2022. november 26., szombat

Colleen Hoover - All Your Perfects


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover: All Your Perfects - Minden tökéletesed című regényét. Talán nem is létezik tökéletes házasság, de ha két ember igazán szereti egymást, meg kell küzdeniük a nehézségekkel, nem adhatják fel. Kövesd végig az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
 
Colleen Hoover: All Your Perfects - Minden tökéletesed
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635974252
Oldalszám: 304 oldal
Fordító:Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
Egy rég elfelejtett ígéret képes lehet megmenteni a kapcsolatot?
Quinn és Graham tökéletes szerelmét veszélybe sodorja a tökéletlen házasságuk. Az évek során felgyülemlett emlékek, a hibák és a titkok már eltaszítják őket egymástól. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, éppen az lehet, ami a szakadék szélére sodorta őket.
A Minden tökéletesed egy elgondolkodtató regény egy párkapcsolati gondokkal küzdő párról, akiknek múltbéli ígéreteken múlik a jövője. Szívszaggató, letehetetlen olvasmány.
Az év legfelkavaróbb szerelmi története – lehet-e együtt tökéletesen boldog két tökéletlen ember?
Add át magad a sodrásának!

Saját véleményem:
Az elmúlt évek során megtanultam, hogy aki Colleen Hoover könyv olvasására adja a fejét, annak a lelke nagy eséllyel darabokra törik mire befejezi. Azzal viszont rohadtul nem számoltam, hogy az All Your Perfects előbb darabokra töri a szívemet, utána megtapossa, majd homokszemcsényire őrli, később összeforrasztja, azt követően pedig kezdi elölről, egészen addig, míg már szétfeszít a tengernyi ellentétes érzelem. Szóval nagyjából ezt tartogatja a Minden tökéletesed: mennyei boldogságot és pokoli fájdalmat felváltva.

"Ha csak a hibáidra világítasz rá, akkor elhalványul minden tökéletesed."

Quinn és Graham története valóságos hullámvasút, ami attól függően, hogy az "akkor" vagy a "most" fejezeteiben járunk, szédítő magasságokba, vagy éppen mélységes mélyre viszi az olvasót, feltárva egy tökéletesen tökéletlen kapcsolat különböző szakaszait. A múlt és jelen váltakozásával CoHo végigvezet minket a főszereplők különleges megismerkedésétől egészen addig a pontig, ahol bár a szerelem megvan, a boldogság már elveszett. Meleg- és hideg vizes zuhanyként ingadoznak az érzelmek, hol édes-heves romantikáról, s mindent felemésztő vágyról mesélve, hol rideg elutasítást, könnyeket és fájdalmat mutatva - ami bár rendkívül megterhelő, mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy az olvasót ne nyomja agyon az a rengeteg szívfájdalom, ami a mosttal párosul.
Talán ez az egyik, ha nem a legkeményebb CoHo könyv, amivel valaha találkoztam. Mégis annyira gyönyörű. Esendő. Emberi. Olyan, mint egy kőkemény gyomros. És az a legcsodálatosabb benne, hogy kivétel nélkül mindenkit meg fog érinteni, mégis egészen más módon. Attól függően, milyen a habitusod, a gondolat- és érzelemvilágod, másként fogsz reagálni rá, mint én vagy akár az utcán szembejövő idegen.

Az All Your Perfects központi témáját látszólag a meddőség alkotja, ez az, ami egyre távolabb és távolabb sodorja egymástól Quinnt és Grahamet, hónapról hónapra fájdalommá változtatva a boldogságot és reményt. Valójában viszont ez pont, hogy a "Mi"-ről szól, a párról, akiknek különféle akadályokkal kell megbirkózniuk, s kitapasztalniuk, hogy elég erős-e a kapcsolatuk ahhoz, hogy kibírják amibe sodródtak, vagy önnön hibáikra fókuszálva (és elfeledve valódi értékeiket) hagyják kicsúszni a kezük közül sok év boldogságát. A válasz azonban nem egyszerű, ugyanis Quinn annyira elszigetelődik férjétől, hogy az képtelen áttörni a falait, miközben benne is egyre több fájdalom gyülemlik fel és bizony ő is hibázik.
Mégis...
Nőként adná magát, hogy a női főszereplővel, illetve az ő érzelem- és gondolatvilágával azonosuljak, ugyanakkor őszinte leszek: sok esetben rettentően nehezen viseltem a most Quinnjét. Egyfelől gyötrelmes volt látni, hogy mit vált ki belőle a kudarc, az, hogy nem kaphatja meg az egyetlen dolgot, amire mindennél jobban vágyik, másrészről viszont felbosszantott az önzősége. Az, hogy magába zárkózott, elhidegült a férjétől, megfosztotta őt a válaszoktól és a lehetőségtől, hogy együtt dolgozhassák fel a voltaképp mindkettejüket érintő problémákat. Mégis... mindennek ellenére nem éreztem azt, hogy jogomban állna ítélkezni, hisz mindannyian emberek vagyunk, hibázunk, másként élünk meg dolgokat. Nincs jó vagy rossz ember, csak döntések és következmények. És ez az, amitől ez a történet annyira jó lesz: valódi embereket, valódi sorsokat és döntéseket mutat be, nem idealizál semmit és senkit, nincsenek benne jó és rossz emberek, csak emberek, akik néha megbotlanak.
Ráadásul annyira szépen ábrázolta CoHo ennek a szerelemmel teljes, mégis hanyatló kapcsolatnak a sorsát, hogy minden oldalba kicsit belehaltam. Látni, hogy miként jut el egy páros addig a pontig, hogy az örömet adó együttlétek a reménnyel párosuljanak, majd egy vércseppel érkező fájdalmas kudarccá váljanak, igazán húsba maró élmény volt, akárcsak a tehetetlenség, amit a Graham és Quinn között feszülő szerelem és annak elnyomása jelentett. Viszont pont az "akkor"-ban megalapozott, "most"-ra megszilárdult, s mélyen gyökerező érzelmek adtak reményt és felemelő pillanatokat.

Mindent összevetve nagyon-nagyon ajánlom ezt a nem mindennapi történetet, ami garantáltan nem fog hidegen hagyni! Keserédes, érzelmekkel, vággyal, fájdalommal, gyötrelemmel és reménnyel teli. Olyan, ami kiragad a komfortzónádból, megtépázza szívedet-lelkedet, tehetetlen dühöt és hihetetlen boldogságot ébreszt benned. Tipikus CoHo: egy kicsit belehalsz és beleszeretsz.
Jó tanácsként pedig ajánlom olvasásra  Finding Cinderellát, ami kimondva-kimondatlanul összefügg Quinn és Graham történetével.

 
Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Graham
Kedvenc jelenet: levelek
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Colleen Hoover idézetekkel játszunk! Minden állomáson egy klassz idézet vár rátok, fejtsétek meg melyik könyvben szerepel, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem tudlak.
[…]
– Én is örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem kéne..”




Nézzetek be a többi állomásra is

11/07 Readinspo
11/10 Kelly és Lupi olvas
11/13 Dreamworld - Borítók
11/16 Fanny’s Library
11/19 Csak olvass! extra
11/21 Sorok között
11/24 Dreamworld
11/27 Csak olvass!
11/30 Veronika’s Reader Feeder

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése