt A bűn hercege című könyvének blogturnéját, és ismét elmerülünk a Maiden Lane sorozat és a 18. századi London dekadens világában.
Tartsatok velünk, és ne felejtsetek el játszani nyereményjátékunkon!


Elizabeth Hoyt: A bűn hercege

Kiadó: General Press
ISBN: 9789634523635
Oldalszám: 312 oldal
Fordító: Nagy Nikoletta

Fülszöveg:
EGY BŰNÖS FÉRFI
Halálosan jóképű. Hiú. Lelkiismeretlen. Valentine Napier, Montgomery hercege mindent megtesz azért, hogy az irányítása alatt tartsa az embereket, és ennek érdekében még a zsarolástól sem riad vissza. A száműzetésből hazatérve egyetlen cél vezérli: bosszút akar állni azokon, akik ártottak neki. Ám a tervét keresztülhúzhatja az, amit az otthonában talál.
EGY BECSÜLETES NŐ
A házasságon kívül született házvezetőnő, Bridget Crumb ravasz, okos és mindenekfelett hűséges. Amikor Montgomery hercege megzsarolja az arisztokrata származású anyját, Bridget a főúr szolgálatába áll, hogy felkutassa a terhelő bizonyítékot – ám valami sokkal veszélyesebbre bukkan.
EGY TITOK, AMELY MINDKETTEJÜKET TÖNKRETEHETI
Montgomery hercegét teljesen elvarázsolja a megtévesztően pedáns – és meglepően szellemes – kémnő. Bridget pedig hiába próbálkozik, nem tud ellenállni a herceg sármjának. Az akaratok viadala közben azonban rá kell jönniük, hogy mindketten titkokat őriznek, és egyikük sem olyan becstelen, és nem is olyan ártatlan, mint amilyennek tűnik…

Saját véleményem:
Valentine Napier, Montgomery hercege egyértelműen a Maiden Lane sorozat egyik kulcsfigurája. Ihletőjéhez, Lokihoz hasonlatosan óriási játékos, csínyeivel és csalásaival számtalan karakter orra alá tört már borsot. Nyugodtan kijelenthető róla, hogy nem tipikus hős figura - hogy mennyire nem az, tudhatjátok, ha olvastátok már a nyolcadik kötetet. Val tehát egy igazi bajkeverő, olyan ember, aki szeret bizalmas titkok birtokába kerülni, hogy azokat kellő időben és helyen zsarolásra használhassa. Nincs ez másként ezúttal sem.

"(...) beismerte magának: bármilyen elvetemült gazember is, bármilyen hiú, bármilyen vérlázító - akkor is kezd beleszeretni Montgomery hercegébe."

Val, sajátosan értelmezett száműzetésének önkényesen véget vetve úgy dönt, a birtokában lévő értékes információk által megzsarolja a királyt, és nőül vesz valakit, akinek esze ágában sincs hozzá menni. Újdonsült házvezetőnőjével azonban nem számol, egészen addig, míg rajta nem kapja a nőt, amint az négykézláb, az ágyában kutakodik.
A hölgy számára végzetes következményekkel jár a tettenérés, figyelembe véve, hogy a ház ura él-hal a titkokért, s mindent elkövet annak érdekében, hogy leleplezze őket. Egy rejtélyekkel teli házvezetőnő pedig - aki nem csupán munkaadója után kutakodik, de még a keresztnevét sem hajlandó elárulni, ellenben fiatal kora ellenére ígéretes ajánlólevelekkel rendelkezik - határozottan olyan talány, melynek érdemes lehet a végére járni.
Így kezdődik főhőseink izgalmakkal, misztériumokkal teli, érzékiségtől nem mentes kalandja, mely során végre megismerhetjük a gátlástalan herceg titkait, aki valami olyasmit is rejteget, ami titokzatos házvezetőnője sorsát nagyban meghatározhatja.

A kötet egyik nagy erőssége a karakterábrázolás. Elizabeth Hoyt Val személyében mondhatni egy igen masszív antihőst alkotott, olyat, aki valóban erkölcstelen, számtalan tette megkérdőjelezhető, mindemellett pökhendi, egoista, piperkőc alak, és imád játszadozni az emberekkel vagy megbotránkoztatni őket. Nem véletlenül lett hát A szívtelen király a fejezetek előtt álló példamese. Val nem érez, nem szeret, ésszel él, és ezen semmiféle nő vagy szerelem nem változtathat gyökeresen. Montgomery hercege üdítően új színfoltja tehát az irodalomnak - amolyan tizennyolcadik századi Loki.
Vele ellentétben Bridget jóval nyílt szívűbb, felelősségteljesebb, ámde annál izgalmasabb teremtés. Az általa keresett kincs, és elszántsága teszi azzá, beosztott pozíciójából pedig jól látható, mennyire szereti a rendet, fegyelmet, engedelmességet, s hogy milyen elkötelezettséggel viseltetik ezek iránt. További nagy előnye karakterének, hogy Valhoz hasonlóan rettentően emberi: nem szenveleg, beismeri a hibáit és botlásait - vagy éppen a főnökét illető vonzalmát. Utóbbiből pedig jócskán akad, minthogy a herceg előszeretettel sokkolja az általa szemérmesnek titulált nőt.
Bridget és a herceg kapcsolatának dinamikája rendkívül élvezetes, kezdve a férfi hidegvérű próbatételeitől, a csábításon át, egészen kettejük szövetségéig. Humorosak, szenvedélyesek, játékosak, és ez kihat magára a cselekményre is.

A bűn hercege dramaturgiailag és lendületét tekintve is kimagasló. A cselekmény pörgős, fordulatokkal teli, egy percig sem engedi olvasója figyelmét elkalandozni. Ráadásul kellően mocskos is. Na nem Val meztelenkedés-mániája miatt, sokkalta inkább a fókuszba kerülő Káosz Urainak köszönhetően, akik kedvtelésből erőszakolnak és ölnek gyerekeket. A társaság tagjai különleges delfin tetoválást viselnek, és megvan az a jó szokásuk, hogy titokban segítik egymást, erkölcstelen előnyökhöz juttatva az üzleti életben, politikában, házasságban, egyházban, hadseregben és a tengerészetnél. Valentine Napier, Montgomery hercege pedig történetesen éppen pont egy delfin tetoválást visel a bal farpofáján... Hogy mindez mit jelent, derítsétek ki ti magatok. Annál is inkább, mert Val és Bridget története a sorozat egyik legjobbja. Amennyiben szeretitek a történelmi romantikusokat, ezt semmiképp se hagyjátok ki - akár ismeritek a sorozatot, akár nem!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Val
Kedvenc jelenet: Val pimaszkodásai korlátlan mennyiségben, és az, amikor megmentette Pipet
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Maiden Lane #10, de önállóan is olvasható




Melyik Maiden Lane férfi főhös illik hozzád?
Töltsd ki a tesztet, derítsd ki, és írd meg!






Nyereményjáték


Játékunk természetesen a Maiden Lane sorozathoz kapcsolódik, és arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek a sorozatot és szereplőit.
A turné minden állomásán egy-egy szereplő nevét rejtettük el. A ti feladatotok az, hogy megtaláljátok ezt a nevet, a Rafflecopter megfelelő dobozába pedig annak a könyvnek a címét írjátok be, melynek a főszereplője volt.Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

05/15 Betonka szerint a világ…
05/17 Könyvvilág
05/19 Angelika blogja
05/21 Olvasónapló
05/23 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése