2022. november 9., szerda

Disney Hercegnők - 5 perces lovas történetek


A Kolibri kiadó újabb 5 perces mesekönyvvel kápráztatott el minket, ezúttal Disney hősnőkről és lovaikról olvashatunk izgalmas történeteket. Tartsatok velünk, olvassátok el mit gondolnak bloggereink a mesekönyvről, és ha részt vesztek játékunkban, egy példányt is nyerhettek a kiadó felajánlásából.

 
Disney Hercegnők - 5 perces lovas történetek
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789635992089
Oldalszám: 208 oldal
Fordító: Horváth M. Zsanett

Fülszöveg:
Ekkor reccsent egy ág. Csipkerózsika megfordult, és nem hitt a szemének…
A kert sarkában egy egyszarvúcsalád majszolta az éji virágokat. A kiscsikó szarván megcsillant a holdfény. Csipkerózsika megbabonázva nézte őket.
– Az egyszarvúak éjszaka bújnak elő, nehogy meglássák őket – magyarázta suttogva Flóra. – Félénk, de barátságos jószágok, bizonyára idecsalta őket az illat.
Találkozz a Disney hercegnőkkel és hű hátasaikkal ebben a tizenkét történetet felölelő mesegyűjteményben! Keress új barátokat Fülöpnek Belle oldalán, vágtass egy legendás lovon Meridával, vagy szárnyalj Jázminnal a sivatagi versenyen – és ez még csak a kezdet! Éld át a kalandokat, akár öt perc alatt!

Saját véleményem:
A sose növök fel típusba tartozva nekem bármit el lehet "adni", ami Disney. Na, de félretéve a viccet, valóban az a helyzet, hogy lehetek akárhány éves, a Disney mesék örök szerelmet képeznek az életemben. Képtelen vagyok ellenállni az ilyen jellegű mesekönyveknek, pláne nem akkor, ha azok annyira igényes és gyönyörű kivitelben jelennek meg, mint a Kolibri Kiadó kiadványai. Márpedig az 5 perces lovas történetek nem csupán tartalmát, hanem külsejét tekintve is káprázatos: nagyalakú, gazdagon illusztrált, strapabíró kötet, amit nyugodtan rongyosra lehet forgatni.

"(...) a hercegnő megértette, hogy bármilyen akadályt képes legyőzni - különösen, ha számíthat a szerettei támogatására."

Az ötperces mesék sorozat ezen tagjában tizenkét történet lapul, melyek során együtt kalandozhatunk Meridával, Jázminnal, Csipkerózsikával, Hófehérkével, Aranyhajjal, Hamupipőkével, Belle-lel, Mulannal és kedvenc paripáikkal. 
A címhez hűen kivétel nélkül mindegyik történet középpontjában a lovak állnak, akik hol versenyeken segítik gazdáikat, hol bátran szembeszállnak mindenféle fenevaddal vagy mitikus lénnyel, míg máskor pont, hogy ők maguk szorulnak a hercegnők segítségére. Tizenkét bájos mese, ami egyszerre szórakoztat, varázsol el és tanít, hisz jó meséhez híven, itt is mindegyik történet kínál valamiféle tanulságot, legyen szó kitartásról, küzdelemről, az álmainkba vetett hitünkről, barátságról vagy szeretetről. Egytől-egyig szívet melengető sztorikról van szó, amik rövidségük okán akár esti mesének is kiválóak.
Azt hiszem, kislányként csillogó szemmel hallgattam volna, miként keveredik ki Merida a csávából, és lelkesen drukkoltam volna Jázminnak és Éjfélnek, hogy ők szakítsák át elsőként a célszalagot, míg Hófehérke mentőakcióján izgatottan gyűrögettem volna a takarómat. Leginkább - bármennyire is nem Csipkerózsika a kedvencem - mégis Aurora és a három unikornis varázsolt volna el.
De nem is értem, miért használok múlt időt, hisz ez a mesegyűjtemény mind a tizenkét meséjével teljesen és totálisan levett a lábamról most is. Jó volt elmerülni kedvenc világaimban, kicsit elidőzni gyerekkori barátaimmal és többet olvasni azokról az állatszereplőkről, akik ez idáig a háttérbe szorulva segítették a hősöket.

Szívből ajánlom tehát minden kislánynak és gyermeklelkű felnőttnek ezt a csodálatos, szívet melengető kötetet, egyszerűen nem lehet mellélőni vele. Kalandos, izgalmas, varázslatos. De hát hogy is ne lehetne az, ha tele van hercegnőkkel, sima és mitikus lovakkal? 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Angus, Sáfrány, Kán és az egyszarvúak
Kedvenc jelenet: az egyszarvús részek mindent vittek
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Disney 5 perces mesék, önálló kötet
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Híres Disney lovak neveiből szedtünk ki pár betűt. A ti dolgotok az, hogy kitaláljátok a paripa nevét, és beírjátok a helyes megfejtést a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


_EG_Z_S




Nézzetek be a többi állomásra is

11/07 Szaffi polca
11/09 Dreamworld
11/11 Csak olvass!
11/13 Utószó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése